Jump to content

Fotografije
- - - - -

Bike Aplikacije za telefon

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
769 odgovora na ovu temu

#81 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4672 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 01 April 2016 - 09:02 PM

Orux je zakon za orijentaciju i trekove...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#82 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 01 April 2016 - 11:01 PM

Svi ga nesto hvale, a meni je taj Orux uzasno komplikovan i nepregledan,sa milion nekih opcija,

cini mi se - trebalo bi mi dva zivota na tri faxa da ga savladam,

Pritom se smatram kompjuterski pismenim iznad proseka...a baska mi je i ruzan i nepregledan.

Meni maps.me zavrsava posao za osnovno snalazenje,a od skoro sam montirao neki bikemap (bikemap.net)

o kom jos nemam precizno misljenje, ali prvi su mi utisci ok. Obe android aplikacije koristim uglavnom za asfalt.

RWG koristim povremeno na kompu, mada ume da baguje i da smori za medalju, a na androidu sam probao i odmah batalio.

Dosta se spominje i Strava,mozda bih mogao i to da overim :)

• 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#83 vidak

vidak
  • Members
  • 4672 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 01 April 2016 - 11:36 PM

Za asfalt maps.me zavrsava posao.
Za offroad, planinarenje itd. Orux je meni najbolji.
Lak je orux ali najbolje da ti neko pokaze kako se koristi, i ja sam imao averziju prema njemu dok nisam savladao osnovno

• 0

#84 zookarma

zookarma
  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 02 April 2016 - 09:22 AM

Da li je neko namestio DEM da radi u Orux maps, upravo se zezam sa tim, cak skinuo i neki igo dem i neki softver koji to sam resava medjutim u ORUXu se ne vidi nista   :smile:

• 0

#85 vidak

vidak
  • Members
  • 4672 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 02 April 2016 - 09:51 AM

A sta je to DEM?

• 0

#86 chamade

chamade
  • Members
  • 4466 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 April 2016 - 03:12 PM

Svi ga nesto hvale, a meni je taj Orux uzasno komplikovan i nepregledan,sa milion nekih opcija,
cini mi se - trebalo bi mi dva zivota na tri faxa da ga savladam,
Pritom se smatram kompjuterski pismenim iznad proseka...a baska mi je i ruzan i nepregledan

Nije uopšte komplikovan.. treba odvojiti malo vremena da udješ j fazon, pri tom ga podesiš po tvom ukusu i nema nikakvih problema. Ima mnogo opcija i po tome se razlikuje od većine APP medjutim ne moraš sve da koristi već samo ono što ti treba. Što se tiče lepote.. džabe lepa žena ako nije po tvojoj meri :)
Isto je i sa Orux-om. Namenjen je prvenstveno za planinare ali i za bicikliste je odličan. Usput, kompletan Orux možeš prebaciti na Hrvatski pa je samim tim i jednostavniji za korisnike.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#87 Voyager

Voyager
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 247 posts
  • LocationTemišvar

Postavljeno 02 April 2016 - 09:30 PM

Ja na biciklu korisitim pomenuti BikeComputer Pro, mapa ima da se skinu i dobre su, dobro me je služio prošle godine po Evropi. Ima i lepu offline navigaciju, kao i rutiranje. Upload na različite sajtove ili export.

Za šetnje koristim Locus Map Pro, ima korisničke mape (iste koristim na BikeComputeru), ima njihove online i offline, ima plugin za geocaching, poprilično sveobuhvatan.

Za kola su mi Here maps, kad one zataje, a dešava se, tu je Sygic, a kad sam na magistralnim putevima, onda najviše volim Waze zbog prijavljenih policijskih patrola.

Za šetnju i snalaženje po novim gradovima ili čuvanje nekih lokacija usput Maps.me.

Google Maps upalim ponekad da izračunam neku razdaljinu ili da vidim teren uživo, ali ne za nešto ozbiljnije :)

• 0

#88 zookarma

zookarma
  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 03 April 2016 - 07:03 AM

A sta je to DEM?

Pa trebalo bi da je renderovan 3d nije nesto bez cega se ne moze ali sam hteo da probam   :-) 

• 0

#89 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 17 August 2016 - 07:17 AM

Podesavanje sedista

https://play.google....com.saddl&hl=sr

• 1

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#90 logo

logo
  • Members
  • PipPipPip
  • 94 posts

Postavljeno 17 August 2016 - 10:08 AM

Da li se nekome desavalo da Runtastic ne sacuva voznju? Konretno za WP 8.1 platformu. Meni nece uopste.

• 0

#91 techmanijak

techmanijak
  • Members
  • PipPip
  • 57 posts

Postavljeno 28 August 2016 - 03:31 PM

Imam problem sa strava-om. Kreiram rutu i ucitam je preko telefona. hteo bih da pratim svoju putanju i da vidim kad mi je sledece skretanje. E sad problem je u tome sto se mapa ne pomera automatski tj. ne prati moje kretanje. Zato svaki put kad ukljucim telefon moram rucno da pomerim mapu do moje pozicije. To je stvarno postane iritirajuce jer uglavnom moram da sidjem sa bicikla da bih to uradio.

Moze li to nekako da se namesti ili da mi preporucite neku drugu aplikaciju a da ima mogucnost kreiranja rute.

• 0

#92 Zuba1970

Zuba1970
  • Members
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 September 2016 - 11:22 AM

Skinuo sam dok je bila besplatna  Road Bike Pro za iOS. Danas cu da je probam. Interesuje me iima li je neko i kakva su mu iskustva?

• 0

#93 Kamikaza90

Kamikaza90
  • Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • LocationZvornik

Postavljeno 15 September 2016 - 01:43 AM

Evo da ja preporucim Urban Biker.Ja je koristim od decembra prosle godine.Ima mogucnost da radi i sa online i sa offline mapama.Ja sam skinuo mapu balkana sa www.openandromaps.org(400MB kada je raspakujes).Ima mogucnost pracenja kretanja i okretanja mape.Prilicno je tacan,a jos ima i na srpskom.Istina,dok ga prvi put podesis,muka ziva,ali kad jednom zavrsis,sve je lako.Ja sam recimo sebi aktivirao opciju da kada vise od 4 sata ne koristim aplikaciju,po ulasku u nju me pita da li zelim da nastavim voznju ili da je sacuvam a zapocnem novu.Mozes recimo kada se zaustavis da odes do prodavnice na minut,da zaustavis merenje(zato sto se pozicija zbog minimalne nepreciznosti konstantno menja za po par centimetara,a to produzava vreme voznje,pa ti otkuca da si vozio 15-20 minuta duze nego sto si stvarno vozio).Ukoliko se odlucis za ovu aplikaciju,tu sam da ti pomognem.

• 2

#94 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 September 2016 - 09:02 PM

Čime može da se učita i prati gpx track a da je aplikacija besplatna?

Glupo pitanje ali uopšte ne koristim te aplikacije niti sam šta isprobavao pa nemam pojma. Samo sam bio instalirao ridewithgps na kratko jer ga koristim na računaru za planiranje i super mi je, ali na telefonu nisam našao nikakvu praktičnu primenu pa sam deinstalirao. Ako se dobro sećam navigacija je premijum opcija. Možda i nisam dovoljno pročačkao...

Meni zapravo ne treba glasovna navigacija, skretanja itd. nego samo da pokazuje ucrtanu rutu i moju poziciju na njoj (poželjno i preostalu kilometražu).

Znači samo da ponekad bacim pogled da vidim da li sam na dobrom putu.

• 0

#95 LakiS

LakiS
  • Members
  • PipPipPip
  • 116 posts

Postavljeno 29 September 2016 - 09:27 PM

Čime može da se učita i prati gpx track a da je aplikacija besplatna?

Glupo pitanje ali uopšte ne koristim te aplikacije niti sam šta isprobavao pa nemam pojma. Samo sam bio instalirao ridewithgps na kratko jer ga koristim na računaru za planiranje i super mi je, ali na telefonu nisam našao nikakvu praktičnu primenu pa sam deinstalirao. Ako se dobro sećam navigacija je premijum opcija. Možda i nisam dovoljno pročačkao...

Meni zapravo ne treba glasovna navigacija, skretanja itd. nego samo da pokazuje ucrtanu rutu i moju poziciju na njoj (poželjno i preostalu kilometražu).

Znači samo da ponekad bacim pogled da vidim da li sam na dobrom putu.

Orux maps

• 1

#96 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 29 September 2016 - 09:58 PM

I strava to moze.
Takodje strava ima bolje opcije za crtanje rute od ride with gps.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  • 0

#97 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 29 September 2016 - 10:01 PM

Imam problem sa strava-om. Kreiram rutu i ucitam je preko telefona. hteo bih da pratim svoju putanju i da vidim kad mi je sledece skretanje. E sad problem je u tome sto se mapa ne pomera automatski tj. ne prati moje kretanje. Zato svaki put kad ukljucim telefon moram rucno da pomerim mapu do moje pozicije. To je stvarno postane iritirajuce jer uglavnom moram da sidjem sa bicikla da bih to uradio.

Ne moras rucno, samo pritisni ikonicu gps-a
d5ce0c6e85c86e39eab37249536ab711.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  • 0

#98 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2016 - 08:46 AM

Učitao sam rutu u orux, radi. Ali mi mapu naravno učitava s interneta. Ima li negde da se skine offline mapa Srbije? Nisam našao.

• 0

#99 vidak

vidak
  • Members
  • 4672 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 30 September 2016 - 09:05 AM

Odes gore na ikonicu za mape pa switch map pa offline pa pritisnes simbol + za dodavanje mapa pa tu otvori sajtove za skidanje mapa pa odaberes odakle ces da skines mapu i koju zemlju i dalje ces se snaci...

• 1

#100 Kamikaza90

Kamikaza90
  • Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • LocationZvornik

Postavljeno 30 September 2016 - 05:00 PM

Ja sam zaboravio da dodam.Urban biker ima mogucnost i da prikaze unapred nacrtane mape.Ja sam koristio mnoge aplikacije,ukljucujuci i stravu i orux maps,ali kako sam poceo sa ovom aplikacijom,sve ostalo sam izbacio iz upotrebe.U ovoj aplikaciji bi bilo pozeljno podesiti svoju masu i masu bicikla,kao i prtljaga ukoliko se nosi oprema sa sobom.Ovo je radi sto preciznijeg merenja snage i utrosenih kalorija.Ja sam uspeo da podesim dovoljno priblizno,da mi prikaze prilicno tacne podatke.Jedina moja zamerka je sto nema glasovnog navodjenja,pa moram cesto da gledam u telefon ukoliko je blizu to neko skretanje.Jednostavno ne moze da posluzi kao potpuna klasicna navigacija.Nema upozorenja da nailazi skretanje i slicno.

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika