Jump to content

Fotografije

Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
3544 odgovora na ovu temu

#1161 draka

draka
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1058 posts
  • LocationBeograd, Trosarina

Postavljeno 24 January 2017 - 09:04 AM

Nije stiglo koliko ja otiso do Snajpera i uzeo. :D

Doslo vreme da penzionisem stari nozic, pa sam odlucio da se podnovim po pitanju noza za kampovanje i svakodnevno nosenje. :)

2017-01-24 09.50.00.jpg

Victorinox Rangergrip 61.

• 1

ಠ_ಠ

#1162 Kamikaza90

Kamikaza90
  • Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • LocationZvornik

Postavljeno 25 January 2017 - 10:27 PM

Juce kupio PRO-BIKER rukavice.U Loznici u kineskoj robnoj kuci.800 dinci.

DSC_0001_3.JPG DSC_0002_3.JPG

Dolaze u najlon kesici,malo debljoj sa "rajfeslusom".

DSC_0005_2.JPG

XL velicina.Evo kako izgleda na mojoj ruci.

DSC_0003_3.JPG DSC_0004_3.JPG

Original Made in China n2:cool2 ,ali na oko deluju cool.Kako ce se pokazati u praksi,videcemo.

• 0

#1163 carobnica

carobnica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts

Postavljeno 26 January 2017 - 06:20 PM

Manufaktura 

attachicon.gifIMG_20170123_212127.jpg

Sta koristis za izbijanje?

• 0

#1164 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 27 January 2017 - 10:09 PM

Sta koristis za izbijanje?

Zavisi kako kad, nekad posluzi alatka za izbijanje solja volana, nekad zakrivljeni srafciger. Sad bas pravim izbijace KLIK

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#1165 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 29 January 2017 - 04:48 PM

1ce1c1a0b093822cb62a1f88e4c9bdf4.jpg

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Za offroad umesto mtb-a
  • 0

#1166 besomuk

besomuk
  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Postavljeno 31 January 2017 - 03:39 PM

Nije stiglo koliko ja otiso do Snajpera i uzeo. :D

Doslo vreme da penzionisem stari nozic, pa sam odlucio da se podnovim po pitanju noza za kampovanje i svakodnevno nosenje. :)

attachicon.gif2017-01-24 09.50.00.jpg

Victorinox Rangergrip 61.

Ja sam hteo da uzmem nesto slicno, a mozda i isto.

Da li ima kocnicu za secivo?

• 0

#1167 draka

draka
  • Members
  • 1058 posts

Postavljeno 31 January 2017 - 04:04 PM

Ja sam hteo da uzmem nesto slicno, a mozda i isto.

Da li ima kocnicu za secivo?

Da da, zakljucava se i secivo je poprilicno ostro.

Prezadovoljan sam perorezom.

Topla perporuka za svakoga koji trazi dobar noz za kampovanje/svaki dan

• 0

ಠ_ಠ

#1168 besomuk

besomuk
  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Postavljeno 31 January 2017 - 08:59 PM

Super.

Ja cu uskoro isto nesto slicno uzeti. Do sada sam koristio ( i koristim ) klasicni mali Victorinox i sluzi me odlicno za sve zivo, osim sto mi je par puta zatrebalo veci noz - bolje reci veca drska.

Za kocnicu pitam jer mi se 1-2 puta desilo da mi se nozic sklopi dok ga koristim, a to onda izgleda grozno :)...posto ja imam naviku da ostrim nozeve kao zilete...

• 0

#1169 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 01 February 2017 - 05:43 AM

Super.

Ja cu uskoro isto nesto slicno uzeti. Do sada sam koristio ( i koristim ) klasicni mali Victorinox i sluzi me odlicno za sve zivo, osim sto mi je par puta zatrebalo veci noz - bolje reci veca drska.

Za kocnicu pitam jer mi se 1-2 puta desilo da mi se nozic sklopi dok ga koristim, a to onda izgleda grozno :)...posto ja imam naviku da ostrim nozeve kao zilete...

Kočnica je super stvar. Lično koristim Leatherman Wave

10-wave.jpg?sw=600&sh=600&sm=fit&sfrm=pn

Ima više mehaničarskih alata - koji mi češće trebaju. Za kampovanje, stari švajcarac koji ima otvarač za pampur.  :)

Ipak, što se samog noža tiče, taj iz multitoola je kao nužno zlo, kad nema ništa drugo pri ruci. Na kampovanje obično nosim jedan klasičan nož. Lakše se pere, oštri, a i oštrica ipak sigurnije stoji i od mehanizma sa kočnicom. Ovakav je dosta jeftin, a sasvim OK:

http://www.alatshop....liper-2444/2326

54d22438ea6f7akc-bahco-2444_20.jpg

U toj boji nema šanse da se zagubi u travi. :)

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#1170 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 01 February 2017 - 10:10 AM

Taj Bahco izgleda kao klasični Mora nož, opšte poznat i priznat kao best buy jeftin nož sa fiksnim sečivom od vrlo kvalitetnog čelika.

https://morakniv.se/en/

• 0

#1171 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 01 February 2017 - 10:39 AM

Što se peroreza tiče, mogu da preporučim kineski Ganzo, ima ih po Aliju, GearBest, DX i sličnim portalima. Imam G724M, mogu reći da je kvalitet izrade jako dobar i da je fabrički sasvim korektno naoštren. Drugar je na preporuku uzeo veći G720, takođe vrlo zadovoljan, a ne sumnjam ni da su ostali modeli sličnog kvaliteta.

Naravno, ko može da se ispruži za Leatherman neće pogrešiti. Meni je Wingman uvek u džepu - dovoljno mali da ne smeta, a koristan u mnogo situacija.

• 0

#1172 draka

draka
  • Members
  • 1058 posts

Postavljeno 01 February 2017 - 11:22 AM

Super.

To je glavni razlog zasto sam se odlucio za njega. To i sto se otvara jednom rukom, a nema iritantnu bradavicu za otvaranje. Noz je ostar kao zilet. a secivo je neverovatno kvalitetno. Gledao sam neki test gde rus cepa drva za potpalu njime, lupa ga cekicem i ostale nebuloze. To i dozivotna garancija. A kocnica je neverovatno jaka. ide duz cele drska i nema leba da popusti

niti da je slucajno zatvoris. Dugme za pustanje koncnice moras bas duboko da pritisnes, i onda noz moze samo do pola da se zatvori. Tek kada otpustis dugme noz se zatvara do kraja.

Što se peroreza tiče, mogu da preporučim kineski Ganzo, ima ih po Aliju, GearBest, DX i sličnim portalima. Imam G724M, mogu reći da je kvalitet izrade jako dobar i da je fabrički sasvim korektno naoštren. Drugar je na preporuku uzeo veći G720, takođe vrlo zadovoljan, a ne sumnjam ni da su ostali modeli sličnog kvaliteta.

Naravno, ko može da se ispruži za Leatherman neće pogrešiti. Meni je Wingman uvek u džepu - dovoljno mali da ne smeta, a koristan u mnogo situacija.

Leterman je do jaja, ali posto obicno nosim neki mali alat sa sobom, nemam potrebu za njime.

Ono sto mi se ne dopada, leterman ne lezi lepo u ruci i glomazan je, tako da kao multitool je praktican, ali kao noz ne bas. I seciva su dosta kratka i obicno nazubnjena (koja mi idu na zivce, jer smatram da su neprakticna za pripremu hrane)

• 0

ಠ_ಠ

#1173 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 01 February 2017 - 12:52 PM

Jasno, svako bira po svojoj potrebi. Meni u praksi ozbiljno sečivo ređe treba nego klješta, šrafciger (naročito krstasti, genijalan nastavak), otvarač ili makazice.

• 0

#1174 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 01 February 2017 - 03:22 PM

To je glavni razlog zasto sam se odlucio za njega. To i sto se otvara jednom rukom, a nema iritantnu bradavicu za otvaranje. Noz je ostar kao zilet. a secivo je neverovatno kvalitetno. Gledao sam neki test gde rus cepa drva za potpalu njime, lupa ga cekicem i ostale nebuloze. To i dozivotna garancija. A kocnica je neverovatno jaka. ide duz cele drska i nema leba da popusti

niti da je slucajno zatvoris. Dugme za pustanje koncnice moras bas duboko da pritisnes, i onda noz moze samo do pola da se zatvori. Tek kada otpustis dugme noz se zatvara do kraja.

Leterman je do jaja, ali posto obicno nosim neki mali alat sa sobom, nemam potrebu za njime.

Ono sto mi se ne dopada, leterman ne lezi lepo u ruci i glomazan je, tako da kao multitool je praktican, ali kao noz ne bas. I seciva su dosta kratka i obicno nazubnjena (koja mi idu na zivce, jer smatram da su neprakticna za pripremu hrane)

Leatherman koji imam, postavio sam sliku, ima klasično sečivo vrhunskog kvaliteta čelika (S30V nerđajući čelik). Dosta se lako oštri i dugo drži oštricu. Dosta je i jaka oštrica spram veličine noža.  Dragocenost je, barem meni, što ima i klešta, i sečice i bit nastavke za sve moguće šrafove. Kad ne znam na šta idem i kakav alat će mi trebati, a ne mogu poneti ceo kofer, ovo mi je... zapravo gotovo uvek ga nosim sa sobom.  :)

Jeste glomazniji i nezgodniji od švajcarskog noža, ali kome treba dobar multi alat za mehančke stvari (i elektroniku), mislim da je malo boljih. Za šumske stvari :)  bolji alat je Victorinox (švajcarski nož). Teška srca sam, u nemogućnosti stalnog nošenja više od jednog multitoola, izbacio stari švajcarac i zamenio ga Leathermanom, ali to je zbog prirode posla i dosta elektronike-mehanike s kojom se srećem. Glavna mana Leathermana po meni je što nema otvarač za pampur.  :)

• 0

#1175 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Postavljeno 01 February 2017 - 07:36 PM

Taj Bahco izgleda kao klasični Mora nož, opšte poznat i priznat kao best buy jeftin nož sa fiksnim sečivom od vrlo kvalitetnog čelika.

https://morakniv.se/en/

Kazu, ne da izgleda, nego je potpuno isti ;). Imam ja jedan za po kuci, gulio sam i neke letvice sa njim, odlican noz. Kazu da dolazi ostar kao zilet iz fabrike mada to kod mene nije bio slucaj. Daleko od tupog ali tupo po mojim standardima :)

• 0
.

#1176 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 01 February 2017 - 09:09 PM

Na svu sreću, skandi profil se lako oštri, a dobro drži :-)
  • 0

#1177 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 01 February 2017 - 09:38 PM

Na svu sreću, skandi profil se lako oštri, a dobro drži :-)

ja svoj preradio u konveksan. tako lakse podnosi grublje radove. fabricki profil ostrice se lako zalamao pri grubim radovima (tvrdje drvo mahom).
  • 0

#1178 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Postavljeno 01 February 2017 - 09:45 PM

I moj je presao u konveksan. Skandi se lako ostri sto se tice geometrije. Lako ce ga naostriti i neko ko to bas i ne zna, ali se trosi dosta materijala i vremena. 

• 0
.

#1179 carobnica

carobnica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts

Postavljeno 05 February 2017 - 10:43 AM

DSCI6697.JPG

• 0

#1180 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3284 posts

Postavljeno 16 February 2017 - 09:36 AM

A rekao sam sebi da cu u bajs koji koristim za svaki dan min minimalno da ulazem. No ne vredi. Biciklizam je bolest i dok god imam zadnji dinar necu da se smirim. 😁

Attached Thumbnails

• 20170216_100850.jpg

• 1

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika