Upravo tako kako si napisao, neudobnost nece biti narusena Koliko, to zavisi od nekoliko parametara ali znam da ce je biti vise nego sa debljim gumama. E sad ako ti deblje MTB gume duvas na 4.5 bara onda nema cega da se plasis
Izbor guma
Posted 09 May 2023 - 04:09 PM
Vodi računa samo ako budeš uzimao uže unutrašnje da je otvor na MTB felgi obično širi (za auto ventil) pa da ne uzmeš Presta ventil koji je dosta uži
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Posted 09 May 2023 - 04:52 PM
Šira može u užu ali obrnuto ne može. Ja sam par dana vozio uske gume sa širokom unutrašnjom i ništa nije falilo. Ali sam ih na kraju zamenio sa odgovarajućim a "debele" unutrašnje eno stoje u garaži.
Vodi računa samo ako budeš uzimao uže unutrašnje da je otvor na MTB felgi obično širi (za auto ventil) pa da ne uzmeš Presta ventil koji je dosta uži
Hmm. Ja bih baš rekao da manje smeta kad je unutrašnja za broj manja, nego kada je za broj veća.
Opširnije:
Posted 09 May 2023 - 10:31 PM
Hmm. Ja bih baš rekao da manje smeta kad je unutrašnja za broj manja, nego kada je za broj veća.
Opširnije:
50mm (unutrašnje) u 35mm (spoljašnje) ili 35mm u 50mm.
Ova druga kombinacija nije dolazila u obzir.
Nije bio u pitanju broj gore ili dole.
Kojim putem krenuti?
Posted 10 May 2023 - 04:56 AM
Kojim putem krenuti?
Oba su ispravna.
Kod manjih razlika, bolje je kad je unutrašnja malo manja, nego kada je malo veća. Lakše se spakuje i lepo legne, nema nabora i slično.
Kad je pak tako velika razlika u pitanju, manje zlo je zgužvana unutrašnja.
Recimo: unutrašnja koja ide do 28 mm bez problema pasuje u 32 mm spoljnu i lepo radi, ali kada se stavi u 37 mm, ili širu spoljnu gumu, može se pocepati kad se guma naduva na pristojan pritisak. Tako da je u slučaju veće razlike u širini, manje zlo šira unutrašnja.
Eventualni izuzetak je ako je spoljna širine 23, ili 25 mm, tu se teško spakuje preširoka unutrašnja (u šire spoljne se puno lakše nagura sav "višak"). Sa tako uskim spoljnim nisam testirao kako se ponaša šira unutrašnja. Tu su dosta visoki pritisci, a unutrašnja nema baš puno mesta da se nekako namesti makar i izgužvana, tako da nisam optimista, ali opet, nisam probao - možda i može.
Posted 10 May 2023 - 11:07 AM
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 25 December 2023 - 04:58 PM
Pitanje moje je sta tu uraditi ili leka nema ili Kanta.
Posted 25 December 2023 - 04:59 PM
Posted 25 December 2023 - 04:59 PM
Posted 25 December 2023 - 07:54 PM
Nekad ima leka sa pravilnom montažom a nekad nema leka ako je guma kriva...Svima pozdrav.Negde na forumu sam procitao da su continental-race King dobre za voznju MTB po asfaltu.Pred sam kraj leta sam kupio par i namontira ih pre 10 dana.I kad sam namontirao gume primetio sam da su krive.Proverio sam felne koje su ok.U vozni se to oseca.Izduvso sam gume i ponovo sve uradio ali isto.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users