Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!
Posted 27 February 2021 - 02:20 PM
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Posted 27 February 2021 - 03:03 PM
Udobnost je bila nemerljivo bolja. Puno gela i pretežno mekano sedlo ali i pored toga što nemam malo kila nije mi sa sa ovim sedlom nikad desilo da čak i posle višečasovne vožnje utonem u njega pa da koža krene da se trlja od onu plastiku ili nešto tome slično. Dakle gel je mekši ali baš dobrog kvaliteta.
Međutim, ono što mi se sa tim sedlom dešavalo jeste da posle višesatne vožnje i okretanja većom kadencom kao da mi se malte ne na preponama pojavilo neko crvenilo, neka iritacija kože. Međutim to su bili još uvek neki moji biciklistički počeci kada sam uz biciklističke gaće nosio i pamučni veš pa sve nešto kontam da je možda upravo ta kombinacija izazvala iritaciju, ali ne mogu biti potpuno siguran.
Prodao sam posle to sedlo jer pored navedenog bilo je malo i preglomazno za drumaša a i preteško. Srećom kasnije sam pronašao drugo sportsko sedište koje mi odgovara jedan kroz jedan, ali celokupni utisak za to Respiro sedlo je da definitivno nije loše...
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 27 February 2021 - 03:11 PM
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Posted 02 March 2021 - 06:20 PM
NIje stiglo, nego sam otisao u radnju i pazario, a nesto i dobio za dz...
Prvo ono za dz - adapteri za felnu sa auto ventilom, jer imam dovoljno guma sa Presta ventilom i em sto mi se ne menja tip ventila em sto mi se ne kupuju dve razlicite verzije iste gume (menjam tockove na jednom biciklu a nove felne su za AV).
Drugo, pumpa. Vec vise godina imam Topeak Road Morph G (ova veca na slici) i negde sam napomenuo da mi je to bila jedna od najboljih kupovina, ne samo sto se bicikla tice nego uopste. Nosim je svuda i stalno, i pumpa je jednostavno fenomenalna - klasicna pump ali u manjem izdanju, dusu dala za svakoga kome 100g tamo-vamo ne znaci mnogo. E sad, pojavila se potreba za pumpom malo manje duzine i ja se setim da postoji i Mini verzija...
Sve u ProBike u Beogradu. Znam da ima ljudi koji su imali neka negativna iskustva sa ProBike, sto i razumem a mogu i sam da potvrdim da nisu bas uvek profesionalni, ali sto se mene tice pozitivne strane daleko prevazilaze te povremene negativne i uvek rado odem tamo.
Posted 06 March 2021 - 12:11 PM
Kad malo istestiram i steknem neki utisak, napisaću i malu recenziju u odgovarajućoj temi, ako nekoga zanima da može da se informiše...
Posted 08 March 2021 - 09:44 AM
Šta je presudilo da uzmeš lezyne?Najzad stiglo, posle skoro 2 nedelje čekanja...
Kad malo istestiram i steknem neki utisak, napisaću i malu recenziju u odgovarajućoj temi, ako nekoga zanima da može da se informiše...
Ovo je nešto u rangu garmina 130 plus?
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Posted 08 March 2021 - 10:42 AM
Dosta sam se dvoumio i znam i da sa Garminom ne bih pogrešio ali sam se za Lezyne ipak odlučio zato što:
Baterija traje tri puta duže. Možda to meni nije odlučujuć faktor jer su mi 90% vožnji između 2 i 4 sata ali je lepo to što oko toga moram manje da se cimam.
Podržava i ant+ i Bluetooth smart senzore za razliku od garmina koji podržava samo ant+.
Ima nešto veći ekran, iako crno beli ali odlično čitljiv na direktnom Suncu.
Ima mogućnost čuvanja 800 sati vožnje za jedan bicikl, za 2 bicikla ukupno 1600 dok Garmin samo 200.
Senzori, držači i uopšte bilo kakva oprema za lezyne je malo jeftinija nego za Garmin. Primera radi originalni aero držač za Garmin košta 35e a za Lezyne samo 16. Ne volim kad tako deru za takve gluposti.
Garminova jedina prednost jeste malo lepši dizajn, ekran u boji (što je manje važno jer kad pozadinsko osvetljenje nije uključeno i jedan i drugi su crno beli) i to što ima instalirane mape u samoj memoriji uređaja. Lezyne to nema, nego se moraju skidati sa neta(besplatno) fragmenti mapa pa kopirati u memoriju uređaja. To malo smara ali nije baš da svaki dan vozim u drugoj državi, tako kad se jednom skinu za neku oblast u kojoj se vozi često, to je to.
Prvi utisak za sada je dobar, no ima par nekih softverskih nedostataka. Videću kako se to rešavaa, a verujem da može...
Posted 08 March 2021 - 12:17 PM
Napisaću neke svoje utiske svakako. O Garminu i Wahoo-u se na našem jeziku mogu naći neke recenzije, Lezyne je mnogo manje zastupljen pa nema, tako da verujem da će značiti onome koga zanima...
Posted 11 March 2021 - 08:27 AM
Posted 11 March 2021 - 08:47 PM
Šta se to čuva?
Posted 12 March 2021 - 10:01 AM
Послато са Pixel 4a помоћу Тапатока
Posted 12 March 2021 - 10:01 AM
Upravo stiglo:
Poruceno sa aliexpress-a i stiglo na vrata za 14.5 dana sa bazicnim shippingom od par dolara (bez carine).
Za vikend montaza i proba novog bajsa, konacno.
@bakara
Ne kacim uredjaj na komp tako cesto jer ima sync sa telefonom. Desilo se jednom, jbg
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users