Ja vam lepo pisem a vi ne citate, jednobrzinci su najjaci vozaci, pa onda himzo i ja itd...
Postavljeno 13 March 2021 - 07:12 PM
I ja mislim da su oni pre biciklisti bili jači. Ali ne zbog toga što su vozili teže prenose.
A vozili su teške prenose - prosto iz razloga što tehnologija još nije bila na dovoljnom nivou i mogla da ponudi veći opseg, nego su imali petofaze i šestofaze pa tu nije moglo da se uglavi nešto sitnije jer su prioritet jači prenosi da se ima brzina za ravno.. jel, za trkanje.
Što se mene tiče vrednuje se samo vreme penjanja, ako je neko brz uz brdo taj je za mene jak baš me briga koji prenos vozi ako leti uzbrdo. I tim starim biciklistima da smo imali da damo sadašnju modernu 11faz kasetu 11-28 ili više zuba nazad garantujem da bi bili brži na istom brdu od sopstvenog vremena sa onim prenosima.
Prosto primorani su bili da voze niske kadence, drugačije i bolje nije moglo.
Bas tako,nije se imalo lakse. Ali se to vremenom uvuklo u nasu bicikisticku kulturu, pa su cak i mnogi treneri ucili pogesno decu da voze teske prenose i male kadence.
Postavljeno 13 March 2021 - 07:30 PM
Kod MTB XC pobedjuje onaj/ona koji/koja ima vecu snagu i manje obrtaje ako vam to nesto znaci, to se posebno vidi u zenskom takmicenju posto su momci uglavnom iste snage osim VDP... ali XC se vozi samo gore dole i uglavnom bez zavetrine, nema timskog rada nema radija nema zavetrine, nema da ti donesu tocak i bicikl, mora vozac uglavnom sam da pobedi...
Postavljeno 13 March 2021 - 07:40 PM
Postavljeno 03 April 2021 - 10:11 AM
Super, čestitam! Da li možeš da nam kažeš da li si možda kupovao preko bike24 ili neki drugi sajt? Da li su ti naplatili carinu i špediterske troškove. Zanima me jer bih uzeo neke felne koje ne mogu da nađem ovde, jedina nedoumica su mi ove dve vrste troškova... Hvala.
Postavljeno 03 April 2021 - 10:40 AM
Ne znam tačno gde su uzete.. bike24 ili bike components. Imam drugara koji živi tamo pa je to kupio pre nego što je krenuo ovamo na odmor.Super, čestitam! Da li možeš da nam kažeš da li si možda kupovao preko bike24 ili neki drugi sajt? Da li su ti naplatili carinu i špediterske troškove. Zanima me jer bih uzeo neke felne koje ne mogu da nađem ovde, jedina nedoumica su mi ove dve vrste troškova... Hvala.
Postavljeno 03 April 2021 - 11:03 AM
Odmah da ti kažem da se plaća oko 33% (carina i pdv) na ukupnu cenu (delovi+poštarina).Super, čestitam! Da li možeš da nam kažeš da li si možda kupovao preko bike24 ili neki drugi sajt? Da li su ti naplatili carinu i špediterske troškove. Zanima me jer bih uzeo neke felne koje ne mogu da nađem ovde, jedina nedoumica su mi ove dve vrste troškova... Hvala.
Postavljeno 03 April 2021 - 12:02 PM
Postavljeno 03 April 2021 - 12:02 PM
Hvala. To za 33% i znam, nego bilo je slučajeva u porodici da je pored tih troškova (carina + PDV), DHL odavde zaračunavao troškove, navodno špediterske kako kažu, nešto u smislu da oni treba da podignu to sa carine, pa je to kao trošak. Znači dodati i njihove troškove na cenu uvećanu za 33%. Ako neko zna za ovo može da potvrdi ili opovrgne čisto da ne ostavimo ljude u dilemi jer naš slučaj bio otprilike pre 2 ili 3 godine.
Postavljeno 03 April 2021 - 01:08 PM
Postavljeno 15 April 2021 - 06:38 PM
....
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
And now something completely different
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika