Jump to content

Fotografije

Elektricni bicikli - misljenje i iskustvo korisnika

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
691 odgovora na ovu temu

#361 IgorN

IgorN
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5513 posts

Postavljeno 13 June 2019 - 01:55 PM

Draga Saveta,

u proslu subotu isao na basket kod starih drugara udaljenih 25km. Pedalao sam donde bez asistencije,

a premoren nakon basketa sam se vracao sa minimalnom asistencijom (Bosch sistem) da bih na vreme stigao na neku drugu obavezu.

Ne znam dal sam isao biciklom a vracao se motorom ili ...voleo bih da mi objasnis  n2:Dizzy

• 0

#362 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Postavljeno 13 June 2019 - 02:28 PM

Trebao si i tamo i nazad sa max assist, bez blama kao sto je Lemmy nosio bele kaubojske cizme.

• 0

#363 Velimiraca

Velimiraca
  • Members
  • PipPipPip
  • 105 posts
  • LocationСрбија, Љиг

Postavljeno 13 June 2019 - 07:28 PM

Ево мој пример, ја рецимо бицикл возим да кажем из потребе кад негде идем да не бих ишао колима...али мора да се усклади да имам времена. Посао ми је такав да некад за одоређени део посла не могу да стигнем да обавим бициклом па то онда одрадим са колима. Ако бих имао ел. бајк то бих онда могао и да одрадим са њим...тако да мислим да је бољи избор електро бајк него ауто. Тако да нема потребе да се противите електро бициклима јер итекако имају своју намену коју обични бицикли не могу да одраде него је избор или они или неко превозно средство на гориво, а требали би да се сложите ако већ возите обичне бицикле да је боље возити опет њих макар и са батеријом него неки мотор са унутрашњим сагоревањем...П.С. Још немам електро бицикл :)
  • 0

#364 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Postavljeno 13 June 2019 - 07:35 PM

Vozili bi svi bicikle sa motorom samo kada bi kostali oko 200evra. I vozice jednog dana a ovde ce ostati zapisane njihove reci.

• 0

#365 Velimiraca

Velimiraca
  • Members
  • PipPipPip
  • 105 posts
  • LocationСрбија, Љиг

Postavljeno 13 June 2019 - 07:44 PM

Не мислим баш тако Дуле. Има доста људи који возе бицикле ради рекреације и такви мислим да неће узимати електричне и електрични за тај тип вожње губе смисао...а често су њихови бицикли и скупљи од електричних. А као превозно средство, ако није спорт и рекреација у питању, ту електро бајк прилично може да смањи километраже са колима код многих људи. А уз то јефтинији је километар бар 50% а можда и дупло од неког мопеда мање кубикаже.
  • 0

#366 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Postavljeno 13 June 2019 - 08:28 PM

Ja bas mislim da je cena jedina prepreka i pokusavam da dokazem da se jednako dobro moze trenirati na pedelecu kao i na biciklu bez motora.

• 0

#367 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 13 June 2019 - 08:44 PM

Cena definitivno nije prepreka.

Dobra mehanicka sprava je dosta skuplja od ebajka pa ipak se cesce kupuju klasicni bajsevi sa pogonom na misice :)

Ebajkovi imaju svoju perspektivu u komutingu a to su ljudi koji bas i ne trose puno na bicikle.

Ovi "sportski" ebajkovi su em skupi em nisu bas jasne ciljne grupe, jedino sto su lepi.

• 0

#368 kicavac

kicavac
  • Members
  • PipPip
  • 30 posts

Postavljeno 13 June 2019 - 08:57 PM

U Beogradu moraš da imaš e bike ako misliš da stigneš negde a da ne budeš gola voda.
  • 1

#369 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 13 June 2019 - 08:59 PM

Ma nije valjda...

• 1

#370 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Postavljeno 13 June 2019 - 09:06 PM

Prvo si napisao cena nije prepreka a na kraju ovi sportski su skupi...

• 0

#371 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 13 June 2019 - 10:10 PM

Pa baš tako...
Za sport ništa nije skupo velike se pare trose, ali ti "sportski" sportisti neće kupiti.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
  • 0

#372 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Postavljeno 13 June 2019 - 10:33 PM

NIsam siguran da ih ne bi kupili da kostaju 200 evra...

• 0

#373 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Postavljeno 14 June 2019 - 01:05 PM

Vozili bi svi bicikle sa motorom samo kada bi kostali oko 200evra. I vozice jednog dana a ovde ce ostati zapisane njihove reci.

Klasican kompleksaski stav. Vozili bi oni kad bi imali kinte ali su golaci pa ih pljuju jer ne mogu da ih imaju  n2:hahaha

Ja vozim bicikl i to zato sto volim iz mnogo razloga. Ne treba mi motor da bi vozio bicikl. Da mi treba i da hocu kupio bih motocikl/skuter. 

• 2
.

#374 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 14 June 2019 - 01:13 PM

pa bas tako...problem je njegova svrha,

Nije tu novac problem, a i kakav bi to mogao da bude e-bicikl za 200 eur osim neki kineski krs

jedino za komuting ga vidim kao upotrebljivog, ovi skupi "sportski" nemaju nikakvog smisla.

Po meni je bolje da lovu potrosis na dobru mehaniku nego da ulozis u elektriku.

• 0

#375 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 14 June 2019 - 03:42 PM

Malo  pogledajte na kom principu radi motor na el. biciklu. Ali kao u svemu bla.bla. a uci u sustinu stvari-zero. Znaci stator ima izvesni broj el.magneta koji pojedinacno rade i guraju rotor i za to sluzi elektronika (motori u nabli)( takve vec motore ugradjuju u ves masine) zato sto su prosti i jeftini)  i to nema veze sa Teslom i asinhronim motorom gde obrtno magnetno polje  se vrti konstantnom brzinom.Ali ovde ima raznih lupetanja pa misle da je Teslin motor jedini na svetu. Znaci u principu to nije nesto posebno ali zbog trenda  u svetu nabili su cene.

Klasican kompleksaski stav. Vozili bi oni kad bi imali kinte ali su golaci pa ih pljuju jer ne mogu da ih imaju  n2:hahaha

Znaci ti si vec usao i  u financije ljudi pa znas ko ima para a ko ne.I generalizovati stvari je prilicno "hrabro" s tvoje strane.

• 1

#376 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5513 posts

Postavljeno 14 June 2019 - 03:58 PM

... ovde ima raznih lupetanja ...

svaki put se odusevim kad procitam neki tvoj post!

• 1

#377 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Postavljeno 14 June 2019 - 04:27 PM

Zasto bi neko danas kupovao elektricni bicikl za voznju po gradu kad moze da kupi Xiaomi elektricni trotinet za 50000 dinara, evo ih pun Beograd.

Buducnost pedelec bicikala je u rekreativnom biciklizmu.

mirek200 ti sa svojim znanjem treba da uzmes kredit za malu privredu, pocnes da pravis svoje elektro bicikle i prodajes Nemcima i Amerikancima  za debelu zaradu.

• 0

#378 kicavac

kicavac
  • Members
  • PipPip
  • 30 posts

Postavljeno 14 June 2019 - 04:51 PM

Izvucite Teslin patent obrtnog magnetnog polja iz bilo kog motora i ostace samo DC motori.
  • 0

#379 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 14 June 2019 - 05:10 PM

svaki put se odusevim kad procitam neki tvoj post!

Pazi da ne padnes u trans.

mirek200 ti sa svojim znanjem treba da uzmes kredit za malu privredu, pocnes da pravis svoje elektro bicikle i prodajes Nemcima i Amerikancima  za debelu zaradu.

Pa to je u osnovi princip rada el. motora za el. bicikle, to su oni i izmislili. Citaaj!

• 0

#380 Velimiraca

Velimiraca
  • Members
  • PipPipPip
  • 105 posts
  • LocationСрбија, Љиг

Postavljeno 14 June 2019 - 09:21 PM

Није код ел. бајса мотор најскупља ствар, он је само петина цене, батерије су најскупље, више од пола цене електро комплета иде на батерије.
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika