Jump to content

Fotografije
- - - - -

Bike Aplikacije za telefon

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
769 odgovora na ovu temu

#621 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 April 2021 - 07:27 PM

Технологија није 100 % прецизна, а неће ни бити.

За висину можда користе податке са Гугл Мапа. Филтрирањем се избацују тачке за које се процени да су погрешно очитане и онда се не урачуна ни та висина. Слично и за снагу, ако је у треку везана за саму тачку. Не само што је тачка можда одбачена, него шта кад ти имаш очитану једну снагу, али (преостале) тачке (удаљеност, нагиб, брзина, шта год) не одговарају тој снази? Можда пише негде како Страва све то решава, мада су тачни алгоритми сигурно пословна тајна, а и стално се дорађују.

Ја бих упоредио оригинални трек фајл и фајл који се добије са Страва сајта (после обраде).

А ни сензор не мора да даје потпуно исправне податке. Тешко да неко може тек тако да га провери. Иначе, ГПС обично бележи тачке (податке) на сваких ~40 метара, а сензор очитава снагу стално. Ако се снага негде везује за тачку, вероватно је опет неки просек? Бтв, ти си Гађане имао оних проблема са трек фајловима. Ако то ниси средио ко зна шта се дешава током обраде.

• 0

#622 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1864 posts

Postavljeno 16 April 2021 - 09:30 PM

Ma jok samo pitaj, nemoj da se stidiš, navikli smo na svašta ovde...

Pa kad ste navikli, čemu onda hejtovanje i pametovanje?
Što ne ćutiš i pustiš druge (one koji žele) da diskutuju?
  • 2

#623 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 16 April 2021 - 09:42 PM

Pa kad ste navikli, čemu onda hejtovanje i pametovanje?
Što ne ćutiš i pustiš druge (one koji žele) da diskutuju?

Trololo, kad nemaš šta pametno da kažeš, onda pitaš nešto glupo, važno da si u centru pažnje...
Opet pitanja nekad više govore o nekome nego odgovori...

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
  • 1

#624 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1864 posts

Postavljeno 16 April 2021 - 10:03 PM

Blago tebi što ono što ti pišeš uopšte ne govori ništa o tebi.
Aj laku noć, SUDIJO...
  • 1

#625 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 17 April 2021 - 12:24 AM

Blago tebi što ono što ti pišeš uopšte ne govori ništa o tebi.
Aj laku noć, SUDIJO...

Ma samo kažem grometre.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
  • 0

#626 bockokg

bockokg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1029 posts

Postavljeno 30 April 2021 - 01:54 PM

Kako da prevarim Stravu i uploudujem gpx file kreiran na drugom softveru mymapride-u? Kao da sam nekada to uspevao na neku foru, ili mi se samo ucinilo. Strava pominje ovo:

https://support.stra...ime-information

Hvala unapred.

• 0

#627 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 30 April 2021 - 02:03 PM

prosto ovde aploadujes .gpx fajl, ako je u pitanju aktivnost
https://www.strava.com/upload/select

Ali verujem da si to vec znao, tako da nije jasno kakav tacno problem imas?

• 0

#628 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 30 April 2021 - 02:41 PM

Neće na taj način ako kreiraš rutu u drugom softveru. Izbaci problem sa linka koji sam stavio. Probaj i sam i videćeš. A javi ako uspeš u nekom drugom. U kome god sam probao, ride with gps, mymap ride i td nije htelo. Sad nešto dalje pokušavam...

Dakle, pokušavam da kreiram rutu u softveru sa mapom, da odatle izvučem gpx i da ga uploud na Stravu. Jer Strava mi ne daje tu mogućnost free...

• 0

#629 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 April 2021 - 03:00 PM

Па пише ти лепо на линку - Страва не прихвата трекове без временске одреднице, јер не може да се срачуна брзина, просек, итд. Када руту само креираш у програму, ниједна тачка на њој неће имати време.

Да не улазим у тему зашто би постављао баш скроз нацртан трек, једино што ми делује као решење јесте да отвориш тај трек, побришеш све тачке осим прве и последње, па на њих поставиш ручно датум и време када си започео и завршио активност. Онда отвориш то у едитору који ће прво да ти прикаже све то као праву линију. Па почнеш да додајеш тачке и обликујеш прави трек. Може да буде временски захтевно и наравно да времена (а тиме ни брзина) неће бити тачни, него... упросечени, али Страва би требало да ти прихвати трек. Мислим да је брже него да правиш програм који ће да ти учита тај нацртани трек и само дода Н секунди на сваку тачку.

ГПС Трацк Едитор подржава могућност да отвориш два трека истовремено на мапи. Један буде тај нацртани, без времена, а други онај који има само почетну и крајњу тачку, али са временима. Па само развлачиш тачке по оном треку "испод".

• 0

#630 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 30 April 2021 - 03:04 PM

Neće na taj način ako kreiraš rutu u drugom softveru. Izbaci problem sa linka koji sam stavio. Probaj i sam i videćeš. A javi ako uspeš u nekom drugom. U kome god sam probao, ride with gps, mymap ride i td nije htelo. Sad nešto dalje pokušavam...

Dakle, pokušavam da kreiram rutu u softveru sa mapom, da odatle izvučem gpx i da ga uploud na Stravu. Jer Strava mi ne daje tu mogućnost free...

Pogledaj ponovo, nisi nigde pomenuo upload kreirane rute, to je sasvim druga stvar...

mislio sam da hoces da aploadujes aktivnost.

Rutu aploadujes ovde,
https://www.strava.c...tes/new?v2=true

ali samo ako imas premium posto to vec neko vreme nije besplatna opcija, ali ako imas kreirane ranije rute one su i dalje besplatno  dostupne.

Ono sto jos uvek mozes besplatno je da uzmes rutu koju je neko vec vozio samo treba da kliknes na ovo "create route" i ona ce se prebaciti u route bulder medju tvoje rute i bice ti dostupna za koriscenje, ali ne mozes da je besplatno editujes i menjas, za to treba premium.

Ovo je jako dobra opcija koja je nekim cudom i dalje ostala medju besplatnim opcijama!

Capture.jpg

• 0

#631 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 30 April 2021 - 03:06 PM

OK, razumeo sam ja šta mi Strava kaže, ali nisam uspevao baš to što kaže... :) ... hajde probaću, hvala, pa ću javiti.

• 0

#632 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 30 April 2021 - 03:13 PM

Kako da prevarim Stravu i uploudujem gpx file kreiran na drugom softveru mymapride-u? Kao da sam nekada to uspevao na neku foru, ili mi se samo ucinilo. Strava pominje ovo:

https://support.stra...ime-information

Hvala unapred.

Pomenuo sam, nego nema veze...sad ću probati ovako Cane što predlaže pa ćemo videti...
Da samo premium...bzvze...

• 0

#633 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 30 April 2021 - 03:24 PM

To sto Cane predlaze nema nikakve veze sa ovim o cemu ja pricam...

ne mozes nikako besplatno kreirati niti uploadovati rutu na stravu,

mozes jedino da "pozajmis" od nekog na nacin kako sam opisao gore.

• 0

#634 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 April 2021 - 03:53 PM

Питање је било како да аплоадује руту коју је креирао у другом програму. Страва то подржава (не зна Страва одакле је неки фајл), али само ако постоје врменске одреднице за сваку тачку.

И како мислиш да не може бесплатно да аплоадује? Сам си поставио линк за аплоад. :) Ја последњи пут то урадио можда прошле недеље.

• 0

#635 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 30 April 2021 - 04:03 PM

Питање је било како да аплоадује руту коју је креирао у другом програму. Страва то подржава (не зна Страва одакле је неки фајл), али само ако постоје врменске одреднице за сваку тачку.

Da, vremenske odrednice. Pokušao sam na ovom sajtu, međutim uploud na Stravu već automatski obrađenog  gpx file-a ide sporo ili  ga neće uopšte ubaciti:
https://gotoes.org/s...amps_To_GPX.php

• 0

#636 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 30 April 2021 - 04:16 PM

Uspeo preko ovog sajta. Sam je svakoj tački definisao vreme, a ima mogućnosti i svakoj sam da promeniš...Dobra stvar, i GPX je na Stravi ;)

Hvala na pomoći.

• 0

#637 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 30 April 2021 - 06:23 PM

Sta si tacno uspeo?

kao sto sam vec rekao mogao si samo da aploadujes aktivnost

nisi nikako mogao da uploadujes rutu u besplatnoj verziji.

Kada generises vreme, brzinu  kreiras aktivnost, to ce strava da prihvati ali to nije ruta za navigaciju

taj sajt sluzi za popravku ostecenih fajlova.

Na kraju uvek postoji opcija da aktiviras onaj promo pa da uploadujes fajlove koje hoces i to ce ti zauvek ostati dostupno u rutama.

• 0

#638 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 30 April 2021 - 06:44 PM

Napisano je.

Da GPX bude evidentiran na Stravi.

Cilj je bio da se vidi na Stravi "iscrtana" ruta u drugom softveru (jer Strava to ne dozvoljava free kao nekada), i ista da se ubaci u listu aktivnosti na Stravi. Sada se vidi kilometraža, ruta, vreme, skoro potpuno isto kao da sam izvršio upload sa telefona direktno na Stravu.

Jednostavno "ručno" sam  iscrtao rutu koju sam odvezao juče ali sam je na fonu izbrisao. Tačno znam kuda sam se kretao i to je to...

Navigaciju koristim preko HERE Maps.

• 0

#639 chamade

chamade
  • Members
  • 4453 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 April 2021 - 07:19 PM

Napisano je.

Da GPX bude evidentiran na Stravi.

Cilj je bio da se vidi na Stravi "iscrtana" ruta u drugom softveru (jer Strava to ne dozvoljava free kao nekada), i ista da se ubaci u listu aktivnosti na Stravi. Sada se vidi kilometraža, ruta, vreme, skoro potpuno isto kao da sam izvršio upload sa telefona direktno na Stravu.

Jednostavno "ručno" sam  iscrtao rutu koju sam odvezao juče ali sam je na fonu izbrisao. Tačno znam kuda sam se kretao i to je to...

Navigaciju koristim preko HERE Maps.

Ubacio si ručno nacrtanu rutu. To se lako odradi na RideWithGps.. odradiš upload i eto treka. Ali samo trek, nije vožnja. Imaćeš tu vožnju rutu ali klot.. bez ikakvih podataka o vremenu, brzini, visini.. bla, bla. To je za Stravu kao da nisi ni vozio.

• 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#640 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 April 2021 - 07:41 PM

Можда боцко не вози зарад Страве? :)

Мени је код било каквог трека најважнија сама рута, да се види куда је неко ишао, којим тачно путем. Па други могу да искористе. И километража, да знаш колико си прешао и да други знају шта да очекују (рецимо, да одмах оцене да ли им одговара). А вероватно ће имати податке о висини, јер мислим да Страва игнорише оно што евидентира програм него користи податке о висини са мапа које има/користи.

Осим тога, човек рече да је обрисао оригиналан трек. Ја не мислим да је велико ништа боље и корисније од овога. :)

• 0

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika