Jump to content

Photo
- - - - -

Bike Aplikacije za telefon

• Please log in to reply
769 replies to this topic

#121 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 31 January 2017 - 06:57 PM

Страва на мом таблету у избору спорта нуди само вожњу и трчање.

Данашњи тест: на телефону (ВП/РДМ) 5,3 км, на таблету (Анд/Страва) чак 7,1. Пре одласка у продавнице било је 3,6 и 3,9, па је дефинитивно проблем у затвореном простору. Сутра ћу да жртвујем шетњу и користим СТ на оба уређаја (ВП верзија је много старија). То би требало да покаже да ли је проблем у уређајима или програмима. Мада ми је СТ већ показивао чудне резултате на телефону, у поређењу са другим програмима.

Но, бар сам успео да поставим обе јучерашње руте на Страву, па може да се упореди:

ВП/РДМ: https://www.strava.c...ities/849261748

АНД/Страва: https://www.strava.c...ities/850255076

Мислим да је кључни детаљ жврљотина у средини мапе, где сам ушао у продавницу, али се види да је и ван тога на Страви (таблету) рута лелујава, као да сам био пијан. Данашња жврљотина у Метроу је још гора.

• 0

#122 x_Dario_x

x_Dario_x
  • Members
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • LocationBanja Luka

Posted 31 January 2017 - 08:01 PM

Na Stravi, kada kreces imas da izaberes, bicikli ili trcanje, tek na kraju treninga kada si zavrsio I snimas trening, imas opciju da izaberes kakav je trening bio, walk, hiking... itd
  • 0

#123 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 31 January 2017 - 08:19 PM

Хвала у сваком случају.

• 0

#124 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 01 February 2017 - 11:44 PM

СТ на оба уређаја, с тим да је ВП верзија матора и баговита. Први део шетње на отвореном. На телефону је било 4,06, на таблету 4,07 км. У повратку, испред продавнице ~5,89 на телефону и 5,90 на таблету. У продавници не више од 100 метара. По изласку, на телефону 6,54 (!), на таблету 6,21, ако се добро сећам. Још мало на отвореном, па кући (снимање стопирано у стану). На телефону 9,63, на таблету 9,19 км. Рута са телефона изгледа боље и прецизније, премда нешто крзавије. Мислим да су оба уређаја подједнака и на отвореном и на затвореном, али да новији СТ за Андроид агресивније пегла руту, односно да је доста промењен алгоритам за филтрирање лоших података.

• 0

#125 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Posted 16 April 2017 - 09:42 PM

Komoot
https://play.google.....komoot.android
Otkrovenje godine
  • 0

#126 Z4RE

Z4RE
  • Members
  • PipPip
  • 51 posts
  • LocationNiš, Srbija

Posted 06 May 2017 - 10:47 AM

https://play.google....id.roadbike.pro besplatna danas i sutra

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
  • 3

#127 vidak

vidak
  • Members
  • 4672 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 06 May 2017 - 07:41 PM

https://play.google....id.roadbike.pro besplatna danas i sutra

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Hvala!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#128 Kamikaza90

Kamikaza90
  • Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • LocationZvornik

Posted 07 May 2017 - 04:02 AM

Hvala i od mene.
  • 0

#129 vladags

vladags
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Posted 07 May 2017 - 06:52 AM

Hvala na informaciji... :)

• 0

#130 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 07 May 2017 - 09:47 AM

Skinuo sam je i ja, ali, da li je ova pro verzija besplatna za stalno ili?

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 0

#131 vladagm

vladagm
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 11 May 2017 - 08:56 AM

Da li je neko skorije ubacivao u OruxMaps KML fajlove.

Neko vreme sam vecinom radio sa GXP i sve u redu,juce da ubacim KML i nece.

Konvertovao sam ga iz KML u GXP i sve je normalno...

• 0

#132 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1446 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 May 2017 - 08:24 PM

Je li neko isprobao ovu Road Bike PRO sto je Z4RE linkovao gore? Ja sam je probao danas prvi put, na putu do Grbica, i daje neke fine detalje, bio sam pozitivno iznenadjen nekim stvarima. Mada, realno, moje iskustvo sa aplikacijama tog tipa je mizerno. Nisam isprobao da li radi u nekoj offline varijanti jer nisam imao vremena da se zezam sa time.

Prvi problem koji sam iskusio je taj sto kada uradim share voznje, u ovom slucaju sam pokusao na FB i tamo se pojavila mapa sa najelementarnijim detaljima, i na tu shareovanu mapu onda neko klikne, taj neko dobije sipak u vidu "you are not allowed to see this map" i zahteva da se uloguje u Runtastic. Ne mozes da koristis FB ili Google login, nego moras da imas bas nalog na sajtu Runtastica. Pretresao sam njihov sajt da vidim da li postoji nesto u settings sto nije stiklirano kako treba, mada bi i u tom slucaju default opcija bila "kada uradim share ne dozvoli ljudima da to vide osim ako imaju nalog na sajtu", sto bi bilo, je l' te, opako glupo... Nisam nasao nista, tako da taj share ostaje totalno bangav, za sada Nije da mi je shareovanje od neke velike vaznosti, ali eto da se zna.

• 0

#133 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Posted 18 May 2017 - 10:51 PM

Ja tu app koristim da mi zapamti rutu da znam gde sam isao. Inace nije esto precizna. Npr u poslednjoj ruti mi je omasila 3km, pokazala je 49.4 a bilo je 52.7km i maksimalna brzina 57 a izmerila je 52.9.
Ipak se vise uzdam brzinomer
Mislim da moze da radi offline ako pre polaska ocitas mapu preko interneta
  • 0

#134 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1446 posts
  • LocationBeograd

Posted 19 May 2017 - 08:04 AM

Ok, uspeo sam da nadjem blesavi Settings/Privacy deo na sajtu aplikacije i promenim default vrednosti, tako da se mapa share-ovane voznje sada normalno vidi (po defaultu je namesteno da jedino oni koji su ti "friends" na Runtastic.com mogu da vide detalje, sto znaci i mapu). Sajt aplikacije je poprilicno lose uradjen, ali ono sto je stvarno bitno je kako aplikacija radi i sta sve moze i hoce da radi, a to cu tek da proverim. Na prvi pogled, bez udubljivanja, rekao bih da Runtastic-ov Road Bike Pro daje vise informacija od Strave, ali je po dizajnu dosta losiji. Mada, Strava je dzabe a Road Bike Pro nije ($5).

• 0

#135 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 19 May 2017 - 01:59 PM

Ja sam još pre par godina instalirao Endomondo, radi drugih fizičkih aktivnosti. I dan danas ga koristim, najviše za biciklizam i radi mi posao. Koristio sam neko kratko vreme i Stravu za bicikl i NikeRun za trčanje, al` mi ovde odgovara što je sve na jednom mestu.

• 0

#136 nesa1

nesa1
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts

Posted 23 May 2017 - 06:55 PM

Postoji li aplikacija za sobni bicikl? Upravo me drug pitao, pa se ja Vama obracam.

Hvala unapred.

• 0

#137 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • 1706 posts

Posted 23 May 2017 - 07:25 PM

Kog tipa aplikacija?

Sobni i trenažer su problematični što ništa ne može da se meri preko GPSa jer su statični

Radiće svaka aplikacija uz senzor brzine i kadence

• 0

#138 nesa1

nesa1
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts

Posted 23 May 2017 - 08:17 PM

Njemu se pokvario na sobnom bajsu brzinomer sa svim ostalim podacima.

Zeli sada da ima osnovne podatke.

Ako je to ikako moguce.

Kakvi su to senzori sto spominjes? I na koji nacin se povezuje?

• 0

#139 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • 1706 posts

Posted 24 May 2017 - 09:18 AM

Bilo koji bt senzor brzine i kadence sa Alija. Svi se uparuju sa telefonom, al treba voditi računa da li telefon podržava novije protokole.

Drugi problem je da li je moguće montirati senzor na sobni bicikl i kako premeriti obim "točka" na sobnom.

Meni ta kombinacija radi na trenažeru sa ubedljivo najjeftinijim senzorom i samsungom S4, a npr Grbić nije uspeo da upari senzor sa telefonom.

• 0

#140 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 24 May 2017 - 09:45 AM

Jeftinije mu je da kupi neki brzinomer nego bt senzor

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  • 0

1 user(s) are reading this topic