Molim za savet menjam kompletnu mehaniku I prelazim na devetofaz, e sad ram mi nije bas nova generacija tj pase selna 28,6 za prednji menjac a stari ne radi ok sa novim sifter probao sam ,e sad pitanje u klasi deore,deore lx selne su uglavnom vece pa ne znam kako da resim problem sta uzeti moze li se neki adapter dodatii pa da pasu I menjaci sa selnama 31,8 34,9...radi rede ne zanam jel treba info menjac mi treba viseci sa donjom vucom ali me je strah useti nesto ada ne pase na sticnu ili vec kako se zove sipka gde ide sedalna cev....Hvala unapred na pomoci
Prednji menjac
Posted 04 August 2014 - 04:47 PM
prvo moras odgovoriti na par pitanja:
1. stari menjac je viseci ili sedeci?
2. kuda ide sajla po gornjoj ili donjoj cevi?
inace ima da se kupe dual pull menjaci tj povlacenje sajle moze biti i odozgo i odozdo. kad kupis nov mejac dobijas i adaptere.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Posted 07 November 2014 - 07:09 AM
Menjac je vec izmisljen, patentiran i odavno se moze naci u prodaji, tako da si opasno zakasnio sa patentiranjem prednjeg menjaca za 10-ku.Ja imam slično pitanje: ram mi je 25.4 a prelazim na desetofaz i ne znam šta da radim za prednji menjač. Već sam kupio sve potrebne delove za kompletnu grupu samo prednji ne znam kako da izmislim
Posted 07 November 2014 - 08:34 AM
Отиђи на сајт http://planetbike.rs/pbshop/ или неки сличан имаш и мењаче,а имаш и адаптере тако да ћеш моћи нешто да искомбинујеш.
Posted 09 November 2014 - 10:54 AM
Da, da prečnik šticne je 25.4, to je Adrenalin ram iz 2009 koji mnogo volim i APSOLUTNO SVAKO mi je rekao da sam lud što na njega pakujem ovo što pakujem (uključujući i jednog servisera iz Planet bajka juče) ali džaba brate, ja taj ram volim jer sam njime prešao hiljade i hiljade kilometara još sa starom opremom Tourney. Vala je zaslužio da mu ubacim neki kvalitet. Nosio me i dok sam imao 115 kila i sad kad imam 80 podjednako.
Jes bre, ja neki ne-ekspert a izmislih prednji menjač i toplu vodu
Kad ga budem sklopio okačiću slike ovde na forum čisto da mi iskusniji daju svoje mišljenje i kažu šta misle
Posted 09 November 2014 - 03:37 PM
Pa ako ima QR, nece moci dovoljno da stegne, ne? Ja koliko znam, cim povuce pedalama, tocak ce u levo da se krivi.. Mozda sam malo konfuzno napisao u prethodnom postu..
nema mnogo veze sa onim sto si malopre napisao
Kako mislis nazad da ubacis tocak sa kasetnom nablom kad imas horizontalne dropoute? Stalno ce da se krivi, ispada..
postoje kasetne nable/glave na navrtke/matice, a ako ne moze da najde bas tu koja mu se svidja, malo bolji majstor moze da prepravi vecinu, tako da nema frke.
Ako ima QR treba obrati paznju na dovoljnu silu pritezanja, tj debljinu kuke i to je to...
Posted 09 November 2014 - 05:06 PM
Jel XT prednji menjač za 9-10 brzina ima širi kavez u odnosu na 8-fazni?
Imam Alivio koji menja odlično ali nikako da naštelujem da ne kači kad je napred najveći a nazad dva najmanja.
ako je kavez neke druge mere verovatno je uzi, jer su i lanci za 9 i 10 brzina uzi, ne verujem da je siri.
Posted 09 November 2014 - 05:55 PM
Ja brate uspeo da namontiam novu desetofaz kasetu hg 81 za slx na quando glavu pozadi. A točkovi su Remerx Grand Hill a glave pozadi Quando. I samo treba da se kaseta stegne na 40 Nm i trebalo bi da radi kako treba. Nego šro moram da nabavim i neku kuku za zadnji menjač, to sam juče saznao u servisu u Planet bajku.
Posted 09 November 2014 - 06:11 PM
Ja brate uspeo da namontiam novu desetofaz kasetu hg 81 za slx na quando glavu pozadi. A točkovi su Remerx Grand Hill a glave pozadi Quando. I samo treba da se kaseta stegne na 40 Nm i trebalo bi da radi kako treba. Nego šro moram da nabavim i neku kuku za zadnji menjač, to sam juče saznao u servisu u Planet bajku.
Mozda gresim, ali verujem da je ovo kuka koja ti treba
http://www.2bike.rs/...ka#.VF-tzDSG83k
Posted 09 November 2014 - 06:22 PM
a jeli je ta QUANDO zadnja glava sa maticama ili ima suplju osovinu?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users