delboy (dellboy) iz Smedereva - negativna ocena
Postavljeno 20 September 2015 - 07:45 PM
Izvini Pjesak 1972 ali šta ti znaš o trgovini, i po kom kriterijumu si došao do toga zaključka? Da i ti nemaš ambicije da kreneš njgovim putem uspešnih?
Delboy je jedan uspešan prevarant i koji će postojati dok ima onih koji nisu pročitali tomove postova o njegovim prevarama.
I dok mu administracija iz njima znanih razloga toleriše bahatost, prevare, laži itd.
Tako da sa moje tačke gledišta administracija je delom sučesnik jer iako sve zna pravi se da nevidi i nečuje ništa.
Druge administracije su mu banovale naloge, što je već dokumentovano, a naša je NEMOĆNA. Zašto?
Postavljeno 20 September 2015 - 07:48 PM
Evo da pitam, da li je tog čoveka neko video?
Mislim, tolika doza bezobrazluka je prosto neverovatna...
Čovek ovde ima 6 strana, pa to je vise nego što imaju ozbiljne teme I neke dobre price...
Druže moj ima on sabrane tomove: ovde ima još devet strana http://www.2bike.rs/...deta-vasojević/
Postavljeno 20 September 2015 - 07:49 PM
I ja bih postavio to pitanje.
Ako se toliko zna šta je ko je, pa daj bar da se odavde protera.
Prosto ne mogu da verujem da čovek I dalje postavlja ovde oglase...
Neznam iz kog razloga mu sve ovo odobravaju. Daleko bilo možda iz interesa.
http://www.2bike.rs/...ija-mudro-ćuti/
Postavljeno 20 September 2015 - 08:02 PM
auuu, ja reko ova jedna na 6 strana, pa je I to previse...
Al ovo je stvarno previse...
Iskreno, pratim forum, učestvujem onoliko koliko me neka tema zainteresuje I imam šta da kažem.
Ali čitajući ove teme o prevarantima I klošarima (mislim na one ljudske klošare, jer pravi klošari su za ove gospoda), maksimalno
izbegavam kupovinu preko ovog oglasnika.
Znam, znam, da ima izuzetno poštenih prodavaca, ali džaba ti ceo oglassni deo, kad se samo par imena provlače non stop I non stop
ljudi kukaju što od konkretne prevare, što od pokušaja prevare I zavlačenja, kao ovaj poslednji primer.
Postavljeno 20 September 2015 - 08:46 PM
Postavljeno 20 September 2015 - 08:52 PM
Ja ne znam sta je ovde vise poenta price. Covek prodaje na stotine bicikli godisnje. Neki su dobri neki nisu. Ja sam bio licno i gledao neke drumase za sebe. Nije mi bilo tesko, seo u kola i otisao. Nazalost svi su bili u losijem stanju od onog sto sam ja ocekivao. Mozda sam ja imao prevelika ocekivanja za te cene koje je tad stavio za bicikle. Covek je prodavac i njegovo je da proda, ali kad dodje musterija koja se razume i zna sta hoce i bolje je da cuti nego da hvali svoje konje. Bilo je i dobrih bicikli ali ne u kategoriji koju sam gledao.
Interesantno je kako nemožeš da svatiš poentu priče. Mislio sam da je baš jednostavno.
Ovde nije reč o tome koliko biciklova i kakvih prodaje.
Ovde se govori o jednom prevarantu sa tendencijom i vrlo čestim prevarama, banovanju naloga i o tome da ga administracija ne sankcioniše.
Zbog čega ti okrećeš temu???
Postavljeno 20 September 2015 - 08:53 PM
Da li bi vi tako pisali da ste prošli kao forumaš ZeljkoPjevac, koji je otišao po prethodnom dogovoru kod prodavca.
Isti ga je (bar kako navodi), maksimalno izbegao I nije se video sa njim pa ni da pogleda biciklu.
Koji je to prodavac koji prodaje na stotine bicikla godišnje, koji dozvoli sebi da ga na ovom forumu 99% ljudi pljuje (vi ste taj 1% koji ga brani),
a pri tom drži do sebe I svog ugleda...
Možda ste vi prošli dobro, ali I sami kažete da niste našli ono što ste tražili, ali ste u tom slučaju vi onaj 1% zadovolnih.
Mada ne znam ni čime ste zadovoljni kada niste kupili ništa od njega.
Samo ste imali sreće da pogledate bicikle, pre nego bi bilo kasno kada ih već kupite...
