Jump to content

Fotografije

Izbor guma

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
945 odgovora na ovu temu

#941 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3275 posts

Postavljeno 24 October 2024 - 11:38 AM

Ja baš i nisam neki fan offroad vožnje u blatu, više volim da idem van puta kad je isključivo suva zemlja ali naravno ne možeš sve predvideti. Isto tako kad je asfalt potpuno suv, znam da je u šumi i dalje vlažna zemlja jer se zbog drveća mnogo sporije suši. U suštini kontam vašu poentu, premalo je prostora da to bude funkcionalno. Idem dakle jedan ili dva broja manje pozadi, napred ću ostaviti ovu gumu jer mi je zbog šire gume trakcija bolja a i daleko bitnija napred nego nazad. Šta mislite da li da pozadi stavim WTB Resolute u veličini 42mm ili da idem još konzervativnije na na Conti Terra trail 40mm?

• 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#942 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 24 October 2024 - 12:14 PM

Na Terra trail ce se brzo potrositi kramponi po asfaltu, a bilo bi bolje da je Resolute u sirini od 40mm. Imas i ove (link)

• 0

#943 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3275 posts

Postavljeno 24 October 2024 - 12:29 PM

Pa koliko se meni čini, Resolute je guma sličnih karakteristika kao i Terra Trail ili terra speed. Prevashosno je za offroad. Sve te gume se brzo troše na asfaltu ali debele slik gume neću jer za mene nemaju apsolutno nikakvog smisla. Debele gume mi trebaju da budu bezbedne kad se spuštam nizbrdo po mokrom lišću i sitnom šljunku. Naravno ništa to nije bezbedno ali koliko toliko barem. Vožnja će mi biti verovatno pola na asfalt odnosno bici staze a pola ofroad, jer gde god da krenem prvo moram da se otkotrljam do šumme. Neka izgura zadnja guma 2tkm kilometara i ja ću biti srećan.

Evo završio sam setup bajsa i baš mi se sviđa. Jako mi je krivo što ću morati da stavim drugu zadnju gumu, ova se baš uklapa u koncepciju....

Attached Thumbnails

• IMG_20241024_141239288_AE.jpg

• 2

#944 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 24 October 2024 - 12:34 PM

Na Terra Trail su manji kramponi pa ce brzo izgubiti ivice, dobices neke sa oblikom polulopti a to onda nece valjati ni na asfaltu ni na zemlji.

Nego, sto bi Vidak rekao prodaj taj bicikl pa kupi posten gravel ili sto bi ja rekao kupi full sus elektricni :)

• 1

#945 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3275 posts

Postavljeno 24 October 2024 - 12:53 PM

To nije opcija. Od svih bicikala koje sam vozio ovaj ima ubedljivo najudobniju geometriju, najviše prija mojim leđima. :)

Pošten Gravel znači 1x prenos a to mi ne treba u životu. Ovako jedan bajk in2 seta guma i udri.

E da... I kad mi bude trebao full sys električni rađe ću kupiti noto cross. :)
  • 0

#946 chamade

chamade
  • Members
  • 4450 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 October 2024 - 06:13 PM

najviše prija mojim leđima. :)

Za ledja nadji neku dobru maserku, da te masira onako.. kako se tvojoj ženi neće svideti :D
  • 1
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika