Kako se izboriti sa majstorima-serviserima koji ti namerno unistavaju bike?
Pre oko mesec dana ostavim bike (Cube reaction race) u Masterbike KV da mi rese problem krckanja. Majstor Sasa me odmah doceka sa pricom kako su tockovi Sun ringle najvece sranje i kako oni traju samo 100km. Kaze covek oni prave sigurno problem. Ja okrenem bike, zavrtim i kazem coveku da se cuje patrona. Kaze on ok ali garant je zadnja nabla losa i on ce to da resi. Ostavim bike jer sam na putu da ga pokupim sledeceg dana. Dodjem i covek kaze sledece. Zamenjena su dva lezaja (ne patrona) i to kosta 3.000din i on je otvorio zadnju nablu i podmazao kuglice gratis. Saje savet da bacim te tockove i da ce mi on naci neke dobre za 150-160€ naravno polovne. Dodjem kuci i ne probam odmah vec nakon dan-dva kad ono zadnji tocak koji se nije cuo razvaljuje, kao da meljem kamen. Zovem ga i covek kaze da da to je to, najobicnije sranje od tockova. On je licno pisao proizvodjacu i napljuvao ih u fazonu "kako vas nije sramota da ovako lose pravite". Ja skinem tocak i posaljem mu na bus da resi problem. Problem resava tako sto kaze da ce staviti novu Shimano nablu za 3.400din + pletenje tocka 600din. Sagalasim se sa tim. Nakon par dana brat ode kod njega uzme tocak i plati. Posalje mi na bus i stigne mi tocak sa Joytech nablom koja kosta 10€. Montiram a ono tocak pobegao skroz u desno samo sto ne kaci. Zovem ga on kaze kao "ja sam se trudio da ga uradim po tvojim merama ali to ne moze dok se bike ne dotera". Sednem pa razmislim i shvatim da me covek debelo navlaci i radi. Vec sam u medjuvremenu trazio tockove po oglasima i nadjem jedne jedine koji bi odgovarali bas u KV i zovem coveka kad on kaze da su prodati. Preko drugara u BG posaljem tocak u Planetbike kod Juge i poslajme i staru nablu. Majstor pogleda i kaze da nikada nije video losije ispleten tocak. Pogleda i staru nablu i kaze "ne znam koje je on to kuglice mazao kada nabla ima industrijske lezajeve - lagere". Zameni covek lezajeve za 300din ali shvati da je freewheel neko dirao i da on to ne bi da dira. Isplete ga ali to nije to. Kazem ok posaljem novac i zahvalim se coveku. Odem opet u KV i nadjem nove tockove kod coveka koji je prodao one prethodne i to pazi kome Sasi majstoru bas onog dana kada mi je vratio sada definitivno sjeban tocak. Plan mu je bio da mi nakon svega proda duplo skuplje te druge tockove i sigurno naplati debelo kompletno pakovanje. Uzmem nove tockove, odem kod Cikera i covek mi sve prepakuje i usteluje tip top za smesne pare u jednom danu.
Da li je neko jos imao ovakvo ili slicno iskustvo sa Sasom Prevarantom ili drugim servisom i kako da naplatim svu stetu.