Juce sam snimio voznju Sports Tracker-om. Juce sam se ulogovao na sajt preko racunara, exportovao gpx. Sad sam se ulogovao na sajt i sve radi bez problema.
Bike Aplikacije za telefon
Postavljeno 08 December 2019 - 11:02 AM
Postavljeno 08 December 2019 - 02:48 PM
Direktno u stravi, ne može preko mobilne aplikacijeMislis na ovo https://maintrack.app/ ili direktno u Stravi?
Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
https://www.strava.com/settings/gear
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Postavljeno 08 December 2019 - 08:51 PM
Imam utisak da u neko dogledno vreme dolazi i aplikacija koja ce nam istog momenta kad sednemo na wc solju govoriti gde se nalazi papir da obrisemo doope.
Ovo je era pametnih telefona a ljudi postaju sve gluplji, bas zbog toga.
Izvinjavam se unapred zbog ovog komentara ali bas nisam pobornik zivota preko aplikacija...
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 08 December 2019 - 09:47 PM
Zavisi, nekog app i bilo šta u vezi digitalizacije zaglupi (hm, valjda od "zaglupiti" ) a nekog oplemeni. Dobro je nešto razumeti u praksi, ali onda to što razumeš u praksi, posle radiš preko nekog programa, da ne bi proračunavao toliko - neki u suštini fizički posao.
Tako se na primer uči u nekoj školi gde se ozbiljno radi. Tipa proračunavaš reduktor iz Mašinskih elemenata "pešaka". Proračun dug "kilometar". Kroz proračun shvatiš suštinu. Onda to baciš u fioku i nikad više ne radiš tako. Uzmeš aplikaciju (čitaj program) ubaciš određene parametre i uz nekoliko klikova dobijaš sve.
Dakle tako treba shvatiti i ove aplikacije. Primer, ja sve što nosi digitalizacija obožavam, jer znam da su uglavnom to rešenja koja mnogo olakšavaju posao i život. Nisam otišao da platim račun na šalter, pitaj boga od kada. Sve uradi elektronsko bankarstvo. Da uplatim kredit za telefon. Čak sam se olenjio da kupim i garderobu, pa često naručim preko neta. Patike već 4-5 puta kupujem preko neta i čeakm ih brzom poštom...Da nosim keš sa sobom, ako mi nađeš dvadeset dinara to je prosto neverovatno, papirni novac ne nosim sa sobom godinama, sve radim preko debitne kartice. Iznerviram se uvek kada neke trgovine iste nemaju (velike im provizije kažu, iako im dina kartica to omogućava sa minimalnim provizijama...ali druga tema...).
Tako mislim i za aplikacije. Ako razumeš dobro to što koristiš, neće ti biti problem ni kada ta aplikacije ne bude radila da to staviš na papir.
Evo zanimljivog detalja kako može da zaglupi običan kilometar sat. Možda ću biti i malo kontradiktoran za ono što sam pisao iznad. Od "rođenja" sam ga imao na guvernali. Bez njega bio kao ćorav. Ako ga nema, to je bila "prazna vožnja". Buljiš u njega i gledaš da ne padne brzina ispod 26.6 km/h, jer ako padne onda je to vožnja za babe (što nije tačno), i ne samo to, nego gledaš prosek, pa koliko kilometara si prošao i td...voziš kako brzinomer želi.
E onda sam promenio. Rekoh daj da ga skinem (ostala samo instalacija a i nju ću da skinem) a vožnju snimim preko aplikacije. Aplikacija u džepu, guvernala prazna.
Od tog momenta su mi se vožnje mnogo poboljšale u svemu. Sada vozim na osećaj. Možda Vam bude smešno, ali sada vozim na osećaj i tačno sam istančao čula i znam koliko mom organizmu treba, nisam rob onog ekrana sa guvernale...i čak često imam bolje parametre nego kada sam non-stop buljio u kilometar sat. Posebno u brdima, sada lepo voziš koliko možeš, a ne da siluješ ako ekran kaže da se ide sporo. I posle takve vožnje se čovek bolje oseća a i bolje ulazi u formu. Nekako je jači i zdraviji. To treba skinuti jednostavno. Zanimljivo je i to da kad ga neamaš zanimaš se uz put pa sabiraš koliko si kilometara prešao, jer na putu uglavnom ima obeleženih kilometara i td. Na ekran fona baciš s vremena na vreme pogled zbog običnog sata, a aplikacija radi u pozadini i pogleda se tek kada se stigne tamo negde na odredište ili kući.
Eto, to je moje neko zapažanje. OK, možda ja u stvari nisam umeo da koristim taj brzinomer pa sam jednostavno isti odbacio. Svako treba da podredi sebi šta mu najviše odgovara. Možda bih i ja sutra probao neki Garmin, ali nekako mi Sport Tracker pokazuje baš sve ono što mi je potrebno.
Postavljeno 09 December 2019 - 05:18 PM
I dalje ne znam kako u stravu da upišem podmazivanje lanca. Vidim da mogu da dodam delove, što je super, ali ne i servise postojećih delova (podmazivanje lanca, ležajeva raznih vrsta, servis viljuške...)
Postavljeno 20 December 2019 - 07:36 PM
Radi tako sto sinhronizuje sa STRAVA akauntom tako da imate i vrijeme i kilometrazu predjenu sa odredjenim djelovima na biciklu.
