Koje sediste?
Posted 26 July 2010 - 10:57 AM
Ne mora da znači da si ti u pitanju, možda stvarno ne odgovara sedlo. Ko zna, sedlo je nešto baš subjektivno i dosta zavisi i od pozicije koja je kod tebe. Ovo sedlo je za tzv. atletik sedenje koje karakteriše 30 stepeni ugao sedenja. Imalo je na kartonu na koji je bilo zakačeno sedlo pozicije sedenja.
Moja pozicija je upravo približna tome. Meni ne odgovara ono klasično sportsko koje je ugao sedenja 15 stepeni. Ako imaš utisak da je tvrdo onda definitivno mora da padne jedno privikavanje ili neka odeća sa uloškom (za duge vožnje).
Meni na kraće ne smeta, ali mi je ne prihvatljivo da vozim deonice preko 50ak km bez uloška
Lampicu nisam ni uzeo, jer sam napravio kombinaciju da uzmem samo sedlo, jer pozicija tu ispod sedla nije najsjajnija iz više razloga. Kada god manervišem biciklom hvatam ispod sedla, rizikujem da polomim lampicu i nije baš vidljiva kada nosim nešto duže ili vežem nešto oko struka ili mi iz bilo kog drugog razloga prelazi deo odeće preko sedla. Nisam probao ali imam mogućnost da stavim pa ću ti reći da li staje bez problema i kako stoji. Javljam čim probam
Posted 26 July 2010 - 01:06 PM
POZZZZZ
Posted 26 July 2010 - 06:50 PM
A za udobnost, pa to i ja kažem, kad sednem utisak je super i do 50 km nema nikakvih problema, ali počinju posle par sati u sedlu, mada videćemo kad počnem više da vozim, bar po jednom-dvaput nedeljno.
Posted 27 July 2010 - 09:13 AM
E pa kod mene taj elastični deo ne naleže dobro... nema veze to sam rešio. A ovo se potpuno slažem, kod mene je identičan slučaj, kada nije leto da i danju i noću možeš bez rukava onda valja poneti duks pa kad nije potreban volim da ga vežem oko struka, a sa starim sedlom sam ga još i povijao pa sedeo na njemu . A i ovo drugo kod mene je identično, kad god manevrišem bajsom najviše volim levicom da uhvatim za levi grip, a desnicom pod sedlo .
A za udobnost, pa to i ja kažem, kad sednem utisak je super i do 50 km nema nikakvih problema, ali počinju posle par sati u sedlu, mada videćemo kad počnem više da vozim, bar po jednom-dvaput nedeljno.
Slažemo se uvećini
Malo je zeznut naći sedlo koje je udobno kada ga voziš 50 km i više, pogotovu bez uloška.
Voleo bi da se još neko javi i prokomentariše da li je imao iskustva sa nekim od sedišta da je udobno i bez uloška (gaća ili šorca)
Posted 27 July 2010 - 11:17 AM
Posted 27 July 2010 - 04:41 PM
Ja imam SELEE SMP STRIKE PRO i vozim bez uloska kada se vozi prvi put otpadaju koske od bolova mislim na 50 km i jace a posle dva dana nema bola i za duze voznje je najudobnije sediste koje sam vozio inace sediste kosta oko 200 evra, papreno ali verujte vredi
Ima se može se.
Naravno šala, za dobro sedlo nije šteta dati pare, ako stvarno opravdava cenu.
Mada iz ove perspektive nisam baš siguran da bi izdvojio toliko za sedište, ali pozdravljam svakoga ko misli o svom potomstvu
Posted 27 July 2010 - 06:44 PM
Posted 27 July 2010 - 06:59 PM
Posted 27 July 2010 - 07:24 PM
Posted 17 August 2010 - 08:35 PM
Koje sedište bi bilo značajno unapređenje po pitanju udobnosti, a da ima dobar odnos cene i kvaliteta?
Posted 17 August 2010 - 09:12 PM
Biciklisticke gace/sorc.
A sedište da ne menjam? Molim te napiši konkretnije šta tačno i gde ima da se kupi. Takođe vidim da se pominju i neki ulošci. Neupućen sa u biciklističku opremu.
Posted 17 August 2010 - 09:29 PM
http://www.matriolimp.com/biciklizam/Molim te napiši konkretnije šta tačno i gde ima da se kupi.
Tu možeš da kupiš marku Northwave, koja je prilično kvalitetna. U http://www.planetbike.rs možeš da kupiš Scott, isto dobar brend.
Bici šorc obično sa unutrašnje strane ispod sedalnog dela ima ušivenu "pelenu" koja može biti od raznih materijala, a osnovna uloga je da umanji/otkloni bolove i neugodnost pri dužim vožnjama...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.
Posted 17 August 2010 - 09:57 PM
http://www.matriolimp.com/biciklizam/Molim te napiši konkretnije šta tačno i gde ima da se kupi.
Tu možeš da kupiš marku Northwave, koja je prilično kvalitetna. U http://www.planetbike.rs možeš da kupiš Scott, isto dobar brend.
Bici šorc obično sa unutrašnje strane ispod sedalnog dela ima ušivenu "pelenu" koja može biti od raznih materijala, a osnovna uloga je da umanji/otkloni bolove i neugodnost pri dužim vožnjama...
Hvala!
U Planet-u ima gomila Scott sediša za 600din i jedno za 2500din. Da li pri izbora sedišta važi "što skuplje to bolje"? Na osnovu čega da izaberem?
Što se tiče šorceva, opet slično pitanje, ima ih od par stotina din, do par hiljada din za komad.
Dakle, treba mi za rekreativnu amatersku vožnju (za sada) distance 20-30km iz cuga, ali ne duže od toga, bar za sada.
Posted 17 August 2010 - 10:05 PM
Za sedišta ne znam ništa, čitaj temu od početka...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.
Posted 17 August 2010 - 10:07 PM
U Planet-u ima gomila Scott sediša za 600din i jedno za 2500din. Da li pri izbora sedišta važi "što skuplje to bolje"? Na osnovu čega da izaberem?
Ne vazi. Pa, najbolje bi bilo kad bi davali sedista za probu i onda odaberes koje ti pase. Ali kod nas u prodavnicama ne postoji ta mogucnost.
Što se tiče šorceva, opet slično pitanje, ima ih od par stotina din, do par hiljada din za komad.
Ovde uglavnom vazi, koliko para toliko muzike.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users