Tako da mislim da nije vaš post taj koji na bilo koji način može da opravda istog...
Postavljeno 21 September 2015 - 04:50 AM
Kao da je taj Smederevanac ( ) jedini prodavac polovnih bicikala u Srbiji?Admini napravite baner na prvoj strani foruma ili sticky temu pod nazivom : Ne kupujte kod Delboja iz Smedereva/Nicht buying bicikle od Smederevo boja!!!
Postavljeno 21 September 2015 - 04:59 AM
Svako može napraviti 100 naloga, to Bog otac ne može pohvatati. Mislim da je sigurnija varijanta gledati, upravo u ovoj temi, koji prodavci imaju samo, ili velikom većinom, pohvale, pa od njih kupovati.
Druga stvar, ima ona izreka, "poštenog čoveka ne možeš prevariti". Ljudi hoće da kupe bicikl po četvrtini cene novog i onda se čude i ljute kad shvate da po toj ceni bude i prevara.
Postoji kupujem-prodajem, a može se sad naručivati i sa e-baya. Ovo mesto je odlično za razmenu iskustava, trgovinu među kolegama, a ima još i oglasnik, usko specijalizovan. Da li je neko dužan da postavlja ocene, vija lopove? To je dobra volja admina. Koliko znam ne uzima čovek proviziju od svake prodaje i nije prvenstvena namena sajta trgovina.
Postavljeno 21 September 2015 - 09:39 AM
Žao mi zbog Željka, prvenstveno što sam ga i ja usmerio na taj bicikl (i tog prodavca), ali trebalo bi ovo još prodiskutovati, pre svega zbog daljih iskustava za ostale kupce, pošto nije potrebno imati samo saznanja o kvalitetu i stanju bicikala, već i o nekim pristupima trgovini ovakvog tipa.
Već u startu smo konstatovali da je bicikl odličan, bar po onome što je prikazano na slici, ali da je prodavac nepouzdan i da treba obratiti pažnju na to. Znači, samo direktna kupovina, u viđenom stanju. U principu, ako neko prodaje dosta polovnih bicikala, pri tom ne i delove pojedinačno, pretpostavka je da nema vremena i potrebe za dodatno budženje i prepakivanje (što opet ne mora da znači, postoje slučajevi da se bicikl slika u jednom stanju, pa se za trgovinu prepakuje sa krš delovima). Dalje, ova tema "Željko kupuje bicikl" vuče se već dugo po forumu i pretpostavka je da je čita mnogo ljudi, od kojih su neki i potencijalni kupci, koji će svakako gledati da ostvare svoj interes. Možda ju je čitao i sam trgovac, pošto smo već videli da ume da se javi na forumu. Tako da sam sklon da pomislim da je šema u ovom slučaju bila sledeća: prodavac je taj bicikl već prodao ili je bio rezervisan, ali ga je još držao u ponudi u nadi da će nekog navući na on-lajn trgovinu. Kada se dotični Željko najavio da će doći i kojim povodom, jasno je da nema foliranja i da podvala ne može da prođe i u tom slučaju prodavac prelazi u ilegalu tipa "imam mixer na gradilištu", što je ipak malo džekovskije nego "nosim babi lek", pošto je prethodno ili prodao bicikl drugom kupcu koga je držao u rezervi ili ga u svakom slučaju više ne poseduje i ne može s njim da radi "prljave igre". Meni je ionako bilo čudno da taj bicikl stoji toliko dugo neprodat, pošto znam, a ima ih još koji znaju, da vredi bar 200 evra više u nekoj normalnoj prodaji, ukoliko je zaista u stanju kao na slici i da se takve ponude realizuju skoro istog časa kada se pojave.
Željko je ovde svakako prevaren, zato što je tukao put bezveze, ali bi svakako bio prevaren mnogo žešće da je trgovao na neviđeno. Iz nekog mog iskustva, ja bih pristupio malo drugačije trgovini sa dotičnim, prvenstveno što ne bih otkrivao svoje namere do samog kraja, ali to svakako ne znači da će trgovine i biti. U principu, kod takvih prodavaca smo išli po nas nekoliko, poneseš pare pa trguješ ako nađeš nešto što te zanima. Pri tome svi složno lobiramo jedni za druge i u'vatimo dotičnog u unakrsnu priču, dok ne popusti. Bilo je tu i teških reči, ali sve u rok službe. Otkada se kod nas pojavila u većoj meri trgovina on lajn i privatne dostavne firme, to je postao raj za prevarante.
Postavljeno 21 September 2015 - 10:26 AM
Postavljeno 21 September 2015 - 10:41 AM
Evo, ja prvi to zaključih, prethodni tvoj post je u gomili negativnih postova tako I zvučao.
Uz ovo objašnjenje, mogu da kažem da si imao sreće, jer si išao da vidiš biciklu, a imao si sreće jer te prodavac nije
izradio da potegneš put I isti ne vidiš.
Šta bi bilo da si naručio biciklu putem kururske službe, uz fotografije I priču prodavca...
Mislim, da bi onda I ti kukao ovde kako si prevaren.
Na žalost, ali se uvek I u svakoj situaciji mora polaziti od toga da neko hoće da te prevari... Što realno I nije
daleko od istine.
Postavljeno 21 September 2015 - 11:33 AM
Kako ja vidim dotični prodavac nabije cenu, pohvali biciklu, kupac onaj koji je naivan poveruje u priču... Delboy samo mu ime kaže da je nepouzdan ali treba i dalje da prodaje. Kupci ne treba da veruju već kod takvih koji su bar na ovom forumu obeleženi treba lično da idu i vide robu.
Ja kad sam postavljao moju prethodnu biciklu toliko sam je ocrnio da i kad sam postavio početnu cenu na limundu od 11990 nisam bioi siguran da i toliko vredi. Izašla je na 18510 Evo i linka. Da li ima još ovakvih oglasa kao moj jer stvarno bicikla na slikama izgleda fantastično. Tim trikom mislim sa fotografijama se većina prodavaca i služe kad prodaju tako nešto i kad žele da nabiju cenu.
http://www.limundo.c...6-inca/38603417
Postavljeno 21 September 2015 - 04:37 PM
i u tom slučaju prodavac prelazi u ilegalu tipa "imam mixer na gradilištu", što je ipak malo džekovskije nego "nosim babi lek",
Inače, ta tvrdnja prodavca za mixer je istinita.. mixer i jeste bio na gradilištu i majstori su radili na betoniranju dvorišta i zidanju ograde. E sad, zašto Zeljko nije zatekao Delboya na ugovorenom mesto to ne znam..
Medjutim, ima ovde na forumu još crvića kojima odredjeni prodavci smetaju.. dakle, ima tu raznog šarenila medju ovim postovima pa ne treba uzimati sve zdravo za gotovo.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 21 September 2015 - 05:06 PM
Posto je moj post prebacen iz drugog podforuma ja zelim da dam svoje iskustvo...
Zvao sam ga u sredu i pitao za informacije o Giant Defy 3x10 i dobio sam sve informacije koje sam zeleo. Pitao sam ga da li mogu da dodjem u cetvrtak i u koje doba dana, rekao je kad god hoces i dogovor je bio da ja dodjem u SD u 09h i ako je sve kao i na oglasu uzimam bajs. Rekao je uredu i odmah potom skinuo bajs sa oglasa kako niko drugi ne bi mogao da ga uzme. Ja stizem u pola 9 u SD delboy nedostupan. Reko ok, poranio sam ajde popicu kafu u centru i sacekati malo. Oko 15 do 9 mi stize poruka da je dostupan. Pozovem ga, ne javlja se. Pozovem ponovo u 9h kad smo se i dogovorili da se nadjemo, javio se i kaze tu sam ja u okolnom selu, sada krecem tu sam za 10-15min. Ja kazem vazi, nema nikakvih problema. Nakon toga, zvao sam ga 20 puta izmedju pola 10 i 10. Ni jednom mi se nije javio. Oko 10:15 se javlja na poziv i kaze da ima mixer na gradilistu i da nikako ne moze da stigne. Ja opet smiren, lepo raspolozen kazem nema problema, daj mi adresu dolazim ja licno tu, ne moras nigde da se cimas. Kaze ne ne, ne mogu nikako danas dovozim ti sutra-prekosutra bajs na kucnu adresu. Danas je treci dan od toga, zovem ga i ni jednom se nije javio. Nisam osoba koja voli da se svadja, da mi je rekao odmah u 9, znas takva situacija nikako ne mogu da stignem, rekao bih nema problema, razumem, iscimao sam se ali bar mi lepo iskreno reci a ne da cekam sat i po kao budala. To je moje iskustvo, stvarno mi je zao sto bas pri prvoj kupovini imam ovakvo iskustvo. Nadam se da ce nekome znaciti. Pozdrav
Ja bih samo kopirao post koji je čovek napisao, pa ako ima potrebe da se opravda prodavac nakon opisanog sleda događaj, onda ok...
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika