@niipheus
Nisam ja nikakav advokat ovde, a ni neki čistunac-moralista, jer bih u tom slučaju preporučio samo prodavnicu. Jasno je nama svima odakle su ti bicikli, ne moramo da se pravimo blesavi, ali to nije moj problem što se ti bicikli tu i tako prodaju, pravno beše "niko nije kriv, dok se to ne dokaže". Pa ja sam imao posla sa bar pet delbojeva u mom okruženju, bili su i oni ovde na tapetu, ja sam u tim slučajevima bio neutralan, tj nisam se ni javljao ni za ni protiv, znam ih, a znam i da uvaljuju, nisam ih javno oglašavao, ali sam privatno svakom ko me je za njih pitao, rekao da ne kupuje. U celoj stvari, poenta je da se ljudima na forumu pomogne da kupe šta im odgovara. Ja sam momku od početka skrenuo pažnju da pazi na pomenutog trgovca, ali nisam očekivao da će da ga ispali u smislu da se i ne pojavi po dogovoru. A ima toga, nama se događalo da odemo kod jednog prodavca koji i nije u našem gradu, izađe njegov sin i kaže: "Tata spava, ne mogu da ga budim, dođite sutra". I šta da se radi, idući put ga omažemo i dobijemo ekstra popust. Kad malo bolje razmislim, nisu ni tako loši ti delbojevi, jer zamisli da su svi pošteni, kako bi se tek onda nasankao. Ovako, prevare te tu i tamo za neku siću, ti malo otpatiš, ali naučiš nauk, pa drugi put naplatiš.
A kako nisam ni romanopisac, ova polemika slobodno može da prestane.