Pa i nije. JA platio senzor par $
Suštinski mu isto ispadne, al čovek pitao u temi za aplikacije pa ja shvatio da je ideja da telefon bude u igri
Postavljeno 24 May 2017 - 12:31 PM
Bilo koji bt senzor brzine i kadence sa Alija. Svi se uparuju sa telefonom, al treba voditi računa da li telefon podržava novije protokole.
Drugi problem je da li je moguće montirati senzor na sobni bicikl i kako premeriti obim "točka" na sobnom.
Meni ta kombinacija radi na trenažeru sa ubedljivo najjeftinijim senzorom i samsungom S4, a npr Grbić nije uspeo da upari senzor sa telefonom.
Senzor jesam, brzina je radila ali kadenca nije. Usput magnet kadence je i dalje kod mene
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 09 June 2017 - 12:59 PM
Taj maps.me je sledece sto cu probati, po specifikacijama zvuci solidno za ono sto meni treba.
----------------
Nego, posto planiram tu voznju za neku nedelju, malo sam poredio sta koja od aplikacija pruza pa sam popio iznenadjenje. Od chamade sam video taj RideWithGPS, koji je stvarno odlican za planiranje ruta, a Stravu sam do sada koristio za voznje.
Elem, da stavim na stranu cinjenicu da tzv "vertical climb" ne vredi pisljiva boba, posebno kada se porede rezultati mereni uredjajima koji nemaju iste senzore, i koji koriste drugaciji softver. Tako i RideWithGPS i Strava imaju poprilicno razlicite rezultate za istu rutu, pa onda i ovi razliciti brojevi dole za moju voznju ne cude preterano (duzina voznje + pentranje):
RideWithGPS : 1725.3 km + 22413 meters
Strava : 1730.7 km + 19097 meters
Svi brojevi su dobijeni iz planirane rute, a ne odvozene. Ono sto mi je bilo mnogo interesantnije od same razlike je cinjenica da je ta razlika u velikoj meri prisutna zato sto Strava nema pojma za neke od nasih planina
Broj 1 je Stara Planina, Babin Zub.
Broj 2 Vlaska Planina, zapadno od Dimitrovgrada i juzno od Babusnice.
Broj 3 je Dukat, jugozapadno od Bosilegrada
Broj 4 su vrhovi preko kojih se prelazi na putu od Klenike do Prohora Pcinjskog
Broj 5 su vrhovi izmedju Vranja i Leskovca, valjda obronci planine Kukavice
Broj 6 je Pesterska visoravan
Neka moja odokativna, lizni prst pa u vazduh metoda, koja kaze da za voznje sa dosta pentranja Strava opauci 50% veci broj nego sto bi trebalo, i onda ta visoko naucna metoda primenjena na brojku koju je izbljuvao RideWithGPS, mi kaze da voznja verovatno nema vise od nekih 15-16 hiljada.
No, to nije ni bitno, nego mi je interesantno to sto je Strava uzela bagercinu i poravnala toliko nasih vrhova. Nije lepo, nije.
(Ovaj vrh koji postoji na Stravi a ne na RideWithGPS, izmedju Kopaonika i Pestera, je tu samo zato sto ga nisam uneo na RideWithGPS - znaci problem sa tim u stvari ne postoji.)
Postavljeno 09 August 2017 - 07:45 PM
Ljudi, jel imate problem sa Stravom u poslednje vreme?
Meni evo u zadnjih mesec dana stalno prekida snimanje pa nisam siguran dal je u pitanju aplikacija ili moj telefon.
Telefon je problem.
Ako imas neki noviji android od v5 problem je u permisijima.
OS prepoznaje program kao potrosaca baterije pa ubija proces.
Resenje je da zakljucas aplikaciju i das joj permisije da moze neometano da pristupa podacima i gps-u.
Stari telefoni i OS nemaju te optimizacije potrosnje pa nemaju ni tih "problema".
Postavljeno 09 August 2017 - 08:40 PM
Postavljeno 10 August 2017 - 05:35 AM
Postavljeno 10 August 2017 - 07:50 AM
Postavljeno 10 August 2017 - 10:30 AM
I po meni najbolja offline mapa:
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postavljeno 10 August 2017 - 01:11 PM
@chamade
Uh bre, pa kako si na osnovu "upravo isprobao" dosao do zakljucka da je treba izbegavati?
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika