Bike Aplikacije za telefon
Postavljeno 13 August 2020 - 08:18 PM
Viđao sam na brevetima kolege koji su bukvalno kao ovce... znači pojma nemaju gde je šta, gde je koja strana sveta, u kom smeru OTPRILIKE idemo...
Prepoznao sam se . Jedna putanja koja je trebala da bude prava je ispala ovako jer sam odbijao da pogledam mapu. Čak sam i petlju napravio bez da sam primetio.:
Postavljeno 13 August 2020 - 08:44 PM
Idemo prema cilju breveta, na jug, prema Atini. Silazimo sa glavnog puta, idemo u neko selo na kontrolu. Pa se, drugim putem, vraćamo ponovo na taj isti glavni drum. Lepo piše na putokazu Thiva levo, Livadia desno. I skrenusmo levo, ali oni (njih 2) stadoše i ja ih pitam šta je bilo... Kaže jedan, kao "da proverimo da nismo pogrešili". Pa j.... mu miša, idemo dole u Atinu, nećemo valjda da idemo u Livadiu koja je severnije. Ali treba znati da je Thiva južnije, a Livadia severnije. A to nisu selendre, već gradovi, između njih skoro 60 km. Još oni Atinjani, to im je u komšiluku, a pojma nemaju...
Postavljeno 14 August 2020 - 06:10 AM
Da razumem, hvala.
Gledam Garmin (pomenuste ga), idu i do 500€ sa senzorima (1030). Zašto li je toliko skup, šta ima što telefon (osrednji) nema.
Šta Garmin ima što telefon nema? Pa gomilu stvari... najpre senzore, autonomiju i robusnost.
Ne znam odakle da krenem, ajd navigacija prvo je trodupla GPS, GLONASS i Galileo.
Zatim kompas, visinometar, barometar i real-time upozorenja o naglim promenama vremena, onda senzori i algoritmi vezani za zdravlje i izdržljivost, nivo stressa, rad srca, VO2 max (kod nekih samo), sagorevanja kalorija, kvalitet sna itd.
Nosiš meteorološku i medicinsku stanicu na ruci... gde ćeš više.
Ja sam uzeo Instinct Tactical (mogu da se gase senzori ručno) prošle godine za oko 300, i kao trebalo je da bude samo sat za sportske aktivnosti, kad ono... ne skidam ga sa ruke. Ne treba mi Fenix niti mape u boji i touch screen i plaćanje satom i sl gluposti, ovo je sasvim dovoljno, MIL-STD-810G standard zaštite termalne, vodene, na udarce, a lagan tek oko 50g. Sad je skoro izašao i Instinct Solar koji može i solarno da dopunjava bateriju koja i ovako traje 10-12 dana.
Postavljeno 14 August 2020 - 06:29 AM
Postavljeno 14 August 2020 - 09:48 AM
ne kupuju se dodatno, nije ovo 2005... sve stane u čuku na oko ručnog zgloba, eventualno može onaj pojas oko grudi koji je tipa 50 evra a prati detaljnije dinamiku treninga.... mobilni nije sport tracking uredjaj vec zavisi od softvera koji je instaliran i koji se oslanja na verziju operativnog sistema, prvo kosta a drugo se prebrzo menja i ok je za prvu pomoc ali nije nikako ni pouzdano ni jeftino na kraju krajeva... ne mora biti Garmin, ima mnogih slicnih dedicated platformi za praćenje sportskih aktivnosti Suunto, Fitbit, Xiomi, Huawei, Apex... i svaki mnogo bolje odradi posao od mobilnog. Danas je to polje daleko odmaklo.
Postavljeno 14 August 2020 - 10:16 AM
Da ne cuvas bateriju na mobuSve nabrojano moze i telefon. Kod garmina se senzori dodatno kupuju tako da ne idu uz uredjaj. Slazem se da su garmin precenjeni uredjaji, kao i vecina ciklo kompova. Ja jedinu prednost garmina vidim sto je nezavistan od telefona i ne trosi mi bateriju na telefonu vec ima svoju bateriju a telefon cuvam za ne daj boze pozive.
https://gearbest.app.link/GgOxfpiqW8
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Postavljeno 14 August 2020 - 10:24 AM
Postavljeno 14 August 2020 - 11:04 AM
Postavljeno 17 September 2020 - 08:53 PM
@Гађан Шта би на крају са оним твојим проблемом са трековима, односно фајловима? Ја се у поноћ бечих у фајл који си поставио као пример. Да ли си утврдио због чега записи у фајлу нису били хронолошки? Да ли си пробао са нижом резолуцијом? (мање тачака у јединици времена) Да ли ти СТ и Страва приказују онолике разлике и када је фајл исправан?
Postavljeno 26 September 2020 - 05:31 PM
https://www.dcrainma...th-sensors.html
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Postavljeno 23 October 2020 - 10:25 PM
Da Strava u novijim verzijama kao vratili podršku za bluetooth senzore ali naravno ne radi. Nisam ni sumnjao... Ne pronalazi puls traku niti ijedan drugi senzor, dok druge aplikacije pronalaze i očitavaju puls brzinu kadencu bez problema. Dakle stara verzija strave mi ne radi na novom telefonu, tačnije S9 sa androidom 10 (mislim da je na androidu 9 radila nisam siguran ne sećam se, zato ne treba apdejtovati ništa od ništa jer je sve prevara) crashuje čim pokušaš da dodaš senzor. Dok na S7 sa oreo androidom 8 radi besprekorno. A nova verzija strave ne krešuje na S9 ali zato ne vidi senzore iako su kao ubacili ponovo podršku, koju nisu ni smeli da ukidaju jer je osnovna funkcija. Keš i data su naravno brisani i reinstalirana stara i nova verzija više puta ali epilog je uvek isti. Imam milion aplikacija i zaista ne mogu svako malo da prčkam i vraćam telefon na fabričko i peške sve od nule. Ako stignem nekad probaću i to i ako i dalje ne vidi senzore vratiću android 9 i nikad više ništa neću apdejtovati u životu.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika