Nisam trebao da vozim ovih dana ,rasturio me vetar,sada Mirek sedi kuci pet dana i gutaj antibiotik. Mislio sam proci ce ja sam sportista,corak,ne bi mi ni E-bike pomogao koliko je ovih dana duvalo. A mislim da ljudi grese kada misle da ljudi u pedesetim godinama imaju slab potencijal, Ne znam kakav je potencijal mladjih osoba kada se uvece vrate sa voznje pose predjenih 150km. ili vise.Jos ako "imaju odgovarajuce sediste"
Elektricni bicikli - misljenje i iskustvo korisnika
Postavljeno 27 April 2019 - 09:03 PM
Moje mišljenje da to baš i nisu bezbedne igračke, sigurnije voziti na ugljene hidrate
https://www.facebook...580900922394966
Ostali samo dugmići
Postavljeno 15 May 2019 - 09:14 PM
Postavljeno 19 May 2019 - 03:11 PM
U pitanju je mid-drive pogon od 750W, konkretno TSDZ2 48V.
Baterija je lion 10.4Ah 48V sa LG M26 celijama.
Maksimalna struja koju motor moze da povuce je 18A,
a max kontinualna struja baterije je 30A.
Do sada dve test voznje i prijatno sam iznenadjen.
Uspon dug 400 metara i 6-7% nagiba u speed modu (ima jos turbo iznad)
bez problema 20km/h. Ono sto je odlicno da bicikl nema gas.
Osecaj je kao da su ti noge 3 puta jace.
Postavljeno 23 May 2019 - 11:14 AM
I ja jedva čekam da vidim slike posle konverzije.
Prilikom ugradnje se uvek pojavljuje problem šta u raditi sa viškom kablova i kako ih spakovati da se što manje vide,
Pedelec je po meni mnogo bolja opcija u odnosu na električne bicikle koji sami voze, tj. imaju ručicu za gas.
e-Motion biike ride:
Postavljeno 25 May 2019 - 11:57 AM
Evo jedna slika za sada, ne vidi se bas mnogo.Super. Stavi slike kad stignes
Kablovi su polusredjeni jer jos testiram, ali nije problem.
Jedna kocnica je promenjena i sad salje signal motoru da prekine rad kad kocis.
Uskoro bi trebalo da vratim originalne rucice kocnica i dodam magnetni senzor u istu svrhu. Sistem ima mogucnost i kacenja prednjeg i zadnjeg svetla ja bateriju a kontrolise se preko centralnog display-a, ali sam odabrao da to ne radim jer vec imam prednju dinamu i svetla.
Bicikl je sad tezak 23-24kg a trebalo bi da to smanjim za 1.3-1.5kg promenom prednje viljuske na krutu, bez amortizera. Vec imam viljusku.
Bicikl ima i walk-assist mod od 6km/h da pomogne ako ga guras uzbrdo (iz nekog razloga). Odlican je za guranje bicikla uz stepenice zgrade
Postavljeno 25 May 2019 - 01:03 PM
Blizu si, nexus 8.
si gledao po forumima, nece da bidne nekih problema sa motorom od 750W...?
koliko se secam te glave sa brzinama unutra imaju neka ogranicenja pogonske sile,
nesto tipa ne bi trebalo nazad, na glavi lancanik da bude veci od XX zuba ako se naprad koristi npr 32 zuba i slicno
Npr:
... the Sheldon Brown site (Thanks Sheldon!) where he is talking about the maximum gearing that Rohloff allows.
He says that the only warranty up to 38x16...
kopirano sa:
https://forums.mtbr....ion-380403.html
nemas tu bojazan ta ce da se na neki nacin podere zadnja glava od tolike snage i obrtnog momenta?
Postavljeno 25 May 2019 - 01:11 PM
si gledao po forumima, nece da bidne nekih problema sa motorom od 750W...?
koliko se secam te glave sa brzinama unutra imaju neka ogranicenja pogonske sile,
nesto tipa ne bi trebalo nazad, na glavi lancanik da bude veci od XX zuba ako se naprad koristi npr 32 zuba i slicno
nemas tu bojazan ta ce da se na neki nacin podere zadnja glava od tolike snage i obrtnog momenta?
Bojazan uvek postoji.
Proverio sam iskustva drugih ljudi sa ovim menjacem, vecina ih nije imala problema ni sa BBSHD sa 1000W. Napred mi je 42 pozadi 19. Originalno je napred bio 38. Nadjoh negde da shimano ne preporucuje manje od 1:2, mada sam vidjao i fabricki bicikla sa manjim odnosom od toga, tj. sa vecim obrtnim momentom.
Mislim da sam vidjao i bosch motore uparene sa ovim menjacem, a oni i inace mogu da daju dosta vise od deklarisanih 250W a imaju i veci obrtni moment od mog motora.
Postavljeno 25 May 2019 - 01:18 PM
Npr:
... the Sheldon Brown site (Thanks Sheldon!) where he is talking about the maximum gearing that Rohloff allows.[/size]
He says that the only warranty up to 38x16...[/size]
kopirano sa:
https://forums.mtbr....ion-380403.html
To je za rohloff.
https://www.electric...-drive-kit-igh/
Postavljeno 25 May 2019 - 01:45 PM
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika