Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!
Posted 20 April 2020 - 09:38 PM
Sent from my MI 9T using Tapatalk
Posted 21 April 2020 - 11:13 AM
@Draka
Koje bi rotore predlozio uz njih?
Koristio sam razlicite, trenutno koristim XT rotore, i moram da primetim vrede. Dosta je modularnije kocenje.
Mada minimum sto bi preporucio sintered deore najmanje. Nikako resin.
I kada istrosis pakne, obavezno metalic sintered.
ಠ_ಠ
Posted 29 April 2020 - 08:31 PM
Posted 29 April 2020 - 11:54 PM
Posted 30 April 2020 - 04:18 PM
Moraću baš da otvorim freehub da se podsetim. Nabavio sam gedoru 21 odavno, da pravim onaj alat pa nikad... A posle skontao da mi treba ta gedora za nakucavanje ležajeva jer je idealnog prečnika, mora nabavim još jednu, pa onda da se igram s pravljenjem alata.
Mavic ima samo dva velika zuba ali ne preskače za razliku od Shimano krševa. I taj prazan hod i glasan pucanj je odvratna stvar. Cenim da sa onim nazubljenim pločama to nema teorije da se desi.
Posted 30 April 2020 - 04:23 PM
NE znam koje Shimano obicno koriste, ali SLX shimano zadnja mi nikada nije preskocila, i na to je imala 36 kontaktnih tacaka. Samo sto je uvek smaralo servisiranje.
Mada, posle nekog vremena, sam je i prepakovao da bude na 10mm sraf osovinu.
Pretvorilo je u neunistivu nablu.
ಠ_ಠ
Posted 30 April 2020 - 07:02 PM
@Draka kod industry 9 “fora” zasto su zubi nazubljeni, jeste u njihovoj aktivaciji. Kod te nable, samo tri zuba od sest prenose opterecenje u jednom trenutku. Sest ih je da bi se smanjio ugao aktivacije duplo.
Posted 01 May 2020 - 04:08 PM
Pa zato i pitam posto ti shvatas. Pa mi jos malo pojasni. Dal to znaci da ce od ta dva, uvek biti glavni ili nositi najvece opterecenje samo taj jedan, dok ce ovaj drugi biti tu onako? Ili kazes da cas raditi tj, primarni biti cas jedan pa cas drugi u zavisnosyo od cega? I ako je kako kazes nebitno dal su jednaki, objasni mi kako ce taj kraci uspeti da ikad uhvati pre duzeg i da radi on a ne duzi?
Posted 04 May 2020 - 11:08 AM
Pre prve voznje obavezno sedni na bajs naslonjen uz nesto i probaj nekoliko puta ukopcavanje/iskopcavanje. Opruge na pedalama nemoj zatezati dok se ne naviknes, da imas opciju da cimnes nogu i na gore i tako se iskopcas. Ja sam i pored svega toga i par voznji vezbe na pocetku pao dvaput, od toga mi je prvi put bio smesan jer sam se obracunavao sa nekim psom koji je hteo da me ujede, ja stao da ga oteram a noga ostala na pedali - ispruzio sam se na asfalt koliko sam dugacak
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users