Да ли је неко растављао Quando наблу са freehubom?
Postavljeno 28 November 2014 - 07:09 PM
http://www.2bike.rs/...m-svoj-majstor/
Ево неколико сличица како то изгледа у растављеном стању
Код састављања је битно вратити све прстенове за одстојање (спејсери) редоследом да је најшири на дну, остали одозго. Затегне се шољица поменутим алатом,подмаже, поставе куглице и врати прашинар.
Ово сам објаснио, можда некоме буде од користи. Али, молим искусне колеге за савет, помоћ, како год. Пошто нисам одвојио hub од набле интересује ме да ли неко зна у ком смеру се одврће чаура која стеже hub за главчину? И да ли је заиста потребна толика сила за ову операцију? Ако је битно, овај точак је потпуно нов са пређених 0 километара...
Postavljeno 28 November 2014 - 07:27 PM
Међутим са леве стране точка постоји прихват за имбус од 12мм. Покушао сам да одврнем кпристећи полугу од 30-ак сантиметара али без успеха. На моменте сам примењивао толику силу да се оком видело како се уврћу жице али веза није попустила. Пробао истом силом у оба смера, без успеха.
Пошто нисам одвојио hub од набле интересује ме да ли неко зна у ком смеру се одврће чаура која стеже hub за главчину? И да ли је заиста потребна толика сила за ову операцију?
Pozdrav za trud
Odvrce se kontra od smera okretanja tocka, ponekad treba zaista velika sila da bi imbus popustio, ista je stvar kao kod racne koja se zateze u smeru okretanja tocka. Nekad pomaze neki odvijac tipa wd-a ili nesto slicno.
Mnogo je to masti za freehub. Gusto ulje bi bilo bolje.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 28 November 2014 - 07:43 PM
Postavljeno 28 November 2014 - 08:05 PM
Postavljeno 28 November 2014 - 08:41 PM
Zavrtanje je sa leva na desno, u smeru kretanja tocka, smer kazaljki na satu (osim ako nije onaj ludi swatch) zato se ponekad jako tesko skida i racna i freehub jer se zateze u toku voznje. odvrtanje sa desna na levo, suprotno okretanja tocka, suprotno od kazaljki na satu
Nadam se da sam sad dobro objasnio
Postavljeno 28 November 2014 - 08:50 PM
Postavljeno 28 November 2014 - 09:20 PM
Postavljeno 28 November 2014 - 09:29 PM
Postavljeno 28 November 2014 - 09:44 PM
Што се тиче одвртања препоручио бих ти да то обавиш помоћу стеге/менгела,ја сам тако одврнуо једну рачну,није помогао ни wd ни било каква сила,када сам ставио у менгеле из прве.Узмеш алат у твом случају имбус и стегнеш га у менгеле и тако пробаш да одврћеш,значи ушватиш точак и моташ га као волан.Све ово исто важи и за рачну.
Tako moze doci do pucanja zice, pa nije bas za savet, posebno sto radis u visini ociju. wd, nafta, bili sta sto moze da utice na otpustanje, odmascivac...
Postavljeno 28 November 2014 - 10:02 PM
То сам видео на неком клипу,мислим да до пуцања жица не може доћи из разлога што је сила која је потребна за одвртање веома мала.Мени није помогао wd.Да сам се одмах сетио овога не бих се ни замарао са wd-ом и кључевима.
Sa srecom.
Na moje oci je "majstor" dobio zicu preko lica slicnom metodom.
Postavljeno 29 November 2014 - 01:02 AM
To je druga odozgo "Screwing Type" odvrce se u desno http://www.ktgroup.n...duct_other.html
Postavljeno 29 November 2014 - 07:52 AM
Хвала, то је то с обзиром да се када се гледа кроз моју наблу види управо овакав 12-то угаони прихват за имбус кључ Сада је све јасно...To je druga odozgo "Screwing Type" odvrce se u desno http://www.ktgroup.n...duct_other.html
Ако се и усудиш то да радиш неодговарајућим алатом знај да се одврће на десну страну, има тзв. леви навој...Da li može šoljica iz prvog posta koja se odvija prepravljenom gedorom da se odvije čukanjem s čekićem i šrafcigerom?
Možda je i bolje ne skidati ceo freehub sa točka, čak i ne mora, ako imbus pravi problem!
Postavljeno 29 November 2014 - 03:41 PM
Ако не желиш да правиш алат, боље је да покушаш шпиц кљештима која ћеш раширити у зубиће шољице и док их тако држиш размакнутима, другом руком ухватиш кљешта подешавајућим кључем (француски кључ) и окренеш кључем кљешта у смеру одвртања. Ово је безбеднија метода од куцкања пошто је шољица прилично дубоко и немаш добар угао за куцкање. Посебно неповољно је што куцкањем делујеш силом само у једну тачку.
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika