Nisam napomenuo da zelim da promenim i prednji pogon . Sada vidim da proizvodjaci pogona preporucuju odredjenu duzinu osovine, moguce da su mi u radnji zato rekli da ce mora kraca osovina. Posto je 3x6 pogon planiram da kupim Snimano FC-TY501 za koji u specifikaciji pise da ide na patronu sa osovinom 122.5mm i da se dobija linija lanca 47.5mm.
https://bike.shimano...y/FC-TY501.html
Na zalost, ja sam vec ranije rasturio ceo bicikl, tako da nisam izmerio liniju lanca dok je bio sklopljen. Sada sam ponovo sklopio pogon i zadnju osovinu i izmerio (nadam se tacno) da je i prednja i zadnja linija lanca sa starim delovima oko 44mm.
Cudno mi je da sam sa starom osovinom koja je duza dobio kracu liniju lanca nego sto bih to dobio sa novom osovinom koja je kraca. Da li bi ovih 3mm izbaceniji pogon pravio neki problem ili je mozda pametnije ici na kracu osovinu (118mm)? Nisam u mogucnosti da isprobam vise patrona, to sto kupim to mi je, nema vracanja nakon montaze.
Takodje, planiram da promenim ceo zadnji tocak sa sve racnom, tako da ne znam kolika ce biti zadnja linija lanca sa novim delovima.