Servisne intervale mozete podesiti po zelji
Mnogo korisna.
https://www.probikegarage.com
Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
Postavljeno 20 December 2019 - 08:42 PM
Jel ima Strava u free desktop verziji mogucnost spajanja vise ruta u jednu? I generalno editovanje ruta. Mislim na snimljene voznje, ne na planiranje potencijalne rute, za to mi je ridewithgps ok.
Za sada u tu svrhu koristim neki online alat koji spaja vise fajlova ali nije bas sjajan.
Postavljeno 20 December 2019 - 09:20 PM
Јави ако нађеш неки нормалан едитор рута, и мени често затреба. Мада, веб интерфејс је довољно мучан и за планирање руте, едитор би ме вероватно излудео. Зато сада користим десктоп програм GPS Track Editor. Има багова и нема неке нарочите опције, али ипак се сналазим и брзо завршим. Цео фолдер је 9 МБ.
Највише ме нервира што уместо у Страву морам да шаљем руту на мејл. Јесте тривијално, исто као слање на Страву, али после се треба натерати да снимим руту на диск и да се бавим свим тим. Па онда досадно слање ручно на Страву. Обично ме толико мрзи да остављам руте у мејлу данима. Бар да десктоп програм омогућава директно слање на Страву...
Postavljeno 20 December 2019 - 09:37 PM
Plasim se da te nisam bas najbolje razumeoZnaci bez Strave nista, steta. Izgleda da ce me naterati da kreiram nalog i radim sync sa ridewithgps-a, posto nikad nisam bio ljubitelj strave, ali mozda se nesto promenilo u medjuvremenu.
Jel ima Strava u free desktop verziji mogucnost spajanja vise ruta u jednu? I generalno editovanje ruta. Mislim na snimljene voznje, ne na planiranje potencijalne rute, za to mi je ridewithgps ok.
Za sada u tu svrhu koristim neki online alat koji spaja vise fajlova ali nije bas sjajan.
U free verziji (ne znam kako je u placenoj) svaka voznja je zasebna ruta. Planiranje rute nikad ne radim. Jednostavno startam stravu na satu i zaustavim kad zavrsim voznju.
Poslije provjerim odredjene interesantne segmente kako sam vozio, uporedim se sa drugim vozacima itd.
Spajanje vise voznji u jednu rutu mislim da ne moze.
Postavljeno 20 December 2019 - 09:39 PM
Ridewithgps ima tu opciju uz placanje (premium nalog), mozda i probam nekad.
Problem mi je sto se ne setim bas uvek da upalim snimanje. Onda rucno dodam to parce sto sam zaboravio, pa imam bezveze za jednu voznju 2 ili 3 segmenta, iako je realno bio jedan. Pride za dnevne voznje do posla i nazad svaki dan imam 2 voznje, i to moze realno da bude jedna jer mi nije neki segment preterano interesantan, vise ga snimam radi ukupne kilometraze, pa nemam potrebe da imam 2 voznje za "prostu" aktivnost kao sto je odlazak na posao.
Postavljeno 20 December 2019 - 09:53 PM
Softwere koji sam ostavio obavezno probaj. Meni je extra sto se odrzavanja bajka tice, narocito kad je suspenzija u pitanju a servisira se po broju predjenih sati.
Postavljeno 20 December 2019 - 10:17 PM
Znaci bez Strave nista, steta. Izgleda da ce me naterati da kreiram nalog i radim sync sa ridewithgps-a, posto nikad nisam bio ljubitelj strave, ali mozda se nesto promenilo u medjuvremenu.
Sta znaci "spajanje vise ruta u jednu"?
U stravi postoji editovanje rute, ali nikako nije moguce da spojis dve razlicite rute iz prostog razloga zato sto ruta mora da ima pocetak i kraj tako da putanja mora da bude spojena.
Ako si ipak mislio da seces "voznju" a ne rutu to moze, mozes i da spojis dve voznje, da skratis i sl, ali ne mozes da dodajes kilometre, vreme i slicne stvari koje sluze za varanje.
Najbolji program za pravljenje ruta je na prvom mestu strava route builder, pa plotaroute, i na trecem mestu garminov connect sve ostalo nije ni prici.Јави ако нађеш неки нормалан едитор рута, и мени често затреба. Мада, веб интерфејс је довољно мучан и за планирање руте, едитор би ме вероватно излудео. Зато сада користим десктоп програм GPS Track Editor. Има багова и нема неке нарочите опције, али ипак се сналазим и брзо завршим. Цео фолдер је 9 МБ.
Највише ме нервира што уместо у Страву морам да шаљем руту на мејл. Јесте тривијално, исто као слање на Страву, али после се треба натерати да снимим руту на диск и да се бавим свим тим. Па онда досадно слање ручно на Страву. Обично ме толико мрзи да остављам руте у мејлу данима. Бар да десктоп програм омогућава директно слање на Страву...
Sve pricam o desktop verzijama, nikakve mobilne aplikacije tu nemaju takve opcije kod pravljenja ruta.
I nema sta da saljes na mail, ruta koju napravis na stravi je odmah i u aplikaciji sinhronizovana.
Moze strava to da ti snimi i kao jednu voznju, ali onda treba da razumes da je ta "voznja" trajala i dok si ti bio na poslu znaci tipa 10 sati za ta 3.4kmDa razumijem, ista stvar je i kod mene posao mi je 1,7 km daleko i spasava mi kao dvije voznje.
Softwere koji sam ostavio obavezno probaj. Meni je extra sto se odrzavanja bajka tice, narocito kad je suspenzija u pitanju a servisira se po broju predjenih sati.
ne kapiram gde je to problem kada su to realno dve razlicite voznje?
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika