Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!
Postavljeno 13 November 2024 - 11:11 AM
Isprobavao Themu. Dve Tpu za gravel, dve TPu za drumaša, prednje i zadnje pločice za gravel, jedna traka za volan.
Sent from my CPH2449 using Tapatalk
Imao sam pločice sa Temu za XT kočnice. Izdržale su nekih 500nak km (oko 7000 m+). Ako uzmem u obzir da za 1par od oko 1300-1400 din mogu da kupim 8-9 na Temu onda je to sasvim ok. Imam i jedan par sa Alija koni mi traje već 6-7 meseci (oko 250 din).
I jedne i druge odlično koče i tihe su.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 13 November 2024 - 12:21 PM
Ok, zadovoljan. Naravno, olakšanje od 50-60 grama po točku ne osećam. Imao jedno bušenje ove godine ( cca 3.500 km). Gume dopumpavam jedanput nedeljno (izgube 1 bar - sa 6). Mislim da su ventili manje kvalitetni nego ovi na butil/običnim gumama. Ali za pakovanje (kao rezervne) nezamenjiva. Ne bih se vraćao na stare@nesoni kako si zadovoljan TPU unutrasnjim? neki komentar
Postavljeno 13 November 2024 - 02:31 PM
Naravno, ne ide preko Pošte (nju verovatno urušavaju da bi je neko uzeo za dž), nego preko D express-a
Nema veze s time, nego Pošta ne može da postigne taj broj paketa, ide i preko Pošte i preko D Expressa i preko Bexa, čak mislim i preko City expressa. Moje iskustvo sa Temu jeste da je roba slična kao i na Aliexpressu ali je manji izbor i cene su više 20-50% zavisno od stvari. S druge strane logistiku su perfektno rešili, imaš tracking lepo za svaku pošiljku, nema zaglavljivanja na carini, nema toga da ti ne stigne paket, sve to ima svoju cenu jbg.
I onda se setih da mi je stiglo nešto vezano za bajs ali prosto nisam imao mogućnosti da testiram pa me ovo podstaklo. Naime već neko vreme merkam baterijske pumpe za bicikl, konkretno sam gledao CycPlus AS2Pro ali sam se plašio da naručim sa Alija jer ima baterije, komplikacije carina, da ne stigne i sl. Na Temu nisam našao taj model, ali sam našao ovaj Cyclami AS2 koji je neka da kažemo "prva kopija" ovoga, ako to kod kineza uopšte postoji. Nešto je i jeftinija, pa sam računao kao ok varijanta da probam, a posle ako mi se svidi mogu i negde da poručim ovaj CycPlus.
I kao što rekoh tek danas stigoh da probam (imao sam par vožnji od kad je stigla ali gde još i da eksperimentišem, a i da nosim samo nju pa da ne radi da se ubijem ako mi pukne guma), tako da sam probao u garažnim uslovima. Sam uređaj je da kažemo nešto malo veći od GoPro kamere i slične težine, ima displej sa strane, tri dugmeta, USB-C port za punjenje i silikonsku navlaku koja je stigla u paketu (greje se jako kada radi pa zato je potrebno). Prvo sam ispustio skroz gumu na MTB-u 27.5 (650b)x 2.4" Schwalbe Nobby Nic, napumpao sam zadnju na 35 PSI (2.4 bar) za nekih 30ak sekundi. Zvuk koji proizvodi je kao neki nasvirani kompresor, nije baš prijatno, ali kao koga briga kad pumpa gumu u sred nedođije. Ovaj moj model ima i crevo što mi se svidelo da ne drndam ventil, ali kao može i direktno na ventil da se natakne, ima dodatke za auto i presta ventile, lepo obeleženo na samom dodatku da ne možeš da se zbuniš. Nakon toga sam hteo da napumpam gumu na gravelu, to je 700c x35mm i ja ih pumpam na 5 bara (što je maksimum na gumi) odnosno na 72.5 PSI. Tu sam imao mali problem jer nije htelo da ide preko 60PSI, ili ja nisam lepo nabio ovo crevce ili je već bila malo otišla baterija od prethodnog pumpanja, tako da sam stigao samo do 60PSI ali opet kad pogledam to je neka 4 i nešto bara, toliko retko uspem da napumpam malom ručnom pumpom, a i sasvim je tvrda guma za vožnju. S tim da recimo ne znam da li bi mogla da napumpa drumsku 700c x23mm na recimo 120PSI, to mi nešto deluje sumnjivo. Takođe na slici se ovde vidi kao da mu je skroz puna baterija, a nije, to je posle ta dva pumpanja, dakle laže... Što može biti vrlo nezgodno ako ponesete pumpu sa idejom da ima baterije da radi i onda u trenutku kada vam treba shvatite da to nije baš tako.
U svakom slučaju meni se sviđa kao rešenje jer se uvek nekako napatim sa malom ručnom pumpom kada menjam gumu na putu negde, a ovo realno uključiš, držiš i za pola minuta-minut imaš napumpanu gumu uz malo buke. Za sada se ne bih usudio da krenem na dužu vožnju samo sa ovime a bez i normalne pumpe kao bekap varijante, ali mi se sviđa kuda ovo ide i kapiram da ćemo za koju godinu imati nešto ovako što će vrlo pouzdano rešavati probleme sa bušnim gumama. U kombinaciji sa TPU rezervnom opušteno stane u malu onu torbicu ispod sedišta.
Postavljeno 13 November 2024 - 02:41 PM
Takodje.Ok, zadovoljan. Naravno, olakšanje od 50-60 grama po točku ne osećam. Imao jedno bušenje ove godine ( cca 3.500 km). Gume dopumpavam jedanput nedeljno (izgube 1 bar - sa 6). Mislim da su ventili manje kvalitetni nego ovi na butil/običnim gumama. Ali za pakovanje (kao rezervne) nezamenjiva. Ne bih se vraćao na stare
Što se tiče moje drumske vožnje još nisam imao slučaj da puknu u vožnji. Vrlo sam zadovoljan. Kao rezervna je tek nezamnjljiva zbog svoje mase i dimenzija.
Ono što je bitno je da ako se menja spoljna guma da se promeni i ona pošto se već profilisala na staru gumu te sada na novoj ta mesta prevoja ili profila mogu biti tačke rizika.
Ja svakako na početku godine stavim 2 nove gume, odvojim tih nekih 7€ po gumi i guram celu godinu bez problema, tu negde oko 5000km godišnje koliko prelazim.
Nekako uz karbonske točkove i tanke drumaške gume (23) idu i one u paketu.
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika