taj Canonndale bi mi bio savrsen da je ram veci :/ Za sad mi se CX kao koncept bas svidja, ali ostaje da ga probam. Ako se posle par meseci pojavi ovako neki u oglasima odgovarajuce velicine mogu njega da uzmem i prodam Giant-a
Inace obavezno probam bicikl pre kupovine. Malo cu ga provozati da vidim kako mi lezi
Sto se tice zadnjeg prenosa MTB koji treutno vozim je 3x7 ali nikad ne vozim na najmanjem zupcaniku napred u poslednje vreme. Bas da bi video kako je ziveti sa 2 zupcanika i nemam nikakav problem. Ima par vrlo strmih uzbrdica ali ustanem iz sica i predjem ih komotno. Pomaze i sto imam SPD. Zato mi je downgrade na 8 brzina nazad potpuno ok, samo mi to vise deluje kao dodatni trosak? Zasto je toliko lose imati 10x nazad?
Ja downgrade planiram tako da prodam grupu, pa kupim 3x8 isto polovnu.
Kaseta za 10faz je oko 3000, a za osmofaz je u pola cene.
Lanac isto tako otprilike.
10faz je osetljiviji na zaprljanost i eventualnu manju fleksibilnost bužira, na prljavije sajle, lakše se "razdesi" - na istom razmaku na kom kod 8faza stoji 8 zupčanika, kod 10faza staje 10. Bukvalno. Tako da je hod menjača manji i svaki luft se pre oseti.
To su mane. Prednosti... pa, kome je bitno da ima po 1 zub razmaka na "bržoj" polovini kasete. Meni to ni u grupnim vožnjama nije baš o glavu.