Novo ili polovno, sta kupiti?
Postavljeno 31 July 2015 - 08:28 AM
Postavljeno 31 July 2015 - 11:53 AM
Kad dobijemo kočano mogućnost ocenjivanja sve će doći na svoje, ocene i komentari će pokazati ko je ko... ko ima zadovoljne mušterije a ko se registrovao samo da bi lovio u mutnom
Ne treba ocenjivanje - dovoljno je da znaš (a tome služi i forum) ko je proveren, pouzdan. Lopine je teško pohvatati, mogu menjati naloge, nickove i tako u nedogled. Ovo je puno jednostavnije. Barem po mom mišljenju.
Još jedna stvar - prodavao sam auto kolegi. Redovno servisiram, pišem sve kad radim, kilometraže, datume. Auto super. Pre nego sam prodao, insistirao sam da odemo kod njegovog majstora i sve što vidi da je pred crkavanjem, ili da je otkazalo, a da ja nisam skontao, da odbijemo od cene. Sve super.
U narednih godinu dana, na tim kolima je crklo sve što je moglo da crkne. A stvarno ni ja ni majstor nismo to mogli predvideti. Ja sam bio 3. vlasnik tih kola. Nisu bila nova. Tako da je taj auto, od proverenog prodavca, kolegu izašao preskupo. A niko objektivno nije kriv, niti je hteo tu neko nekog da prevari.
Postavljeno 08 August 2015 - 11:20 PM
^Ne bih se bas slozio. Uzevsi u obzir primer sa "kupujem-prodajem", ocenjivanje je vrlo, vrlo korisna stvar. Nece spreciti prevare, ali ce ih drasticno umanjiti.
Razumem sta si hteo da kazes u primeru za auto, ali je bicikl ipak daleko prostiji i transparentniji sklop i skoro sve se moze proveriti za svega par minuta, a i po samim slikama se dosta toga moze zakljuciti.
Postavljeno 10 September 2015 - 06:12 PM
Moze li pomoc oko odluke.hteo Sam dakupim ovaj bicikl,nece me kostati puno. Sta kazete I imali delova za njega? Hvala unapred!!
https://www.facebook...tif_t=notify_me
Also tagged with one or more of these keywords: staro, polovno, delovi, bicikli
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Saveti za kupovinu novog MTB-aZapočeo ivanovm , 15 Feb 2023 mtb, nov, novo, 1000e, 1500e i 4 još... |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Bike Café →
Online kupovinaZapočeo 021Nebojsa , 11 Jan 2022 kupovina, online, prodaja i 3 još... |
|
|
||
Oprema i Stil →
MTB - XC →
Scott Aspect 780Započeo Hristina_t , 04 Apr 2020 Scot Aspect 780, Iskustva, Delovi i 1 još... |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Kupovina viljuske/delovaZapočeo giger , 15 Aug 2018 viljuska, delovi, kupovina, fork |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Bike Café →
PomoćZapočeo bikerider1616 , 19 Jul 2017 pomoć, naziv, bicikl, bicikli |
|
|
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika