nisam siguran na šta misliš da je neprecizno.
jedno je kada štitiš nešto od spoljnog uticaja EM talasa pa to nešto smestiš u f.kavez.
drugo je kada hoćeš da sprečiš emitovanje EM talasa nekog izvora pa sam izvor stestiš u kavez. U tom slučaju, ako kavez nije uzemljen, biće pod jednakim el nabojem u svim tačkama i neće formirati kontra polje koje bi anuliralo polje izvora. Ponašaće se kao izvor (transmiter em polja) Ako se uzemlji, postojaće konstantna kondukcija i kontra polje može da se formira. Tako se radi npr. sa mikrotalasnom rernom.
Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!
Postavljeno 02 June 2022 - 08:49 PM
Postavljeno 02 June 2022 - 10:24 PM
ne radi.
uostalom, šta se tačno ovde štiti, ako radi, kako će da otključa automobil
zapravo, radi u smislu da sprečava komunikaciju ka ključu, ne od ključa ka automobilu.
moguće je da zato i ne otključava automobil.
sad imam potrebu da isprobam to sa mojim matorim automobilom
što se mikrotalasne tiče: prvenstveno zbog toga što si rekao, ali i fk je uzemljen da bi radio posao, tj. da ne bi propuštao em zraćenje spolja. Mikrotalasna ima podešenu f da gaša molekule vode, bilo bi nezgodno kada bi nekom slučajnošću gađala molekule vode unutar ljudskog tela, glave, itd... otuda je obložena f.kavezom.
ne zato što ima neko jonizujuće zračenje koje je opasnost druge vrste.
Postavljeno 21 June 2022 - 07:18 PM
Plastificirani bicikl iz Dehatlonove game, Full Sram Rival oprema, Aksium točkovi. Stanje - NOS ili staro a novo. Nađoh na netu kompletnu specifikaciju bicikla koji je star 8 do 10 godina, i sve je na njemu fabričko, sedlo, lula, korman, traka, gume, lanac, kaseta. Nigde niti tačkice. Proveravao sam istegnutost lanca, slika govori 1000 reči. Zamenih samo lulu za malo kraću i stavih neke gume od 25mm...Kupih nov bicikl za malte ne 4 puta manju cenu od onoga koliko je koštao kao nov. Probao ga na kratko. Nečujan,leti, reaguje kao veran pas. Ozbiljno se razmišljam da moj Caad10 dam u kobasice a zadržim ovaj plastični, ako ništa barem zbog mehanike. Sram mi je daleko zabavniji za rukovanje od Shimana....
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 25 June 2022 - 11:28 AM
Odlična stvar je taj adapter za menjač. Umesto kupovine drugog menjača od 50e, platio sam adapter samo 8e i pesma kako radi...
P.S. Forum mi izokrenuo slike, ne znam koji mu je...
Postavljeno 26 June 2022 - 05:30 AM
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 28 June 2022 - 07:50 PM
Postavljeno 29 June 2022 - 12:58 AM
Postavljeno 29 June 2022 - 07:35 PM
U svakom slučaju, pređoh malo i na Titanijum.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika