Eco drive, quarc, solar, kinetic itd su mehanizmi koji pripadaju kvarcnim mehanizmima . Pravi ljubitelj sata mora imati mehanički (na navijanje) ili automatski mehanizam (radi na pokret ruke) . Za mene je jedno od najvećih dostignuća ljudskog roda mehanizam mehaničkog sata. Nešto sićušno, sastavljeno od preko 130 delova, samo pravilnim podmazivanjem i čišćenjem, ima neograničeni radni vek, uvek će kuckati, okretati se i pokazivati tačno vreme, dugo pošto i nas ne bude.A jel smemo da se hvalimo ako nije vezano za biciklizam? Možda zapravo i jeste vezano, s obzirom da meri vreme, a bez vremena nema ni okretanja pedala.
U svakom slučaju, pređoh malo i na Titanijum.
Citizen satovi su odlični a njihovi kinetic mehanizmi fantastični - bilo koji izvor svetlosti ga puni i čini da može da radi narednih par meseci u mraku. Još ako ima safirno staklo (najčvršći materijal posle dijamanta - neogrebivo), onda je to premija.
Sa druge strane, titanium je lagan, ne prenosi temperaturu (kao čelik), ali se lakše grebe i titanijum se ne može polirati. Tvoj sat je pravi tool i služi će te dobro.
Kupio si fantastičan poster Mona Lise. Ali prava slika Mona Lise, njen doživljaj i osećaj - to je mehanički sat/mehanizam (neki Valjoux 7750, ETA 2893, Miyota 9039 ili neki drugi in house mehanizam npr).
Nadam se da imaš dovoljno širok zglob da izneseš tu veličinu sata (mislim da je 43 ili 44 mm širina sata a preko 51mm L2L)
Deo moje kolekcije (stara slika, neki su otišli, drugi došli)
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk