Cipele ili ti sprinterice za biciklu!
Postavljeno 18 March 2017 - 03:28 PM
Podrzavam sto prednost dajes novim sprintericama, sto zbog gljivica, sto zbog toga sto se obuca oblikuje prema stopalu(postoje modeli sprinterica koje treba zagrejati pre prvog nosenja kako bi se sto bolje oblikovale).
Ako mozes probaj sprinterice pre kupovine, dzabe top sprinterice ako velicina nije odgovarajuca(za razliku od patika sprinterice se uzimaju knap, stopalo ne sme da "seta" u njima).
Prekuce sam se "igrao" sa tim Specialized sprintericama i meni su izuzetno atraktivne, uzivo nisam imao prilike da vidim DMT model, ali na fotkama sprinterice su prelepe.
Posto uzimas nove, u racunicu ubaci i garanciju(duzina i na sta se odnosi).
Sportski pozdrav.
https://youtube.com/@ionebike
Postavljeno 18 March 2017 - 04:03 PM
A i neće mnogo da im fali što su na čičak, ima i top modela sa čičak trakom, štaviše i sa pertlama . Ili ako nađeš ranije Sidi Ergo modele, one su imale i kopču i sajlu i čičak i šrafove . Ili nove Giro Techlace koje imaju pertle, čičak i sajlu .
Postavljeno 18 March 2017 - 06:50 PM
pomenute SIDI modele sam trazio ovde kod nas kako direktno u radnjama tako i po netu na ovim nasim internet sajtovima nigde iste nisam pronasao mislim uopsteno na SIDI modele ne samo na vec pomenuti ☺
Postavljeno 19 March 2017 - 10:53 AM
Sva obuca se oblikuje prema stopalu(vise ili manje u zavisnosti od namene tj. samog materijala).
Pored djona(gaz ili kod bici sprinterica vise izrazen potisak i polozaj plocica) i gornjiste(duzina prstiju, sirina stopala, ris, peta).
Postavljeno 19 March 2017 - 11:44 AM
Onda to možda kod mojih nije slučaj, ili je promena vrlo minimalna/neosetljiva. Ustvari, jedino ne mogu da garantujem za deo oko pete, ali ništa drugo se nije promenilo od dana kada sam ih kupio, materijal i uložak su toliko tanki i čvrsti da ne vidim šta bi moglo da se promeni i oblikuje sa vremenom. Inače, u pitanju su dva modela sa suprotnih krajeva klase, Giro Treble i Prolight. Kod Shimano koje sam prethodno imao, uložak se bio malo promenio, ali mi je to delovalo više kao da se raspao nego planski izobličio .
Obično se savetuje da pri kupovini sprinterice moraju da budu odmah udobne, i kada ih probaš sa čarapama koje normalno koristiš, treba da ima malo prostora, obzirom da se noga malo raširi pri naporu i većim temperaturama. Tj. ako odmah nisu udobne, ne treba se nadati da će se kad tad sprinterice raširiti i oblikovati, pošto to nije odlika sintetičkih materijala. Osim onih što se prvo mogu termički oblikovati. Da li se i one vremenom ipak opet malo promene kao i obične sprinterice?
Postavljeno 19 March 2017 - 12:16 PM
Da bi me najlakse shvatio.
Zamisli situaciju gde pet osoba nose identican broj, i svi oni nose isti model sprinterica.
Posle nekog vremena, da li bi svako od njih mogao da prepozna svoje sprinterice ako bi probao svih pet pari?
U svakom slucaju cu snimiti video o sprintericama, lakse i bolje razumljivo je tako.
Sportski pozdrav.
Postavljeno 19 March 2017 - 12:41 PM
Zamisli situaciju gde pet osoba nose identican broj, i svi oni nose isti model sprinterica.
Posle nekog vremena, da li bi svako od njih mogao da prepozna svoje sprinterice ako bi probao svih pet pari?
Upravo to, mislio sam da ne može da se prepozna, osim po mirisu možda , no verovatno nisam u pravu.
Postavljeno 22 March 2017 - 05:37 PM
Pozdrav prvo se zahvalim na savetima
Stigle SPECIALIZED Sport road izvrsne udobne zaista su za svaku pohvalu inace kupljene u Beosportu.
Pozdrav prvo se zahvalim na savetima
Stigle SPECIALIZED Sport road izvrsne udobne zaista su za svaku pohvalu inace kupljene u Beosportu.
Postavljeno 27 May 2017 - 03:19 PM
http://planetbike.rs...red-2014/18102/
Razlika je sto su na slici sivkaste a prodaju se crne.
Postavljeno 28 May 2017 - 09:06 PM
Imam pedale Shimano Saint, treba mi grip da drži dobro i naravno čvršći đon. Trenutno vozim u Adidas patikama ZX 750 odlično drzi za pedalu ali im je mekan đon, pa zna da smeta na dužim turama.
Imam ih u Planu
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika