4,5,6 itd..meseci, kad god vreme dozvoljava pedalam na sljaku.
Ne mislim da treba zakonom regulisati nosenje kacige, ko hoce da je nosi neka je nosi a ko nece, ne mora.
Postavljeno 29 August 2015 - 12:45 PM
4,5,6 itd..meseci, kad god vreme dozvoljava pedalam na sljaku.
Ne mislim da treba zakonom regulisati nosenje kacige, ko hoce da je nosi neka je nosi a ko nece, ne mora.
Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike
Postavljeno 29 August 2015 - 05:28 PM
Nevezano za kacigu, ja ne shvatam kako mnogi to uspevaju, toliko da se pada, tumba, leti preko kormana... često čitam takve priče ili ih slušam uživo i gledam kraste na laktovima i nogama. Kako ja ne padam ako se često pada treba se razmisliti zašto, a ne oslanjati se na kacigu i propovedati istu. Nisu tu nikad krive ni kočnice ni gume ni podloga ni krivine ni nagib...
Ja sam pao uzbrdo preko kormana na asfaltu. Kad su prišli dvoje da vide u kakvom sam stanju čovek kaže da nikad u životu nije video tako nešto i da je to uopšte moguće. A kako nije moguće kad sam čačkao prednji menjač da prebacim na srednji pogon i greškom stisnuo do daske prednju disk kočnicu. Sa ravnog puta prešao na uzbrdicu pomešao menjač sa kočnicom...
Postavljeno 29 August 2015 - 06:39 PM
Postavljeno 29 August 2015 - 06:53 PM
Postavljeno 04 July 2017 - 10:50 PM
Postavljeno 04 July 2017 - 11:20 PM
Na primer nesto ovakvo https://fullbusiness...itne-kacige.htm
ovakvo http://www.albo.biz/...ica/JSP-slemovi
ili ovakvo http://www.safetysho...-i-lica/slemovi ?
Postavljeno 04 July 2017 - 11:37 PM
To nisu kacige za bicikl i niposto ih ne nositi kao zamenu za biciklisticke, nisu bezbedne dok se vozi na biciklu jer rade po potpuno drugacijem principu od biciklistickih i nemaju velike otvore za ventilaciju pa ce u njima biti nepodnosljivo vruce za vreme voznje.
Za sta vam je potrebna kaciga za bicikl:
1. Da zastiti glavu ako dodje do pada?
2. Da zastiti glavu od vremenskih prilika, leti ili zimi?
Ako ste voljni odgovorite na ova pitanja pa cemo videti kako da pomognemo da nadjete odgovarajucu kacigu.
(link)
(link)
(link)
(link)
Postavljeno 05 July 2017 - 10:21 AM
Postavljeno 05 July 2017 - 12:17 PM
Hvala vam, Laki. Probala sam i tesko mi je nesto odgovaralo. Mislim da mi do sad nije legla nijedna kaciga onako bas. Jedina koja mi je bas legla je ona za voznju skejtom, kao slem, ali ona nema rupice na sebi, delovalo mi je da ce biti pretoplo u njoj na suncu. Htela sam da pitam jos da li postoje kacige namensi bas za toplo vreme i bas za hladno vreme? Za hladno hreme mi ne treba jer ne vozim zimi.
Postavljeno 05 July 2017 - 12:45 PM
Postavljeno 05 July 2017 - 01:55 PM
Hvala vam puno, bas ste mi pomogli
Onda mozda najbolje ova http://www.beosport....lack-red_108162 zbog mrezice, a i cena je dobra, ako lepo legne na glavu
Danas-sutra idem u Planet bike, Intersport i Beosport da vidim sta imaju i javljam sta sam kupila
Hvala jos jednom svima
Postavljeno 05 July 2017 - 07:42 PM
Kako ti nije bas ni jedna kaciga legla? Sire su od glave pa podesavas kako ti odgovara a i povrh svega, ultra su lagane.
Postoje kacige i za zimu, to su obicno "hibridi" tj kacige koje poseduju mehanizme uz pomoc kojih se zatvaraju rupe ali to je vec egzotika i previse skupo za Srbadiju. U svakom slucaju, zimi se kaciga ohladi bilo zatvorena ili ne. Obicna kaciga + marama ili posebna zimska podkapa ( moze i fantomka ) i nema zime zimi.
Zimi furam navedenu kombinaciju i uopste mi nije hladno cak naprotiv, vrlo cesto mi je pretoplo.
Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike
Postavljeno 05 July 2017 - 10:09 PM
Valjda nisam lepo podesila a i probala sam Alpinu samo, i ne odgovara mi. Danas sam probala Scott i Uvex u Planet bike-u, od 4 modela 3 su mi bila super (2 Uvexa i 1 Scott - pko 4900 din), ali prodavac mi je pokazao da onaj tockic tj ceo mehanizam moze da se spusti jos dole, ka vratu i onda mi je super fiksirana kaciga. Idem sutra do Beosporta, vidim da imaju neka snizenja kacigaa Carrera na 2400 din. Super mi je ta kombinacija koju vi nosite zimi.
Postavljeno 26 July 2017 - 08:25 PM
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika