Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!
Postavljeno 22 April 2021 - 10:09 PM
Postavljeno 24 April 2021 - 12:13 AM
Poruceno 20. marta stiglo danas, (link). Mini kljesta za rastavljanje lanca, ja bas i nisam uspeo nisam imao dovoljno snage u saci, kljesta rade bez problema ali treba stisnuti... Rastavio sam lanac ali kad sam ova mala kljesta stisnuo velikim kljestima
Videcu da nabavim neki mali zatezac sajle pa provucem kroz rupe na drskama... ili da nekako ojacam samo desnu saku, jel' ima neko pametan koje vezbe da radim, koji video da gledam.
Postavljeno 24 April 2021 - 12:34 AM
Pretio sam im, žalio se sajtu, ovamo-onamo... i na kraju batalio.
Sad imam, od jesenas, jedna klešta marke Pro.
Postavljeno 24 April 2021 - 01:08 AM
Sad ću da naručim takva ista...
Postavljeno 24 April 2021 - 05:36 AM
Ja sam to resio sto sam na rucice nabacio navlake od gumenog creva, da ima vecu povrsinu za potisakPoruceno 20. marta stiglo danas, (link). Mini kljesta za rastavljanje lanca, ja bas i nisam uspeo nisam imao dovoljno snage u saci, kljesta rade bez problema ali treba stisnuti... Rastavio sam lanac ali kad sam ova mala kljesta stisnuo velikim kljestima
slika1.jpg
Videcu da nabavim neki mali zatezac sajle pa provucem kroz rupe na drskama... ili da nekako ojacam samo desnu saku, jel' ima neko pametan koje vezbe da radim, koji video da gledam.
zatezac sajle.jpg
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Postavljeno 24 April 2021 - 08:25 PM
Poručio sam i ja ta klešta petog marta iako im ne vidim poentu jer se kombinirkama spojnica skida za sekund, tj ne vidim poentu postojanja namenskih klešta a pogotovo plaćanja par hiljada din za tako nešto.
Stigla su inače 16tog aprila u selo ali ih nisam još preuzeo tj dobio. Nisam ni znao da su to mini klešta, ja video cenu 3 dolara pa kliknuo pa ako stigne stigne.
Postavljeno 25 April 2021 - 10:02 AM
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Postavljeno 25 April 2021 - 01:47 PM
Jesu skupe, ali ima ih i na Ali, koje verovatno nisu nešto kvalitetne, ali mogu češće da se zamenjuju.
Postavljeno 25 April 2021 - 08:15 PM
Postavljeno 25 April 2021 - 08:21 PM
Ma bitna je praksa a ne šta iz Šimana pričaju. Izmislili brzu spojnicu koja ne sme da se skida, dakle ne služi ničemu. Meni je poenta spojnice da mogu da perem lanac na svakih par vožnji. Nikakvog smisla nema spojnica ako se jednom postavi i to je to, onda je potpuno svejedno da li ću koristiti alat za lanac i pin, jer se to radi jednom u životnom veku lanca.
Ja sam se opskrbio gomilom kineskih spojnica i za 10 i za 11 brzina, jer one se brzo troše pa moraju da se menjaju bar 3-4 po lancu. I opet mi je bolje nego da plaćam reket hoštaplerima u vidu onih masnih cena za spojnice. Neka vrate cenu spojnica na 60 dinara kao nekad. I to je previše koliko to vredi i koliko njih košta.
A za sada za 11faz još uvek nisam ni počeo da koristim kineske, skidam i stavljam redovno šimanovu fabričku koja je došla sa lancem, namerno, da bih video da li će da se pojavi neki problem. Skidana je već gomilu puta, svaki put kad ga perem.
Postavljeno 25 April 2021 - 10:56 PM
Ali sad nemam za 11-faz, jer nema potrebe nikad da skidam i vraćam lanac. Jedino nosim uvek jednu rezervnu (original) sa sobom.
Postavljeno 26 April 2021 - 01:14 PM
(a i čemu toliko često skidanje, kao da lanac ne može da se drži u perfektnom stanju i bez rastavljanja )
Postavljeno 26 April 2021 - 02:19 PM
Uslovni rečeno, može da se održava u dovoljno dobrom stanju bez skidanja. Mislim, ovo "dovoljno dobro" je subjektivna kategorija, pa zato prolazi .
Ja sam skinuo lanac, potrošio pola Axela, četkao lanac, ali i dalje ostaje crno, dakle, nije perfektno. Za perfektno ga treba potopiti nekoliko puta u odmašćivač. Tako kažu, još nisam probao, ali nameravam
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika