Kao što je neko već spomenuo, ne mora neko ko ima raličite nadimke na različitim forumima da bude prevarant, većina ima različite nadimke, to je po meni sasvim normalno.
Što se obaveznog popunjavanja lokacije i ostalih podataka vezano za forum tiče, to ne podržavam, forum je krajnje neobavezna stvar i zašto bih morao da popunjavam lokaciju i ostale lične podatke, pa da posle brinem da li će ti podaci da "procure". Ko hoće da popuni nek popuni.
Slažem se za ocenjivanje kupaca, to bi bilo korisno.
Od kada je Berza promenjena, obavezno je popunjavanje deklaracije, odnosno upisivanje ličnih podataka, da bi se mogao postaviti oglas. Problem oko ovoga je što je naš zakon nedovoljno detaljan pa ovo se ovo tumači različito. Tako recimo na Berzi i Kupujemprodajem kupac sam popunjava deklaraciju i može da upiše apsolutno bilo šta, dok za Limun/Kupinu mora da se pošalje fotografija lične karte (što je sigurnije).
U oba slučajeva je postoji problem rešavanja reklamacija jer zakon nije dovoljno definisan. Bilo je i previše slučajeva gde su ljudi prevareni na Limunu/Kupini, pa nije bilo nikakvog reagovanja sajta ili nadležnih organa, iako imaju lične podatke.
Ip takođe nije rešenje, može da se ide preko proxy-a pa da menja lokaciju svaki put kad okači oglas.
Tačno je da na Kupujem prodajem sam popunjavaš podatke, ali pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću. Znači ako te zakače napravio si krivično delo, a to su već duboke vode