Ko Voli nek izvoli. Evo par recepata, cisto da malo pokrenemo temu
1) Pastrmka na rostilju sa leso povrcem
Potrebno:
300g patrmke
Persun
Maslinovo ulje
Sirce (jabukovo), so biber
Leso povrce:
100g karfiola
100g graska
100g sargarepe
100g kelja
5g ulja
Priprema: Pastrmku natopiti limunovim sokom, unutrasnjost zaciniti biberom i persunom, poto je premazati sa malo ulja, uviti u foliju i peci na rostilju 15-20 minuta. Povrce obariti i po ukusu zaciniti.
2) Musaka od junetine i povrca
Poterbno:
300g mlevene junetine
100g plavog patlidzana
100g paradajza
5g ulja
Priprema: Mleveno meso prodinstati na ulju. Patlidzanobariti na pari. U posudu (malo podmazanu) redjati red patlidzana, red mesa, pa red paradajza. Preliti sa nekoliko kasika mlake vode i peci u rerni na 220C
3) Juneca snicla sa pecurkama i rizi-bizi
Potrebno:
300g posne junetine
50g crnog luka
60g pecuraka
5g ulja
so, biber, beli luk i persun
Priprema: Prodinstati na ulju luk i sniclu, dodati pecurke, biber, so, izgnjecen beli luk. Kad omeksa dodati persun
Rizi-bizi:
50g graska
30g integralnog pirinca
5g ulja, persunov list, so
Priprema: Grasak skuvati dok ne omeksa. Na ulju prodinstati pirinac i dodati grasak i persun, posoliti. Poklopiti i staviti u rernu na 200C oko 30 min.
Prijatno
recepti (nuticionisticka ishrana) :)
Started By
vladan
, Jun 26 2008 12:20 PM
8 odgovora na ovu temu
#2
Postavljeno 26 June 2008 - 11:51 PM
A za one koji vole malo "i na kasiku" evo par corbica
1) Corba od bundeve sa integralnim pirincem
Poterbno:
100g ociscene bundeve
20g integralnog pirinca
so, persun
voda 0,2l
Priprema: Bundevu iseci na krupne kocke i obariti u vodi. Kad se malo ohladi ispasirati u krem i dodati obaren pirinac. Po zelji zaciniti
2) Corba od mlade koprive ili blitve
Potrebno:
200g blitve/koprive
5g ulja
cen belog luka
so, crvena paprika
Priprema: Koprivu/blitvu obariti, pa ocediti i propasirati. Na ulju prodinstati beli luk, potom dodati kop/blitvu, naliti vodom u kojoj se kop/blitva kuvala i kuvati jos 15 min. Posolti po ukusu.
3) Corba od piletine sa tikvicama
Potrebno
30g belog mesa
100g tikvica
80g sargarepe
20g praziluka
malo djumbira
biljni zacini
Priprema: Piletinu iseckati i kuvati sa prazilukom i djumbirom. Posebno skuvati iseckanu sargarepu, tikvice sa biljnim zacinima. Svo povrce propasirati, dodati piletinu, posoliti i dodati persun.
4) Krem corba od krupnog pasulja
Potrebno:
30g pasulja-tetovca
25g sargarepe
25g crnog luka
1/2 kasike mekinja
lovor, persun, so i biber u zrnu
Priprema: Pasulj ostaviti da prenoci u vodi. Sledeceg dana skuvati i dodati navedene sastojke. Proasirati ga, dodati zacine, posoliti i ostaviti da vri. Pre serviranja dodati persunov list.
PRIJATNO
1) Corba od bundeve sa integralnim pirincem
Poterbno:
100g ociscene bundeve
20g integralnog pirinca
so, persun
voda 0,2l
Priprema: Bundevu iseci na krupne kocke i obariti u vodi. Kad se malo ohladi ispasirati u krem i dodati obaren pirinac. Po zelji zaciniti
2) Corba od mlade koprive ili blitve
Potrebno:
200g blitve/koprive
5g ulja
cen belog luka
so, crvena paprika
Priprema: Koprivu/blitvu obariti, pa ocediti i propasirati. Na ulju prodinstati beli luk, potom dodati kop/blitvu, naliti vodom u kojoj se kop/blitva kuvala i kuvati jos 15 min. Posolti po ukusu.
3) Corba od piletine sa tikvicama
Potrebno
30g belog mesa
100g tikvica
80g sargarepe
20g praziluka
malo djumbira
biljni zacini
Priprema: Piletinu iseckati i kuvati sa prazilukom i djumbirom. Posebno skuvati iseckanu sargarepu, tikvice sa biljnim zacinima. Svo povrce propasirati, dodati piletinu, posoliti i dodati persun.
4) Krem corba od krupnog pasulja
Potrebno:
30g pasulja-tetovca
25g sargarepe
25g crnog luka
1/2 kasike mekinja
lovor, persun, so i biber u zrnu
Priprema: Pasulj ostaviti da prenoci u vodi. Sledeceg dana skuvati i dodati navedene sastojke. Proasirati ga, dodati zacine, posoliti i ostaviti da vri. Pre serviranja dodati persunov list.
PRIJATNO
#3
Postavljeno 27 June 2008 - 08:50 AM
Dopuna za koprive i blitve - instant kockica u čorbi nije loša ideja, a poželjno je ipak dodati i kiselo mleko / pavlaku, čisto da vam se nerastvorljivi kompleksi oksalata iz biljaka s kalcijumom iz organizma (mleka/prerađevina) naprave u probavnom traktu umesto u bubrezima
#4
Postavljeno 03 February 2009 - 11:38 AM
bacio sve na shtampu.......u prvom receptu za pastrmku.....bih mozzda napunio i belim lukom....dopada mi se
Jednom sam se vozio..brzo kao mlaznjak
Ja nikad nisam stao...Ja nikad nisam stao...
Jednom sam otišao suviše daleko.....nikada se nisam vratio
Ja nikad nisam stao...Ja nikad nisam stao...
Jednom sam otišao suviše daleko.....nikada se nisam vratio
#5
Postavljeno 25 March 2010 - 11:45 AM
Caos,
Ja sam pocetnik sto se tice biciklizma, juce kupila bajs a nisam vozila od 15te godine, sad imam 30
Desava mi se da se jako umorim posle ne bas duge voznje i pocnem da se tresem,malaksalost totalna, zeza me decko kako sam slaba i kako se lose hranim
Verovatno ne unosim dovoljno kalorija, moze li neko da mi preporuci celodnevni jelovnik, mozda i za vise dana, da unosim sve potrebno i relativno brzo povratim snagu, ili mozda nesto od dodataka al da nije bas skupo kao ecomer Trebala bih ponovo da pocnem da uzgajam i pijem kombuhu, da , jedno od resenja, jos neki predlog?
hvala
pozzzz
Ja sam pocetnik sto se tice biciklizma, juce kupila bajs a nisam vozila od 15te godine, sad imam 30
Desava mi se da se jako umorim posle ne bas duge voznje i pocnem da se tresem,malaksalost totalna, zeza me decko kako sam slaba i kako se lose hranim
Verovatno ne unosim dovoljno kalorija, moze li neko da mi preporuci celodnevni jelovnik, mozda i za vise dana, da unosim sve potrebno i relativno brzo povratim snagu, ili mozda nesto od dodataka al da nije bas skupo kao ecomer Trebala bih ponovo da pocnem da uzgajam i pijem kombuhu, da , jedno od resenja, jos neki predlog?
hvala
pozzzz
#7
Postavljeno 03 April 2010 - 11:39 AM
taj fazon, cesto mi pada secer , al ja jedem normalno, trudim se da sve unosim al jedem i puno slatkisa, cesto bas mnogo - 300 g cokolade na dan i slicno, kako taj secer unositi, znam da ima neki faz razgradnja, sporija i brza- dobri tj korisni seceri i ovi drugi, pa sad kako se odreci posto sam ocigledno zavisnik a da to ne bude naglo i da mi ne pada cerse ako bneko ima savet help
pozzz
pozzz
#8
Postavljeno 03 April 2010 - 11:51 AM
Nema tu neke nauke: pre treninga ti trebaju ugljeni hidrati a posle treninga čim uđeš unutra ugljeni hidrati, pa posle kada se istuširaš, središ lepo ručaš kvalitetne hrane sa što više proteina (mesa bez masti), malomasnog sira i sl.
Znači ugljeni hidrati su gorivo koje trošiš i oni se pretvaraju u toku ciklusa varenja u korisne šećere koje organizam koristi za sagorevanje za vreme aktivnosti. Proteini dođu kao serviseri potrošenih i oštećenih mišića. Oni ugljeni hidrati koje uneseš posle treninga služe da nadomestiš potrebne rezerve koje si potrošila, pogotovo ako se tako potrošiš kako pišeš.
Znači ugljeni hidrati su gorivo koje trošiš i oni se pretvaraju u toku ciklusa varenja u korisne šećere koje organizam koristi za sagorevanje za vreme aktivnosti. Proteini dođu kao serviseri potrošenih i oštećenih mišića. Oni ugljeni hidrati koje uneseš posle treninga služe da nadomestiš potrebne rezerve koje si potrošila, pogotovo ako se tako potrošiš kako pišeš.
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika