Jump to content

Fotografije

Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
3544 odgovora na ovu temu

#1221 IgorN

IgorN
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5513 posts

Postavljeno 06 May 2017 - 01:35 AM

Meni je bitno što...stepeni idu po jedan....19 21 23 25

:)

• 0

#1222 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 May 2017 - 06:21 AM

Pa da, 11-22 je dosta brža kaseta od 14-25

• 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#1223 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 May 2017 - 08:13 AM

To je pažljivo probrano po mojoj potrebi :) naravno da je 11 brže ali za ove na turu, u praksi se to skoro nikad ne koristi, ne samo 11 nego i 12. Ja bih sve to poizbacivao iz prodaje za amatere haha, mnogo je korisnije imati umesto toga jedan dva dodatna međustepena tamo gde se kaseta zaista koristi. Tamo i ide po jedan, 14-19 to mi je bitno, za uspone mi ne smetaju ni skokovi po tri zuba.

• 1

#1224 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 06 May 2017 - 08:45 AM

To je pažljivo probrano po mojoj potrebi :) naravno da je 11 brže ali za ove na turu, u praksi se to skoro nikad ne koristi, ne samo 11 nego i 12. Ja bih sve to poizbacivao iz prodaje za amatere haha, mnogo je korisnije imati umesto toga jedan dva dodatna međustepena tamo gde se kaseta zaista koristi. Tamo i ide po jedan, 14-19 to mi je bitno, za uspone mi ne smetaju ni skokovi po tri zuba.

Za trekera, po meni, to je malo zuba, e sad, ok je ako neces da ga vozis natovarenog.
Sa bisagama ili nekim drugim teretom ima da bude guranje uzbrdo.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#1225 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 May 2017 - 10:05 AM

Neće biti guranja :) kakve bisage, izbio sam sebi to iz glave, kreditna kartica u džep i putovanje drumašem, brzina i vetar u kosi.

Treking zato što je za grad bolji od capriolo kobre na kome je sva mehanika pristojna i kvalitetna osim rama koji je loš i pretežak. Treba mi upotrebljiiv sekundarni bicikl za akanje zimi i po lošem vremenu i u lokalu par km od kuće, da ima paktreger, nogaru... Treba da nabavim neki jeftin ram s vilom i ispletem nove točkove po želji.

• 0

#1226 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 07 May 2017 - 07:15 AM

Kobra ti nije dobra ? Pa koji je to bicikl bolji od kobre ? :mrgreen:

Sad ozbiljno, u lokalu, za par km od kuće, ne vidim šta može da joj fali ? Ja svoju vozim i po lošem vremenu, čak i zimi, bez ikakvih problema ... Jedino to što je teška, ali opet, koliko to može da smeta po lokalu ?

Da me ne shvatiš pogrešno, menjaj ako ti se menja, al' nemoj zbog toga da *enjaš po kobri. Cobra je dobra ! ;)

Koliko dugo je voziš ? Koje je godište tvoja ? Pitam jer sem svoje nisam imao prilike da uživo vidim još neku, ali skoro sam podigao jedan Kapriolo adrenalin star par godina i nisam mogao da verujem koliko je težak ... Jes' da ima prednji amortizer, xcr koliko sam video, ali baš sam se iznenadio. Moj drugar je kupio adrenalin iste godine kad i ja svoju kobru, pre 10 godina, ostao je bez nje nakon par godina, ali sećam se da je razlika u težini bila minimalna ...

Back On topic, stigle mi juče unutrašnje, uzeo sam one Conti od 590 dindži u Pb ... 10 godina stare fabričke konačno su otišle u zasluženu mirovinu. :)
  • 0

#1227 carobnica

carobnica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts

Postavljeno 07 May 2017 - 09:16 AM

DSCI6905.JPG

Nije bas danas stigla, ali sa razlogom je kacim bas danas.

• 1

#1228 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 07 May 2017 - 09:50 AM

Oh, pa srećan rođendan !  n2:gitara

Pola veka doživeti i preživeti ovde, nije to malo ... sad kako krcaš drugu polovinu, što si stariji i iskusniji, biće ti sve lakše ... 

• 0

#1229 carobnica

carobnica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts

Postavljeno 07 May 2017 - 10:21 AM

Oh, pa srećan rođendan !  n2:gitara

Pola veka doživeti i preživeti ovde, nije to malo ... sad kako krcaš drugu polovinu, što si stariji i iskusniji, biće ti sve lakše ... 

Fala, fala, vec mi je lakse.

• 0

#1230 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 May 2017 - 11:54 AM

Kobra ti nije dobra ? Pa koji je to bicikl bolji od kobre ? :mrgreen:

Sad ozbiljno, u lokalu, za par km od kuće, ne vidim šta može da joj fali ? Ja svoju vozim i po lošem vremenu, čak i zimi, bez ikakvih problema ... Jedino to što je teška, ali opet, koliko to može da smeta po lokalu ?

Da me ne shvatiš pogrešno, menjaj ako ti se menja, al' nemoj zbog toga da *enjaš po kobri. Cobra je dobra ! ;)

Koliko dugo je voziš ? Koje je godište tvoja ? Pitam jer sem svoje nisam imao prilike da uživo vidim još neku, ali skoro sam podigao jedan Kapriolo adrenalin star par godina i nisam mogao da verujem koliko je težak ... Jes' da ima prednji amortizer, xcr koliko sam video, ali baš sam se iznenadio. Moj drugar je kupio adrenalin iste godine kad i ja svoju kobru, pre 10 godina, ostao je bez nje nakon par godina, ali sećam se da je razlika u težini bila minimalna ...

Back On topic, stigle mi juče unutrašnje, uzeo sam one Conti od 590 dindži u Pb ... 10 godina stare fabričke konačno su otišle u zasluženu mirovinu. :)

Opširna je to tema i offtopic. Kad prepakujem delove na neki aluminijumski ram a ovaj ode u sekundarne sirovine možda saberem svoje decenijsko iskustvo u jedan post ili temu. Eh da mi je tada bila ova pamet... 2005. je godište, kupio sam je 9 meseci staru "u garanciji" za 90 eura i zakopao se neviđeno, prešao sam za to vreme blizu 30ak hiljada km. Tek pre dve godine sam skontao kolika je to greška bila, epskih razmera :mrgreen: na više nivoa. Skrkano je tu još dosta para u zamenu svega (žali bože uloženog novca, vremena i protraćene mladosti).

• 0

#1231 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • 1706 posts

Postavljeno 07 May 2017 - 11:57 AM

Kupio si iskustvo tako da je ok kad podvučeš crtu

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
  • 0

#1232 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1441 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 May 2017 - 01:19 PM

Predjes 30 hiljada kilometara na biciklu - kako god bilo, to nikako ne zvuci kao greska, posebno sto je nemoguce da nisi uzivao vozeci tolike kilometre. Mozda si rastao i na kraju ga prerastao - sto kaze pavaobg, dobio si iskustvo - ali je veliko pitanje da li bi stvari bile mnogo, ili ista, bolje da si odmah skocio na drumasa. Uostalom, da ti se tada uopste vozio drumas, nekako bi do njega i dosao ranije nego sto jesi. Dosao ti je kada mu je bilo vreme.

• 0

#1233 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 07 May 2017 - 02:20 PM

Ne moraš da otvaraš temu, imaš moju, pa slobodno olakšaj sebi ...   ;)

Al' što već rekoše kolege, sve je to za ljude, nemoj da si fatalista ! K'o što si i sam rekao, opremu u koju si uložio ćeš skinuti i napakovati na novi bajs i decit ... 

Ja sam svojom prešao otprilike 10x manje od tebe i imam sasvim suprotan utisak. Do sada najpametnije potrošenih 100 eura ...  n:bicycle2  

• 0

#1234 grbic

grbic
  • Members
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 07 May 2017 - 07:42 PM

attachicon.gifDSCI6905.JPG
Nije bas danas stigla, ali sa razlogom je kacim bas danas.

Значи дошло време за сити бајк и корпу на волану :D
  • 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#1235 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 May 2017 - 07:48 PM

Opširna je to tema i offtopic. Kad prepakujem delove na neki aluminijumski ram a ovaj ode u sekundarne sirovine možda saberem svoje decenijsko iskustvo u jedan post ili temu. Eh da mi je tada bila ova pamet... 2005. je godište, kupio sam je 9 meseci staru "u garanciji" za 90 eura i zakopao se neviđeno, prešao sam za to vreme blizu 30ak hiljada km. Tek pre dve godine sam skontao kolika je to greška bila, epskih razmera :mrgreen: na više nivoa. Skrkano je tu još dosta para u zamenu svega (žali bože uloženog novca, vremena i protraćene mladosti).

Tad je bio mnogo manji izbor polovnjaka. I ja sam uzeo neki Capriolo (beše Monitor tako nešto) 2003. i vozio sam ga vrlo malo do 2009. jer mi je ram bio premali. Dok nisam otkrio par ljudi koji se razumeju (hvala mixitronu) i ovaj forum pa uzeo ram (bicikl) po mojoj meri (203 cm). I priča sa velikim ramovima se i dalje nastavlja svi 24" i veći su i dalje bezobrazno skupi, tako da sam ja malo po malo kao i Gađan menjao komponente na bolje.

Sad je priča već mnogo bolja, veliki je izbor polovnjaka, lepi primerci mogu da se nađu.

• 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#1236 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 07 May 2017 - 08:52 PM

Tad je bio mnogo manji izbor polovnjaka. I ja sam uzeo neki Capriolo (beše Monitor tako nešto) 2003. i vozio sam ga vrlo malo do 2009. jer mi je ram bio premali. Dok nisam otkrio par ljudi koji se razumeju (hvala mixitronu) i ovaj forum pa uzeo ram (bicikl) po mojoj meri (203 cm). I priča sa velikim ramovima se i dalje nastavlja svi 24" i veći su i dalje bezobrazno skupi, tako da sam ja malo po malo kao i Gađan menjao komponente na bolje.

Sad je priča već mnogo bolja, veliki je izbor polovnjaka, lepi primerci mogu da se nađu.

A jel' moze o Monitoru i ostalom u nekoj drugoj temi, ovo je druga tema.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#1237 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 11 May 2017 - 08:36 AM

34589266035_2e1e5cf94d_z.jpg

• 0

#1238 Sideshow

Sideshow
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 231 posts
  • LocationCANNONDALE Quick

Postavljeno 13 May 2017 - 11:16 PM

Bio sam skeptičan, ali za 16$ ovo svetlo je vrh. Tri moda, jako i cisto osvetljenje. Progledao :)

Attached Thumbnails

• WP_20170514_00_55_20_Pro.jpg

• 1

#1239 sajlonac

sajlonac
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 678 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 15 May 2017 - 12:50 PM

Nije baš danas nego prekjuče i nije stiglo nego sam išao po njega ali da se pohvalim :D

89d1736f1c2e4386d9d30609a32affbf.jpg
  • 5

#1240 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1441 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 May 2017 - 01:01 PM

Aj da ti nama tantuzima lepo kazes sta si tacno pazario, da mozemo da znamo na cemu da ti zavidimo.

A da je lep - lep je :)

• 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika