Koje sediste?
Postavljeno 18 July 2010 - 03:40 PM
Postavljeno 19 July 2010 - 12:30 PM
Danas ću ga montirati, ovih dana možda malo nešto provozam ali najbolje da javim utiske kasnije kad dođem iz Bele Crkve, jer to ćemo sad verovatno sreda-četvrtak da idemo pa kad opletem dva dana za redom 100+ km i ako i treći dan mogu da sedim onda je dobro. A ne mučenje kao do sad .
Postavljeno 19 July 2010 - 04:02 PM
Da ne bude zabune, jesi li i sedlo i bljeskalicu platio toliko ili samo sedlo. Jer sedlo se prodaje bez bljleskalice. Jedino ako su te prešli i rekli da ide i bljeskalica sa njim.Bio sam jutros do ZR, uzeo sam ono royalgel sa bljeskalicom, samo što je tu cena 3350 a to isto sedlo na planetovom sajtu 2500. Ako su im te cene sa sajta tačne, onda stvarno...
U originalu na mestu gde stoji bljeskalica ima patent poklopac koji stoji na mesto bljeskalice i ako hoćeš ti bljeskalicu dokupiš u istom tom plabet bike-u.
Postavljeno 19 July 2010 - 07:08 PM
Postavljeno 19 July 2010 - 07:21 PM
Inače danas sam samo bio do igrališta, to malo što sam probao deluje mi kao foteljica u odnosu na šta sam ja navikao sa starim (stalni tonus u nogama, ne mož da spustiš pošteno svu težinu, stalno se nešto meškoljim, premeštam napred-nazad, ustajem...). Sad je super, biće lepa i udobna jesen kada inače i pravim većinu godišnje kilometraže. Delovalo mi je prvo malo preširoko (nešto šire od starog) ali dobro je pa je to samo nazad, a kljun je uzan pa ne češu butine, nije kao ona trouglasta sedla.
Edit:
Sad sam tek skontao na koji zatvarač Borisavljević misli, da umesto bljeske ima plastika koja se izvadi ako oćeš da je staviš. Nego plastično pakovanje u kome je bljeska je zalepljeno za karton...
Postavljeno 19 July 2010 - 07:29 PM
Delovalo mi je prvo malo preširoko (nešto šire od starog) ali dobro je pa je to samo nazad, a kljun je uzan pa ne češu butine, nije kao ona trouglasta sedla.
154mm. Nije ni malo. Ali nijedno kao mixovo, 160mm.
Postavljeno 19 July 2010 - 08:54 PM
154mm. Nije ni malo. Ali nijedno kao mixovo, 160mm.
Od milošte prozvano fotelja od svakog ko je seo na njega.
Nažalos' (?), prilično je zaobljeno po ivicama, pa tolika širina nije baš potpuno iskorišćena.
Sve u svemu, menj'o bih ga jedino za isto takvo, al' lakše
(čim ogrebem srećkicu...)
Postavljeno 19 July 2010 - 10:37 PM
Vrlo rado, pošto slabo znam Zrenjanin iako mi je sad (posle selidbe iz NS) najbliži a i mislim da nema baš neka ponuda. Ja od prodaja znam samo za Capriolo, taj Polar, Trim-Bike i Moto Dane. Može se naći osnovno kad nešto treba ali gledam sve što mi nije hitno da se prvo dobro informišem i onda prilikom odlaska u BG/NS popazarim.
Ne piše ti lokacija pa nisam znao da si iz ZR (ako si). Pre par meseci mi hitno trebao KMC lanac sa spojnicom i da se skrati pa sam cimao Bur-a , jedino njega znam da je lokacija ZR ali kaže sve sam obavlja pa nije mogao da me uputi na još neku radnju/servis (ako uopšte ima još nešto od onoga), ali se ponudio za pomoć ako nešto treba . Po ovim radnjama su svuda imali samo Z30 koji je bez spojnice, a powerlink ne paše. Na kraju mi je buraz doneo iz BG a skraćivanje sam radio brusilicom .
Postavljeno 20 July 2010 - 05:22 PM
Gadjane, sada sam malo obratio pažnju na ovo sedište i stvarno dolazi sa bljeskalicom u kompletu. Ja imam prilike da ga baš jeftino dobijem. Sadavozim SR BLAST koje je baš masivno i imam problem trljanja butina o rubove. Interesuje me konačna preporuka i tvoja iskustva sa ovim sedlom na dužim turama. Pomogao bi mi kada bi dao neke dimenzije u mm-trima. Dužina, širina (kljun i sedalni deo), da li se na njemu dešava da kavez za kačenje ima lufta u ležištu?Inače danas sam samo bio do igrališta, to malo što sam probao deluje mi kao foteljica u odnosu na šta sam ja navikao sa starim (stalni tonus u nogama, ne mož da spustiš pošteno svu težinu, stalno se nešto meškoljim, premeštam napred-nazad, ustajem...). Sad je super, biće lepa i udobna jesen kada inače i pravim većinu godišnje kilometraže. Delovalo mi je prvo malo preširoko (nešto šire od starog) ali dobro je pa je to samo nazad, a kljun je uzan pa ne češu butine, nije kao ona trouglasta sedla.
Hvala unapred
Postavljeno 20 July 2010 - 07:19 PM
Lenght: 279mm
Width: 154mm
Postavljeno 20 July 2010 - 08:41 PM
Za kavez nisam razumeo, meni je logično da je svaki luft ako ga ima do one šelne ili šticne. Sedlo ko sedlo, ima samo dva nosača, pritegao na staru šelnu i to je to, nema mrdanja. Fino su ga i obeležili, vidim ima skalicu od 5 cm u milietrima da vidiš koliko si ga pomerio pri štelovanju.
A bljeskalica je mala i elegantna, radi na onu veliku pljosnatu bateriju. Ne svetli jako kao velike ali i nije ružna kao kinezara koju ću skinuti jer je odvratna i štrči.
edit:
E da, meni ništa bolje od ovog ne treba, nego mi je jedino bitno da traje što duže i da doživi i sledeći bicikl. Nadam se da će izdržati nekoliko godina. Ni staro se nije raspalo uopšte ali je otvrdnulo (ako može uopšte tvrđe od onog ), ispuna-sunđer se spljeskao i izgubio elastičnost pa sam sedeo na plastici koja čak nije ni ravna nego se nažuljaš na bregove. Tako da se ipak može smatrati da je dotrajalo bez obzira što je celo.
Postavljeno 23 July 2010 - 09:40 PM
Uuu ne valja ta faza po novčanik . Ja sam hronično bez para pa onda samo kad nešto mora ko sad sajle, bužiri i sedlo. Ona dva po 2200 i 2600 što su mi se dopala ipak nisu s gelom (učinilo mi se prošli put na brzaka), mada meni i to deluje dovoljno udobno. Bio sam jutros do ZR, uzeo sam ono royalgel sa bljeskalicom, samo što je tu cena 3350 a to isto sedlo na planetovom sajtu 2500. Ako su im te cene sa sajta tačne, onda stvarno...
Danas ću ga montirati, ovih dana možda malo nešto provozam ali najbolje da javim utiske kasnije kad dođem iz Bele Crkve, jer to ćemo sad verovatno sreda-četvrtak da idemo pa kad opletem dva dana za redom 100+ km i ako i treći dan mogu da sedim onda je dobro. A ne mučenje kao do sad .
Sedište me više nego oduševilo. Danas sam ga namontirao i na prvi sed sve pohvale. Prešao sam danas 20tak km bez uloška i stvarno odaje dobar utisak. Sve pohvale na račun sedla.
Postavljeno 25 July 2010 - 12:30 PM
@aborisavljevic
Kako kod tebe upada bljeskalica? Jel to samo moj primerak ne valja ili kinezi to loše štancaju. Kod mene uopšte ne stoji čvrsto, ne čuje se klik kad ga ubaciš. Onaj zub uopšte ne drži, i ispalo bi vrlo brzo od vibracija pa bih ga izgubio. Morao sam da zadenem neku platnu i sad je dobro.
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika