Imam isto Canyon bicikl.. Krckanje se javljalo napred i uzrok je bila prljava prednja vila. Odmastio sam deo na vili na koji naleže ležaj, ponovo podmazao i problem je nestao. Dugo sam mislio da je otišao ležaj, na kraju ispao ovaj trivijalan uzrok.
Podmazivanje Patrone ili kako ublaziti uticaj skripanja na psihu bicikliste
Postavljeno 11 June 2022 - 06:21 PM
Imam isto Canyon bicikl.. Krckanje se javljalo napred i uzrok je bila prljava prednja vila. Odmastio sam deo na vili na koji naleže ležaj, ponovo podmazao i problem je nestao. Dugo sam mislio da je otišao ležaj, na kraju ispao ovaj trivijalan uzrok.
Мени даје звук као да је ту код погона нешто. Додуше, преноси се звук, неки пут не може ни да се установи одакле долази неки крцкање. Дсјле, само си скинуо точак и очистио дропове? Мада, то може код било ког бицикла да буде
Postavljeno 12 June 2022 - 06:54 PM
Изгледа да није ни штицна или обујмица, а ни лежаји виле. Још је остало касета, можда дужина ланца или да је сам погон/курбле. После тога вероватно иде на рендген код неког правог мајстора
Ni kod mene nije bio lezaj uzrok, vec prljavstina oko i ispod lezaja.
Postavljeno 19 June 2022 - 07:41 PM
Postavljeno 19 June 2022 - 07:45 PM
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 20 June 2022 - 07:47 AM
A možda je uzrok i nedovoljno zategnuta igla.
Може бити и то, мада приликом скидања тичка нисам приметио да је игла лабава, ал ајд сад буди паметан. Углавном, сад не крцка, ваљда ће тако и остати. Звук се тако преносио да је деловало да је у питању патрона, погон, педале, нешто ту око погонског склопа. Све сам то измењао и ништа, (чак ни штицна није била у питању) већ ето, нешто друго. Само да се не понови, стварно нервира у току вожње и непотребно одвлачи мисли
Postavljeno 15 November 2023 - 11:52 PM
Koji alat da je dostupan na domacim sajtovima je zamena za ovo:
https://www.parktool...r-cranks-ccp-22
Moze i neka skuplja varijanta, jer imam neke 2 bicikle sa STX pogonima koje planiram da razmontiram u narednom periodu, pa me zanima sta mi od alata treba da skinem te pogone i da izvucem BB ocistim i vratim (ako budem morao da menjam, nesto od alata za Hollowtech imam..)
Postavljeno 24 November 2023 - 05:49 PM
Dakle, nakon kupovine ovog alta, upadoh u ozbiljne problema, ali to koristim kao lekciju za ucenje, i igranje ove zime. Dakle skinem levu kurblu bez ikakvih problema (koristim unior kljuc) na desnoj se ispostavi da je vec malo bio pojeden navoj, ja kao sivonja, dokrajcim ga dodatno i ostah sa zalgavljenom pognoskom kurblom...
Dremel nije zavrsio posao pa sam uz dosta muke sa brusilicom na kraju skinuo istu, (spasio sam sajbne jer mi iste trebaju, zato sam se dodatno mucio).
E sad, ono sto me uzasno zbunjuje kada sam konacno dosao do patrone je sto mi je desna (pogonska) strana od plastike, i nju sam skinuo bez problema. Vidi fotke ispod...
skinuta
Medjutim lijeva strana je metal, i sada se pitam u koju stranu treba da krenem to da odvrcem jer ako je suprotno od smera kazaljke na satu ne ide mi (a na svim klipovima vidim da je uobicajeno da je desna strana metalna, pa me to dodatno buni, i kazu da se ona lakse skida).
Sta mi je ciniti jer sam se bas zainatio da istu skinem, ali da ne ostetim navoje u ramu, jer sam se u sve to upustio zato sto mi se ovaj ram mnogo svidja (a tek onda da naucim po nesto).
Od alata imam Unior 1671.1/4 kljuc + odgovarajucu racnu bahco stelujuci kljuc (nemam stegu i neke dugacke poluge i slicno, ali bi nesto od toga mogao da kupim)
Postavljeno 24 November 2023 - 06:11 PM
Postavljeno 24 November 2023 - 06:34 PM
Polozi bicikl postrance na pod da deo koji si uspeo da skines bude odgore pa sipaj unutra ulje za odvijanje srafova (link) i ostavi preko noci da deluje. Sutradan probaj da odvrnes patronu. Proveri u koju stranu se zavrce taj plasticni deo koji si uspeo da skines, ako se zavrce u desnu stranu onda imas patronu sa italijanskim navojem pa moras istu takvu da kupis jer ima razlicite navoje od standardnih patrona sa britanskim navojem koji se danas uglavnom koriste. Leva strana patrone se odvija u levo bez obzira da li je italijanski ili britanski navoj.
Also tagged with one or more of these keywords: patrona
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Rupe na patroni pogonaZapočeo lucky_13 , 31 Jan 2024 patrona, pogon, Sram Dub i 1 još... |
|
|
||
Off-Topic →
Predstavite se →
Ovo smo miZapočeo drris66 , 16 Apr 2019 servis, srednji pogon, popravka i 2 još... |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Kupovina pogonaZapočeo Lekic93 , 06 Jun 2015 pogon, patrona, shimano, sram i 1 još... |
|
|
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika