Jump to content

Fotografije

Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
3562 odgovora na ovu temu

#3561 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3482 posts

Postavljeno Juče, 01:54 PM

Остали само xxl, xs, xxs   

• 0

#3562 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3315 posts

Postavljeno Juče, 02:24 PM

Osim što voliš bajseve, voliš i da pomogneš i napišeš kvalitetan post, samo da dodam.
Ti graveli ni meni nisu jasni a sa druge strane su nešto sada popularni. Valjda neće biti dugo. Po meni to je samo skrnavljenje drumaša.

Što se gravela tiče mislim da grešite. Moje iskustvo je takvo da mi je gravel legao kao budali šamar. Zašto?
Pre svega jer volim položaj tela na drumskom biciklu. Ergonomija drumaša mi za duže ture mnogo više odgovara nego kod drugih tipova bicikala. Međutim sa druge strane tanke gume drumaša me primoravaju da se držim uglavnom asfalta i znanih puteva koji radnim danima umeju da budu baš preopterećeni saobraćajem. Ja sam bio u takvoj situaciji da bih rado sišao sa druma i istražio još neke puteve kojima se ređe ide ali nisam imao adekvatan bicikl za to. Da kupujem mtb nisam hteo (mada nisam ni odustao) jer sam znao da mi se ne sviđa taj položaj tela na takvom bajku, pogotovo na novijim mtb-ovima što imaju korman skoro 80 cm pa ko razapet padobran na drumu skupljaš vazduh na njemu, ili još gore oni 1x prenosi sa užasnim razmakom između susednih brzina. Još kad tome dodam činjenicu da kad krenem negde da se vozim offroad, uvek mi pola vožnje bude asfalt ili bar dobre bici staze. I tu bi me mtb samo nepotrebno usporavao i bio neudoban jer ima samo jedan fiksan položaj za ruke i to je to. Jeste on zakon za offroad, ali za ovaj lakši koji ja teram može se i mnogim drugim biciklama sem mtb-a.

Meni je gravel idealno rešenje da jednim biciklom koji ima geometriju jako sličnu drumašu istražim puno mogućnosti mešovitih terena a da se opet ne odričem položaja tela na kpje sam mavikao vozeći standardni drumaš, pogotovo na onim asfaltnim deonicama gde mogu da se spustim na dropove i idem brzinama na kojima bih na modernom mtb-u uveliko vrteo pedale u prazno.

A da ne pominjem da kad se na gravel bajk stave pravi, lagani, klasični drumski točkovi sa tankim i laganom gumama, razlika u odnosu na pravog drumaša postaje jako mala, ako je uopšte ima...
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#3563 Milan_Sh

Milan_Sh
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno Danas, 10:05 AM

Lepo objašnjeno. Sada kad bolje razmislim ima smisla tamo gde je gužva na drumu. Da, posle drumaša bi i ja gravel uzeo mnogo pre nego MTB a dobre razloge si naveo koji su i za mene relevantni.
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika