Da si prvo probao crankbrothers pedale ne bi tako pričaoJa sam to kupio 2012 i nisam mogao da verujem kolika se nauka pravi oko toga i uteruje strah početnicima. Okreneš petu ka spolja, jako pa komplikovano..
Podesio prvi put na labavo po preporuci, probao sto metara ispred kuće. Onda zategao na najjače oprugu da zaista čujem i osetim ukopčavanje i iskopčavanje i posle prve vožnje kao da sam se rodio s tim. Od onda posle prvih kombinovanih platforma pedala kupio još dvoje jedne dvostrane spd i jedne drumske look, svuda držim oprugu snažno podešenu. I ne mogu više da zamislim vožnju na običnim pedalama, ne umem više tako da vozim, jedino do prodavnice.
Nikada nisam pao zbog spd-a uvek se noga iščupa u kritičnoj situaciji. Možda zasluga sh56 pločica. Ne znam, ne vidim niti jednu prednost sh51 ni zašto bi iko više rizikovao s njima.
Meni je to bila najveća greška u biciklističoj karijeri
Još kupio nove, pa sve stegnuto, nepojedene pločice, haos.. Pao sam milion puta jer iz onog đubreta ne možeš da se iščupaš sem da okreneš petu krvnički za bezmalo četvrtinu kruga, bez obzira na podešene pločice na kvazi 15 stepeni.
Posle dva tri meseca, ne sećam se više, doveo sam se pameti i prešao lepo na šimano, nisam mogao da verujem koja je to razlika. Tu već stvarno ne možeš da padneš zbog pedala.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk