Posto vidim da je ovo upuceno meni da ti odgovorim. Opet pokazujes elementarno ne znanje. Ovaj alat sto si pokazao, je alat ko i svak drugi sa tri pipka. On nije namenjen da se nigde gura, jer kada ga gurnes, onaj deo koji ulazi dodje do, sredine suprotne rolnice. Kada bi tako merio on bi ti lazno pokazao da mozes sa lancem da predjes i 50 000 km. On je predvidjen da se osloni na suprotnu stranu lanca od ovog koji ti strucno pokazujes da treaba da se gurne. Nije kalabrisan da tako meri. Produzavas hod za neka 2-3 mm.
E kod Shimanovoh to nije slucaj, nema ti da trazis da li levo ili desno da guras. On upadneggde treba, pomeri rolnicu i meri tacno..
Nije, ja imam isti takav,i kada se gurne u desno pokazuje bar koliko toliko rezultat kao merenje lenjirom ali do jedno 5000km. Kakvih 50000km , Evo imam na Mtb Sashov lanac,presao oko 10000km ,na lenjiru istegnutost preko 2" kako god okrenes alat upada li upada guram li guram, ne vredi upada i upada ,,ali namerno necu da ga menjam,ima da teram dok ne pocne na racni da preskace,to mi je najjeftinija opcija bez cimanja i ne opterecujem se vise pranjem i tim glupostima.
Problerm sa tim alatom i upste alatima,sto izgleda da ima nekih lanaca gde je manji precnik rolnice (nisam siguran ali predpostavljam) Eto na drugom Mtb 9 brzina kupio sam HG53, ajde da izmerim ,na 0.75 upada vise od polovine,tako da sam zakljucio da su ti alati u sustini sisanje ovaca,lenjir ,predje 1" menjaj i to je to ako zelis sto vise da sacuvas zupce na kaseti.