Jesu bez žice Race King Race Sport.
Izbor guma
Postavljeno 26 May 2016 - 12:02 PM
Predlazem ti da sipas novu tecnos, stara napravi neku vrstu guste smese koja je zbog centrifugalne sile zalepljena bas po onom delu gume koji se najvise busi a to je gazni deo. E sad ta gusta smesa koja se formirala ne da novoj tecnosti koja je retka da ima pristup ubodu i da ga zakrpi. Nova tecnost samo prelazi preko te smese koja je gusta. Naravno da i duplo povecavas tezinu ako ne ocistis staru tecnost.
Nemoj nikome da kazes ali skidao sam tu slinu (osuseni sealant) sa gume ne toliko zbog toga sto sam sumnjao da ce smetati novom sealantu (jer je stari bio bas ravnomerno i u tankom sloju osusen i maltene zalepljen za gumu) koliko zbog toga sto me je zanimalo koliko tezi taj ostatak. Lepo sam sve skinuo i stavio na preciznu vagicu i bas sam se iznenadio kada je vagica poklazala 10ak grama, ne mogu tacno da se setim koliko jer je bilo potpuno beznacajno
Postavljeno 27 May 2016 - 09:16 AM
Neka hvala Pošto si dobar kolega mogu da te častim jednom novom unutrašnjom gumom imam je viška
Ako ti stvarno treba unutrašnja guma imam jednu viška one što sam dobio na bajsu da ne kupuješ i nju. Jednu nosim kao rezervu jedna mi stoji bezveze. Ja ubacio nove schwalbe. Ionako planiram u nedelju da dođem bajsom do Zemuna na kej.
Postavljeno 30 May 2016 - 08:12 PM
Par utisaka.
Posle posta #564 imao sam priliku da isprobam dva seta guma koje sam imao u rezervi.
Michelin wild race`r 29x2.0. Kao guma za afalt nije losa, ali bucna, u krivini zna da prokliza, na rastresitom terenu ne bas sjajna. Nije bas udobna.
Schwalbe smart sam 29x2.1. Na asfaltu nesto bucnija od WTB-a, solidno brza, krivine hvata lepo, na rastresitom terenu sasvim ok. Udobna. Podelicu misljenje kolege Vlade da je nepravedno zapostavljena guma koja je deklarisana kao allrounder.
Obe su vozene po Savskom nasipu do Jakova gde ima deo smene terena sa asfalta na neutabanu stazu.
Na kraju krajevu, nekom srecom sam dosao do mojih omiljenih Conti Race King u dimenziji 2.2. Kratko, udobna, brza.
@Sharance
Mislim da je dozivljaj buke gume individualan. Licno mi je race king tisi od wtb-a.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 30 May 2016 - 09:34 PM
Ja sam Conti RK RS uzeo u zimskom periodu tako da tada nisam mogao da iznesem neki objektivan utisak i iskustvo jer sam bajs vozio samo kratke lokalne ture. Sada u sezoni kada prelazim svakodnevno višekilometarske ture mogu samo da kažem da bih opet kupio istu gumu, gume su stvarno odlične i brze sa malim otporom kotrljanja, mnogo bolje nego WTB. E sad buka meni deluje potpuno isto bučna mi je i jedna i druga, verovatno da sam se razmazio sa treking gumom koja se bukvalno ne čuje pa mi je sve ostalo bučno. Mada ne žalim se guma je stvarno odlična
Postavljeno 31 May 2016 - 07:45 AM
Vidim da poredite buku ali ne spominjete pritisak u gumama pa samo da se napravim pametan i da skrenem paznju na pritisak
Ma ajd kakav pritisak ko jos vodi racuna o tome
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika