Jump to content

Fotografije

Koje sediste?

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
197 odgovora na ovu temu

#61 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 July 2010 - 03:40 PM

Nemam tih problema, ne pritiska me po sredini već samo u dve tačke gde sedim, razvaljuje mi koske. Treba da bude što udobnije ali i ne preterano široko/debelo/ružno. Videću sutra šta nađem i to je to. Kontam da neću pogrešiti ni sa jednim jer je moje sadašnje očaj. Nego sam mislio samo da proverim ako neko ima s gelom, da li može da bude premekano, mada ne verujem, posle opipavanja utisak mi je da će to biti taman.
  • 0

#62 Darkman

Darkman
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 19 July 2010 - 07:18 AM

Gađan, ajd u svakom slučaju javi šta si uzeo, i kakav je osećaj u vožnji... (sad sam u fazi kad "izmišljam" šta mi novo treba za bajs :D)
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#63 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 July 2010 - 12:30 PM

Uuu ne valja ta faza po novčanik :mrgreen:. Ja sam hronično bez para pa onda samo kad nešto mora ko sad sajle, bužiri i sedlo. Ona dva po 2200 i 2600 što su mi se dopala ipak nisu s gelom (učinilo mi se prošli put na brzaka), mada meni i to deluje dovoljno udobno. Bio sam jutros do ZR, uzeo sam ono royalgel sa bljeskalicom, samo što je tu cena 3350 :shock: a to isto sedlo na planetovom sajtu 2500. Ako su im te cene sa sajta tačne, onda stvarno...
Danas ću ga montirati, ovih dana možda malo nešto provozam ali najbolje da javim utiske kasnije kad dođem iz Bele Crkve, jer to ćemo sad verovatno sreda-četvrtak da idemo pa kad opletem dva dana za redom 100+ km i ako i treći dan mogu da sedim onda je dobro. A ne mučenje kao do sad :(.
Postavljena slika
  • 0

#64 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 19 July 2010 - 12:38 PM

a gde si ga uzeo u zrenjaninu
  • 0
puno znoja,malo krvi

#65 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 July 2010 - 02:49 PM

Polarbike. To je koliko znam planetov diler, nalazi se na njihovom spisku na sajtu...
  • 0

#66 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 19 July 2010 - 04:02 PM

Bio sam jutros do ZR, uzeo sam ono royalgel sa bljeskalicom, samo što je tu cena 3350 :shock: a to isto sedlo na planetovom sajtu 2500. Ako su im te cene sa sajta tačne, onda stvarno...

Da ne bude zabune, jesi li i sedlo i bljeskalicu platio toliko ili samo sedlo. Jer sedlo se prodaje bez bljleskalice. Jedino ako su te prešli i rekli da ide i bljeskalica sa njim.
U originalu na mestu gde stoji bljeskalica ima patent poklopac koji stoji na mesto bljeskalice i ako hoćeš ti bljeskalicu dokupiš u istom tom plabet bike-u.
  • 0
easy life, easy ride

#67 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 19 July 2010 - 07:08 PM

Verovatno s bljeskom. Ali i na Planetovom sajtu bas pise sedlo + bljeska 2500 din. Tako da ga je platio malo vise. :|
  • 0

#68 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 July 2010 - 07:21 PM

Da sa bljeskom naravno, taj patent zatvarač je zalepljen za karton. Ne vidim kako bi mogao da se odvoji bez cepanja. Jedino da dobiješ sedlo na kartonu sa zalepljenim praznim patent zatvaračem :mrgreen:.
Inače danas sam samo bio do igrališta, to malo što sam probao deluje mi kao foteljica u odnosu na šta sam ja navikao sa starim (stalni tonus u nogama, ne mož da spustiš pošteno svu težinu, stalno se nešto meškoljim, premeštam napred-nazad, ustajem...). Sad je super, biće lepa i udobna jesen :) kada inače i pravim većinu godišnje kilometraže. Delovalo mi je prvo malo preširoko (nešto šire od starog) ali dobro je pa je to samo nazad, a kljun je uzan pa ne češu butine, nije kao ona trouglasta sedla.
Edit:
Sad sam tek skontao na koji zatvarač Borisavljević misli, da umesto bljeske ima plastika koja se izvadi ako oćeš da je staviš. Nego plastično pakovanje u kome je bljeska je zalepljeno za karton...
  • 0

#69 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 19 July 2010 - 07:29 PM

Delovalo mi je prvo malo preširoko (nešto šire od starog) ali dobro je pa je to samo nazad, a kljun je uzan pa ne češu butine, nije kao ona trouglasta sedla.

154mm. Nije ni malo. Ali nijedno kao mixovo, 160mm. :lol:
  • 0

#70 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 19 July 2010 - 07:32 PM

boga mi je lik napaprio cene.Ima jos par radnji po zrenjaninu pa ako si nekad u gradu cimni pa da te upoznam sa jednim skroz korektnim i povoljnim prodavcem i serviserom.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#71 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 19 July 2010 - 08:54 PM

154mm. Nije ni malo. Ali nijedno kao mixovo, 160mm. :lol:

Od milošte prozvano fotelja od svakog ko je seo na njega.
Nažalos' (?), prilično je zaobljeno po ivicama, pa tolika širina nije baš potpuno iskorišćena.

Sve u svemu, menj'o bih ga jedino za isto takvo, al' lakše :)
(čim ogrebem srećkicu...)
  • 0

#72 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 July 2010 - 10:37 PM

@Vorda
Vrlo rado, pošto slabo znam Zrenjanin iako mi je sad (posle selidbe iz NS) najbliži a i mislim da nema baš neka ponuda. Ja od prodaja znam samo za Capriolo, taj Polar, Trim-Bike i Moto Dane. Može se naći osnovno kad nešto treba ali gledam sve što mi nije hitno da se prvo dobro informišem i onda prilikom odlaska u BG/NS popazarim.
Ne piše ti lokacija pa nisam znao da si iz ZR (ako si). Pre par meseci mi hitno trebao KMC lanac sa spojnicom i da se skrati pa sam cimao Bur-a :), jedino njega znam da je lokacija ZR ali kaže sve sam obavlja pa nije mogao da me uputi na još neku radnju/servis (ako uopšte ima još nešto od onoga), ali se ponudio za pomoć ako nešto treba :). Po ovim radnjama su svuda imali samo Z30 koji je bez spojnice, a powerlink ne paše. Na kraju mi je buraz doneo iz BG a skraćivanje sam radio brusilicom :mrgreen:.
  • 0

#73 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 19 July 2010 - 10:55 PM

Ako dolazis u zr cimni na pp pa se vidimo
  • 0
puno znoja,malo krvi

#74 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 20 July 2010 - 05:22 PM

Inače danas sam samo bio do igrališta, to malo što sam probao deluje mi kao foteljica u odnosu na šta sam ja navikao sa starim (stalni tonus u nogama, ne mož da spustiš pošteno svu težinu, stalno se nešto meškoljim, premeštam napred-nazad, ustajem...). Sad je super, biće lepa i udobna jesen :) kada inače i pravim većinu godišnje kilometraže. Delovalo mi je prvo malo preširoko (nešto šire od starog) ali dobro je pa je to samo nazad, a kljun je uzan pa ne češu butine, nije kao ona trouglasta sedla.

Gadjane, sada sam malo obratio pažnju na ovo sedište i stvarno dolazi sa bljeskalicom u kompletu. Ja imam prilike da ga baš jeftino dobijem. Sadavozim SR BLAST koje je baš masivno i imam problem trljanja butina o rubove. Interesuje me konačna preporuka i tvoja iskustva sa ovim sedlom na dužim turama. Pomogao bi mi kada bi dao neke dimenzije u mm-trima. Dužina, širina (kljun i sedalni deo), da li se na njemu dešava da kavez za kačenje ima lufta u ležištu?
Hvala unapred
  • 0
easy life, easy ride

#75 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 20 July 2010 - 07:19 PM

@Aborisavljevic

Lenght: 279mm
Width: 154mm
  • 0

#76 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 20 July 2010 - 07:22 PM

Hvala na odgovoru, da li ima neko iskustva sa ovim sedlom.
  • 0
easy life, easy ride

#77 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 July 2010 - 08:41 PM

Dimenzije što je Stole dao su verovatno tačne te neću meriti, ali ako te bilo šta specifično zanima pitaj ukoliko mogu nešto da pomognem. Ako si iz ZR ili blizu, možemo i da se nađemo na nekoj vožnji pa da probaš. Šta znam, nisam ja neki iskusan pa da preporučujem (ovo mi četvrto sedlo u životu :mrgreen: dva ukradena kineza pa Cobra) a i tek dva dana ga koristim, meni je odlično, nema žuljanja, udobno je a nije ni premekano da puno upadaš/propadaš. Ali ipak mi je malo čudno, zapravo samo drugačije jer su druge dimenzije i oblik, a na staro sam navikao (skoro 5 godina). Treba malo vremena da se stopim s njim. Za duže ture kao što rekoh u petak-subotu se vraćam iz Bele Crkve pa ću napisati utisak.
Za kavez nisam razumeo, meni je logično da je svaki luft ako ga ima do one šelne ili šticne. Sedlo ko sedlo, ima samo dva nosača, pritegao na staru šelnu i to je to, nema mrdanja. Fino su ga i obeležili, vidim ima skalicu od 5 cm u milietrima da vidiš koliko si ga pomerio pri štelovanju.
A bljeskalica je mala i elegantna, radi na onu veliku pljosnatu bateriju. Ne svetli jako kao velike ali i nije ružna kao kinezara koju ću skinuti jer je odvratna i štrči.
edit:
E da, meni ništa bolje od ovog ne treba, nego mi je jedino bitno da traje što duže i da doživi i sledeći bicikl. Nadam se da će izdržati nekoliko godina. Ni staro se nije raspalo uopšte ali je otvrdnulo (ako može uopšte tvrđe od onog :mrgreen:), ispuna-sunđer se spljeskao i izgubio elastičnost pa sam sedeo na plastici koja čak nije ni ravna nego se nažuljaš na bregove. Tako da se ipak može smatrati da je dotrajalo bez obzira što je celo.
  • 0

#78 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 20 July 2010 - 09:36 PM

Hvala ti na odgovoru, pozzz
  • 0
easy life, easy ride

#79 aborisavljevic

aborisavljevic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 posts

Postavljeno 23 July 2010 - 09:40 PM

Uuu ne valja ta faza po novčanik :mrgreen:. Ja sam hronično bez para pa onda samo kad nešto mora ko sad sajle, bužiri i sedlo. Ona dva po 2200 i 2600 što su mi se dopala ipak nisu s gelom (učinilo mi se prošli put na brzaka), mada meni i to deluje dovoljno udobno. Bio sam jutros do ZR, uzeo sam ono royalgel sa bljeskalicom, samo što je tu cena 3350 :shock: a to isto sedlo na planetovom sajtu 2500. Ako su im te cene sa sajta tačne, onda stvarno...
Danas ću ga montirati, ovih dana možda malo nešto provozam ali najbolje da javim utiske kasnije kad dođem iz Bele Crkve, jer to ćemo sad verovatno sreda-četvrtak da idemo pa kad opletem dva dana za redom 100+ km i ako i treći dan mogu da sedim onda je dobro. A ne mučenje kao do sad :(.
Postavljena slika

Sedište me više nego oduševilo. Danas sam ga namontirao i na prvi sed sve pohvale. Prešao sam danas 20tak km bez uloška i stvarno odaje dobar utisak. Sve pohvale na račun sedla.
  • 0
easy life, easy ride

#80 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 July 2010 - 12:30 PM

Hehe, a meni ni ovo sedlo nije dovoljno dobro :mrgreen:, ja sam ipak malo utrnuo do Bele Crkve (110 km). Sutra me sve žuljalo kad sednem na drvenu kamp stoličicu. Samo pre toga sam poslednji put vozio 31. Maja (Čenta 180 km) i nedavno jednom 50 km, sve ostalo ni ne računam tih dva km dnevno do igrališta i nazad. Pretpostavljam da je skoro dva meseca preduga pauza bez duže vožnje pa da je to uzrok a ne sedlo (tako se nadam :), sto km nije nešto), mada bi i ono ipak moglo biti bolje. Nekako mi se ipak čini da je sloj gela suviše tanak i da je to premekano, lako se utisne i dođe do tvrdog. Mislim da bi mi više odgovarao neki gušći materijal ili deblji sloj. Ili gaće s uloškom.. ali to ne dolazi u obzir :mrgreen:.

@aborisavljevic
Kako kod tebe upada bljeskalica? Jel to samo moj primerak ne valja ili kinezi to loše štancaju. Kod mene uopšte ne stoji čvrsto, ne čuje se klik kad ga ubaciš. Onaj zub uopšte ne drži, i ispalo bi vrlo brzo od vibracija pa bih ga izgubio. Morao sam da zadenem neku platnu i sad je dobro.
  • 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika