Resava li ti ovo problem?
https://www.2bike.rs...xp#.XvI_PygzbIV
Postavljeno 23 June 2020 - 05:43 PM
Postavljeno 23 June 2020 - 07:30 PM
Postavljeno 24 June 2020 - 05:56 PM
Postavljeno 25 June 2020 - 07:03 AM
Па нема теби помоћи само нешто квариш
Тај адаптер би можда могао да искористиш на шимановој патрони ако патрону и адаптер однесеш стругару па да све прилагоди намени, а тиме и добијаш једно трајније решење све док користиш срам погон и њихову патрону.
У кућној радиности без потребног алата ћеш слабо шта моћи да изведеш осим да замениш лежајеве на постојећој патрони и вратиш све како је било.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 25 June 2020 - 07:12 AM
Postavljeno 25 June 2020 - 04:43 PM
Није, тако долази та патрона. Те подлошке служе уколико се појави луфт између леве курбле и адаптера, тј. није обавезна употреба истих већ по потреби. Око вечног дуговања стругару ти не могу помоћи осим да га частиш по завршеном послу, бар тако ја решавам те дилеме. То је посао који вреди око 10ак еврића.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 25 June 2020 - 05:04 PM
Postavljeno 27 June 2020 - 07:02 PM
Postavljeno 05 July 2020 - 07:10 AM
Koliko me pamet, fh i treba da radi to pomalo, valjda zbog lakšeg šetanja lanca.
Postavljeno 05 July 2020 - 09:08 AM
Postavljeno 17 July 2020 - 06:52 PM
Taj adapter je da sa većeg prebaciš na manji (GXP je 22mm na levoj strani a 24mm na desnoj), ne može obrnuto. Taj adapter je da ako imaš pogon GXP a patronu shimano (PF92, PF86, BSA) da možeš da montiraš. Na shimano patroni na obe strane 24mm unutrašnji otvori a na GXP sistemu, 24mm i 22mm. BB30 ne možeš da staviš tamo gde ide GXP ili BSA sem ako na samom ramu ne odsečeš deo gde ulazi patrona i ne zavariš deo gde ide BB30 patrona. Nisi morao kupovati drugi adapter uopšte već iskoristiti isti koji si već izbio. Sa spoljne strane se stavlja taj tvoj novi adapter. Ti manji adapteri se isto stavljaju ako treba da se odbije pogon od patrone, tačnije da pogon ne bi imao lufta levo i desno. Sa koje strane ih stavljaš zavisi i od prednjeg menjača i od toga da li si na predhodnom sistemu uopšte imao te spejsere i da li je prethodni sistem radio bez lufta.
https://www.njuskalo...oglas-10424009
Mnogo bolja varijanta da kupiš nego da prebacuješ Shimano patrone na GXP ali najbolja varijanta je da prebaciš sve na Shimano Hollowtech II
i da nemaš više toliko problema sa adapterima (distancerima/spejserima). Pod sve mislim i Pogon i patronu. GXP sistem je u suštini sranje.
Ima adapter koji BB30 patrone prebacuje na BSA i/ili PF92/86 i/ili GXP ali nema za obrunuto. Ispod je slika adaptera sa BB30 na GXP ili na BSA
And now something completely different
Postavljeno 17 July 2020 - 07:14 PM
Hambini ovde objašnjava zašto je GXP u suštini sranje. Moje iskustvo je isto da je GXP sranje ali ja volim karbonske kurble pa je*i ga.
https://youtu.be/pFd3LJtTpDo?t=6
P.S. Nemoj te vraćati video na početak
And now something completely different
Postavljeno 17 July 2020 - 07:43 PM
Pomešao si standarde, bb30 je nešto deseto.Stigao "originalni" adapter za budzevinu, ko nije citao ranije budzio sam gxp na bb30
Stavljam s vanjske strane ili s unutrasnje i cemu ovi mali spejseri?IMG_20200717_160354.jpg
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Postavljeno 17 July 2020 - 07:44 PM
Postavljeno 17 July 2020 - 11:12 PM
Nisam znao za ovog lika, pa pogledah ovaj video, tj deo vezano za pogon:Hambini ovde objašnjava zašto je GXP u suštini sranje. Moje iskustvo je isto da je GXP sranje ali ja volim karbonske kurble pa je*i ga.
P.S. Nemoj te vraćati video na početak
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Rupe na patroni pogonaZapočeo lucky_13 , 31 Jan 2024 patrona, pogon, Sram Dub i 1 još... |
|
|
||
Off-Topic →
Predstavite se →
Ovo smo miZapočeo drris66 , 16 Apr 2019 servis, srednji pogon, popravka i 2 još... |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Kupovina pogonaZapočeo Lekic93 , 06 Jun 2015 pogon, patrona, shimano, sram i 1 još... |
|
|
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika