Сада су преваранти сви који не подлежу повицима? Наравно да је тешко бити преварен и да је лакше трезвено размишљати без личног губитка. То не значи да моја разрада није исправна, а још мање да било ко има право да инсинуира да сам преварант. Главна поука оваквих тема јесте да правда није нешто што произлази из бола, утиска, теорије, очаја или интерпретације. Када настане проблем, емоције га обично погоршају. Требало је само изнети случај, а потом извући поуке из савета како спречити сличне ситуације или шта учинити сада. Међутим, изнет је случај који је већ отишао предалеко. У тексту се продавац оптужује за много тога, а слике треба да докажу да је преварант. Кратко и јасно - слике то не доказују, као ни неке касније тврдње. Коме то није јасно, ризикује да и сам доживи слично искуство. Многи су указали и на то да утисци нису баш у складу са описом случаја. То може да значи да је купац нереално сагледао ситуацију или да има доказе који овде нису изнети и које он подразумева, а ми не познајемо. Наравно, сасвим је разумљиво бити нервозан и љут, али би требало пажљивије саслушати друге и размислити о свему што се каже. А овакве реакције су жалосне, јер се вређају управо они који су желели да помогну.
П.С. У српском језику реч "сељак" означава некога ко живи на селу и/или вредно ради по цео дан обрађујући земљу. Да ли би био поносан да те неко ослови са "сељачино"?