Pa jeste, znaš kako, 50+ godina, zdravlje narušeno, nema se vremena za trening.Ako je zbog zdravlja onda OK. Bolje i struja nego nikako. Samo... Ko jednom sa asistencijom počne da vozi, uglavnom se na bicikl više ne vraća...
A u ovim godinama ni trening nije efikasan kao kad sam imao 30 takođe i veliki napori nisu više za ove godine.
Okilavilo se.
Organizam se buni, opominje, treba ga poslušati.
Ja sam uvek govorio da je ebike za kilave, jedino što sam planirao da okilavim za jedno 7-8 godina a desilo mi se sada.
Neću sebi više da uskraćujem zadovoljstvo odlaska u prirodu zbog hendikepa sa zdravljem, hvala bogu ima se dovoljno za ebike i ja opet uživam u vožnjama i offroadu.
A apstinirao sam baš dugo od bilo kakvog napora, vožnji itd. Preko godinu dana.
Uopšte mi nije prijalo zbog bola u grudima za koji još ne mogu da utvrde da li je problem sa srcem ili plućima.
Svi pregledi ukazuju na to da mi nije ništa i da sam potpuno zdrav, ali mene boli grudna kost čak i prilikom najobičnije šetnje.
Poslednja vožnja, negde u novembru prošle godine mi je presela.
Mislio sam da ću da se rastanem sa životom, gurao sam više nego što sam vozio, duša u nosu. Nekako sam dokotrljao tih 40ak km offroada okačio mtb o klin i od tada nisam seo na njega.
Pakao.
Pokušao sam sa treningom i nije mi prijalo ali sam bio uporan iako se organizam bunio.
Rekoh sebi treniraj da se vratiš u formu, budi istrajan, mora da boli ali ko ga šiša, sto puta je bolelo pa šta, sportista sam bio, navikao na bol i patnju ceo život, to mi nikada nije smetalo, jer kad najviše boli, tada najviše napreduješ.
I tako na kraju završio na sred puta na usponu u Moštanici, pao sa bajsa i probudio se u urgentnom na aparatima.
Konjina nije shvatila na vreme neke stvari, nisam više mladić iako se tako osećam.
Zato sad laganica, drumaš po asfaltu, bez mnogo uspona, polagano, preko zime vrtim trenažer.
Na off od sad samo emtb, za bisage i touring već nemam ni vremena, a imam baš vrhunski bicikl za tu namenu. Obožavam tu Konu i nikad je neću prodati, sa njom se provozam po gradu, odem do ade, neka stoji, uživam da je gledam, lepotica, menjao bi je jedino za neki Surly ako naleti.
Hardtail i fullsus mtb idu na oglase.
Era vožnje običnog mtb-a je za mene prošlost, jbg za to moraš da si baš u formi da bi uživao, ako si nespreman, vožnja je mučenje i agonija.
I tako, živeo Bosch, živela baterija, meni je to sada jedini način da zađem biciklom po vukojebinama.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk