Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!
Postavljeno 01 May 2023 - 11:31 AM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 01 May 2023 - 01:20 PM
Jel ti treba poenta ili smisao? Samo da to razjasnimo pa da otvorimo debatu.
Probaj sa njima da montiraš gumu, kašće ti se samo. Ima tu neke logike zašto se zovu baš montirači a ne demontirači.
Postavljeno 01 May 2023 - 01:43 PM
Naravno ako si nepažljiv, montiračima možeš da oštetiš bilo koju felnu. I obratno...
Danas sa MTBom završavam 1000 stvari po gradu. Bez bici uloška, bez SPD ija, stvarno treba imati jedan nedrumaš za ovakve stvari
P. S. Ne jedite kod Smashera, 980 rsd jedan teleći burger. Kada se nisam šlogirao. H2O je vašar taštine, plastike i bezumlja. Sređujem svaji stan (pazarila ovde) i pripremam ga za izdavanje. Voda sa česme, kafa iz kuvala, ovde od sada jedino udišem vazduh
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 01 May 2023 - 01:46 PM
Naravno da treba paziti. Važi i za ostale felne a ne samo za karbonske. Probušićeš unutrašnju ako ništa drugo.
Od kada je bicikala i točkova uvek je bilo kombinacija točkova i guma koje idu teško i koje idu rukom. Nema tu nikakve nauke ni "problema".
Postavljeno 01 May 2023 - 02:26 PM
@Nesoni,
Naravno da sve možeš ošteti, ne postoji džabe kod nas ona izreka "taj bi i nakovanj pokvario".
Nisam siguran kakve ti montirače koristiš, ali ja uvek plastične. Jednom mi je prilikom montaže nekih jako plastičnih guma ne neke jeftine točkove pukao montirač, a oni i jesu tako napravljeni da mnogo ranije puknu pre nego što mogu da oštete felnu. Karbon je još jači od aluminijuma, tako da u teoriji ni tu nema bojazni. Jedino ako koristiš neke metalne montirače, e to je onda druga stvar...
Jednom sam se isto patio ko isus da navučem gumu za trenažer na točak, a takva gume je znate već kakva... daleko tvrđa i plastičnija od bilo kakve standardne drumske gume. Vukao sam levo, desno, gore dole, razvlačio i navlačio dok mi prsti nisu poplavili. Tada sam se dosetio montirača i pup... upade guma kao da ne kažem šta i gde. Može biti da i da nemam dovoljno snage, ali iskreno rečeno voleo bih da vidim u toj situaciji neke od kolega ovde kako to montiraju prstima...
Postavljeno 01 May 2023 - 02:31 PM
Danas sa MTBom završavam 1000 stvari po gradu. Bez bici uloška, bez SPD ija, stvarno treba imati jedan nedrumaš za ovakve stvari
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Rekoh ja, tj napisah.. najbolja naprava za grad
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 01 May 2023 - 04:40 PM
Jel ti treba poenta ili smisao? Samo da to razjasnimo pa da otvorimo debatu.
Probaj sa njima da montiraš gumu, kašće ti se samo. Ima tu neke logike zašto se zovu baš montirači a ne demontirači.
Pogrešno se zovu.
Postoji drugačiji alat podesniji za montiranje.
To što kod nas zovu montiračima služi prvenstveno za demontiranje guma.
I u velikoj većini slučajeva važi: ako je za montiranje potreban alat, proveri triput jesi li sve namestio kako treba.
Postavljeno 01 May 2023 - 09:00 PM
Daj leba ti, baci koji je to alat, namučih se kao isus pre neki dan kada sam montirao gume 27,5" i 29" širine 2,8".Pogrešno se zovu.
Postoji drugačiji alat podesniji za montiranje.
To što kod nas zovu montiračima služi prvenstveno za demontiranje guma.
I u velikoj većini slučajeva važi: ako je za montiranje potreban alat, proveri triput jesi li sve namestio kako treba.
Ono kao za motor, debelo, jako, bukvalno dva i po sata i 10l znoja sam potrošio na to.
Ne daj bože defekt u šumi sa tim gumama.
Samo sam se jednom slično namučio pri montaži gume na trotinet.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 01 May 2023 - 10:09 PM
Postavljeno 02 May 2023 - 05:30 AM
Daj leba ti, baci koji je to alat, namučih se kao isus pre neki dan kada sam montirao gume 27,5" i 29" širine 2,8".
Ono kao za motor, debelo, jako, bukvalno dva i po sata i 10l znoja sam potrošio na to.
Ne daj bože defekt u šumi sa tim gumama.
Samo sam se jednom slično namučio pri montaži gume na trotinet.
Ovako izgleda:
https://www.2bike.rs...emontazu-guma-2
Deluje glindžavo, plastično, ali primerak koji imam (ako se ne varam, Bike Hand je proizvođač) radi posao - za to kad zatreba par puta godišnje u proseku sa baš tvrdoglavim kombinacijama gume i felne gde uobičajeni trikovi ne pomažu.
Postavljeno 02 May 2023 - 06:19 AM
Najbolja stvar ikada kupljena za sitne pare. U PB bio na akciji oko 300din. Resava svaku gumu za 3 sekunde..Ovako izgleda:
Deluje glindžavo, plastično, ali primerak koji imam (ako se ne varam, Bike Hand je proizvođač) radi posao - za to kad zatreba par puta godišnje u proseku sa baš tvrdoglavim kombinacijama gume i felne gde uobičajeni trikovi ne pomažu.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Postavljeno 02 May 2023 - 06:46 AM
Ovako izgleda:
To je super alat, jedina mana je što nije baš za nošenje na vožnju.
Postavljeno 02 May 2023 - 08:09 AM
Uvek sam se pitao bože kojoj budali ovo treba, jer "svaku" gumu lako montiraš ako "znaš" kako.
E sad odoh da kupim to sranje pa da ga objavim u ovoj temi i da je vratim u normalu!
8 članova čita ovu temu
0 članova, 8 gosta, 0 anonimnih korisnika