A napisao sam ti sedi na obican bicikl bez amortizera pa vozi preko rupa a onda lezi u lezeci bicikl bez amortizera pa poteraj preko istih ti rupa i onda pricaj o tome koji je polozaj udobniji.
Na osnovu cega si to zakljucio? Licnog iskustva. Imas takve bajseve pa mozes da uporedis? Ili na osnovu toga sto pretpostavljas da se na obicnom biciklu moze ustati i ublaziti udarac, znaci ovaj razgovor se ne bi ni vodio da mi imamo normalne puteve a ne sizoidne.(I dalje mi nisi odgovorio kome je otisla kicma na bentu,a ja znam starije ljude kojima je otisla kicma ili noge,ili kuk sedeci na traktoru,ili u zapreznim kolima,ili hodajuci kada se rucno oralo a o sedenju za komjuterom i igranje igrica ovih danasnjih klinaca tek ce se pricati (uspravni polozaj kicme koji usput ne odgovora za dve noge jer je suvise opterecena sto je ocigledno greska prirode ali valjda ce se evolucijom to popraviti),a ne kao sada u Dzon Diru sa klimatizacijom.
Ja nemam nameru da dokazujem tvoju teoriju i da blokiram amortizere,ko je tvrdi neka dokazuje,ja mogu da kazem samo-obican bicikl-ful suspenzija,bent-ful suspenzija, bent je superioran po raznim pitanjima. Sto ne znaci da nema negativnih strana,ali sve u svemu ,mogu da tvrdim zato sto posedujem i jedan i drugi tip bicikla,sto bi ja sada lagao,a inace volim i jedan i drugi tip bicikla jer sam strastveni rekreativac.
Surfujuci po NET-u ljudi tvrde da je i po pitanju brzine bent superioran u brzini, ali da je taj svetski bicikliasticki savez UCI (valjda) zabranio biciklistima koji hoce sa bentovima da se takmice,mislim da je to jedna velika glupost, burazeru dva tocka ,ljudska snaga,pedale pa kome uvojci kome opanci,da vidimo o cemu se to tu radi sta ima veze polozaj tela .Nebitno sta bi bilo,ali bar bi bilo reseno pitanje sa kojim tipom bicikla je covek brzi.
Da je tako sada bi ja i ti drugaciji razgovor vodili.