Jump to content

Fotografije

Да ли је неко растављао Quando наблу са freehubom?

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
53 odgovora na ovu temu

#21 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 29 November 2014 - 07:35 PM

Ако одврнеш, придржавај руком кућиште хаба да се не распу куглице. 

Samo misao... da li bi mozda bilo dobro koristiti magnet protiv rasipanja kuglica... :)

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#22 vivicav

vivicav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 567 posts
  • LocationПанчево

Postavljeno 29 November 2014 - 08:35 PM

Можда за горњи венац. За доњи лагано придизање кућишта да наглим поктетом не распе куглице на све стране. Доњи венац није доступан магнету све док се кућиште не одвоји, а управо тада куглице почињу да испадају ако нема масти да их задржи.
  • 0

#23 bockokg

bockokg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1029 posts

Postavljeno 30 November 2014 - 05:27 AM

Ma staviš na pod novinu ili lavor neki, kadicu pa točak i šta god da padne pada gde treba, jedino ume da neka krene po žici malo papadne van, ali teško. Proveriš broj pa magnetom nađeš ako ne dostaje jedna. (magnet ima svako, ko je promenio bar jedan brzinomer). Treba da ih ima 25+25 kako mi Vivicav napisa jer je čovek izbrojao.

• 0

#24 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 07 December 2014 - 06:17 AM

vivicav, kako se pokazača ova quando nabla, jel preskače češće ili je ok, verovatno je to kopija neke šimano nable. Koliko si prešao km njome i zašto si morao servis da joj radiš?

• 0

#25 vivicav

vivicav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 567 posts
  • LocationПанчево

Postavljeno 07 December 2014 - 08:48 AM

Још увек није прешла ништа, писао сам у првим постовима да је сасвим нова ☺ Отворена је чисто да се упознам са решењима која су примењена пошто је то био мој први сусрет са таквом главом точка....
  • 0

#26 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 07 December 2014 - 09:47 PM

Au, svaka čast, otvaranje a da nije voženo ;) velika radoznalost. Izvini nisam pročitao. Jel si je pleo ili ne, pitam zbog težine u odnosu na druge, da li deluje da je solidna barem. Koristi ih Capriolo, ali ne znam da li njome može više hiljda km da se pređe da se ne istupe ova perca i "stepenice" na telu huba, pa da preskače.

Firebird Capriolo ih koristi na drumašima, hm...Razmišljam se da li je uzeti i td...

• 0

#27 vivicav

vivicav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 567 posts
  • LocationПанчево

Postavljeno 07 December 2014 - 10:51 PM

Нисам је плео, купљен је цео точак у Каприолу. Мислим да ову главу уграђују на све Каприоло моделе са касетом и без диск кочнице. Чак сам убеђен да и Полар бицикли користе исту наблу само уплетену на Берета фелне. Ја нисам чуо да се ико жалио на Quando набле, која год варијанта биле. Ово све важи уз неку уобичајену употребу....
  • 0

#28 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 08 December 2014 - 05:04 AM

Koliko izašao sa cenom, u kojoj prodavnici? Gledam nemaju na netu cenovnik, ne piše precizno da li je navijača il za kasetu ko kod tebe. 26 ili 28?

• 0

#29 vivicav

vivicav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 567 posts
  • LocationПанчево

Postavljeno 08 December 2014 - 06:16 AM

Купљен у Каприоло центру Н. Београд. Имаш П.П.
  • 0

#30 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 08 December 2014 - 08:19 AM

Au, svaka čast, otvaranje a da nije voženo ;) velika radoznalost. Izvini nisam pročitao. Jel si je pleo ili ne, pitam zbog težine u odnosu na druge, da li deluje da je solidna barem. Koristi ih Capriolo, ali ne znam da li njome može više hiljda km da se pređe da se ne istupe ova perca i "stepenice" na telu huba, pa da preskače.
Firebird Capriolo ih koristi na drumašima, hm...Razmišljam se da li je uzeti i td...

Na jednom bajsu imam Quando, na drugom stare Shimano 105, model 5600. Ove druge su svemirska tehnologija, kad držiš u ruci, zavrtiš točak i slično. Ali kad počneš da voziš, razlika se ne oseti, izeš ga.
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#31 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 08 December 2014 - 08:43 AM

Quando je odlicna nabla iz te niskobudzetne ponude, standardno odrzavanje i trajace dosta dugo. Podnosi gotovo sve, jedini poduhvati na njima koje sam imao su zamene osovina na nekoliko komada.  

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#32 kasalovic1996

kasalovic1996
  • Members
  • 1240 posts

Postavljeno 08 December 2014 - 08:59 AM

Ја имам обичну и касетну наблу quaondo и до сада нисам и имао неких нарочитих проблема,ову обичну сам једном отварао и променио маст пошто је крцкала прљавштина и то је то.Што се тиче касетне возим је већ око три хиљаде километара без икаквих проблема.

• 0

#33 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 08 December 2014 - 02:59 PM

Kod QUando nabli samo mi je pitanje dugotrajnosti zbog kilometraže, jer baš maltertiram kilometražu :)

Na jednom bajsu imam Quando, na drugom stare Shimano 105, model 5600. Ove druge su svemirska tehnologija, kad držiš u ruci, zavrtiš točak i slično. Ali kad počneš da voziš, razlika se ne oseti, izeš ga.

OK, mada trebalo bi da ima neka prednost ipak...ali verovatno su to delovi secunde tj brzine pa se "golim okom" ne vidi.

• 0

#34 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 09 December 2014 - 06:59 AM

Danas otvorih tj demontirah svoj freehub, i imbusom sam ga vrlo lako demontirao. Sećam se da sam 2009-te kada sam ga monitrao, očistio wd-40 pa premezeo litijumskom tovatnom navoj na vijku i onom otvoru na glavi. I eto, posle 5 godina nije zapeklo ni malo.

Vivicav, čudi me da Quando nabla bude toliko dotegnuta da bi čak i žice "čupao" da si nastavio sa odvijanjem. Izgleda da su je fabrički dobro pritegli, nije to zapeklo, ima masti koliko vidimo na freehubu, pa tom logikom i na tom vijku što nosi isti. Doduše niko nije ni reko da je zapekla, ali nema druge nego da su pritegli muški.

Mast u lagerima kod mene na osovinici i konusima vrlo malo tj istrošena je, ali je ima i to bele neke lepljive koju mi je drug stavio da isprobamo, i stvarno je vrh. Ništa joj voda nije mogla a tolike kiše su je prale...Ali sada će litijumska, držaće i ona ;)
  • 0

#35 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 09 December 2014 - 08:16 AM

Za mesta koja treba da ne zapeknu, ali nije važno da klize (šrafovi i slično), dobra stvar je bakarna mast. Jeftina je, a odlično sprečava da spoj zapekne, dok ne olakšava odvrtanje samo od sebe, kao što mast potencijalno može da uradi.

• 0

#36 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 09 December 2014 - 04:17 PM

Jel premžeš nešto tom msšću ns biciklu? Gde se kupuje?

• 0

#37 vivicav

vivicav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 567 posts
  • LocationПанчево

Postavljeno 09 December 2014 - 04:59 PM

Vivicav, čudi me da Quando nabla bude toliko dotegnuta da bi čak i žice "čupao" da si nastavio sa odvijanjem. Izgleda da su je fabrički dobro pritegli, nije to zapeklo, ima masti koliko vidimo na freehubu, pa tom logikom i na tom vijku što nosi isti. Doduše niko nije ni reko da je zapekla, ali nema druge nego da su pritegli muški.

Ни говора да је запекла, точак је потпуно нов, у моменту отварања још увек није ни касета била стављена, а камоли да је монтиран на бицикл. Сада немам ни воље, времена живаца да поново отварам....
  • 0

#38 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 09 December 2014 - 06:04 PM

bockokg, on 09 Dec 2014 - 5:17 PM, said:
Jel premžeš nešto tom msšću ns biciklu? Gde se kupuje?

Sve što hoću da ne zapekne, a da se ne odvrće samo od sebe. Šticna, sve šrafove (tj. navoje). Ima u svim radnjama što prodaju maziva: "bakarna mast". Nikakva egzotika.
  • 0

#39 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 09 December 2014 - 10:10 PM

OK, nisam znao za tu mast, imam ovu litijumsku zelenu FAM Krusevac.Radi posao.

• 0

#40 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5518 posts

Postavljeno 09 December 2014 - 11:23 PM

Sve što hoću da ne zapekne, a da se ne odvrće samo od sebe. Šticna, sve šrafove (tj. navoje). Ima u svim radnjama što prodaju maziva: "bakarna mast". Nikakva egzotika.

OK, nisam znao za tu mast, imam ovu litijumsku zelenu FAM Krusevac.Radi posao.

litijumska mast, pa ni jedna druga mast ne pomazu dovoljno dobro kod pojave "hladnog zavarivanja" dva raznorodna materijala / metala...najcesci primer je kad zapekne alu sticna u celicnom ramu. Msm da na forumu postoji i posebna tema za ovu situaciju. Jedino pravo preventivno resenje je bakarna pasta. Zovem je pasta bas iz razloga sto ne podmazuje medjusobno pokretne vec fiksne spojeve.

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika