Da ali sta ako se bicikl pokvari pa moras nocu da ga guras? Zato je bolje nocu poneti svetloodbojni prsluk a kada ga vec nosis jos bolje je i da ga obuces.
Kaciga-DA ili NE?
Posted 12 August 2018 - 10:14 AM
Da ali sta ako se bicikl pokvari pa moras nocu da ga guras? Zato je bolje nocu poneti svetloodbojni prsluk a kada ga vec nosis jos bolje je i da ga obuces.
Potpuno se slazem. Mi koji cesto vozimo bicikl, pogotovo nocu,evo juce sam vozio 52 km i to uglavnom svaki dan ,od toga 30 km po potpunom mraku,a za vikend predjem i preko sto km. a ne vozim bicikl od 9 kg nego od ,ne znam ,izmedju 20 i 30 kg. prsluk i kaciga nije lose imati. Napr pukne mi zadnja osovina(sada nosim rezervnu) ,a ja gulio 15 km pesice nocu do kuce,komarci me izujedase ,noge bolele,ali prsluk mi je bio dobro dosao,davao mi je ipak nekakvu sigurnost,jer ipak malo pocnes vrdati po putu na toj kilometrazi,zbog pedale koja malo malo udari u nogu a i zbog loseg puta. S tim sto bih dodao da su dobre i ove kompresione carape za bicikliste ,ja ih moram nositi jer imam prosirene vene na jednoj nozi,ali sam primetio da se noge manje zamaraju,a posto su zute boje,lako su vidljive nocu. I da se ne zamajavamo sa zakonima,ko redovno vozi svaku noc, po meni ne mora ni svetla imati, boze moj svako odgovara za sebe.
Ali po povoj vrucini,mislim da je milina voziti nocu,temp. 23* C,slabiji saobracaj, vetar fino hladi.
Posted 12 August 2018 - 11:00 AM
... I da se ne zamajavamo sa zakonima,ko redovno vozi svaku noc, po meni ne mora ni svetla imati...
????? posto manje vozila ide *odonud*...moze da vozi i u suprotnom smeru, levom kolovoznom trakom!?!?!?
Pa ni automobili ne moraju da imaju osvetljenje, jer imaju valjda biciklisti neko svoje osvetljenje. A ako nemaju,,,sta cu im ja...
I automobili neka voze kojom god hoce stranom, jer...
... boze moj svako odgovara za sebe.
A to sto ga neko ceka kod kuce...ili sto ce na robiji da zavrsi i onaj koji ga je neovetljnog pokupio na putu...totalno nebitno.!
Posted 14 April 2019 - 08:08 AM
Nisam procitala sve, pa se izvinjavam ako postavljam pitanje koje je vec bilo. Zanima me gde u Beogradu moze da se kupi kaciga sa MIPS sistemom? Uglavnom sam to videla kod SCOTT kaciga, ali one koje se nude ne vidim da imaju MIPS.
Pozdrav.
Posted 02 March 2020 - 03:20 PM
Posted 02 March 2020 - 04:11 PM
Pojedine fotografije su zastrašujuće. Šta bi od lobanje ostalo da ih učesnici sa slika nisu imali na glavi?
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 02 March 2020 - 08:58 PM
Ja redovno nosim. Onaj ko je pao i udario glavom najbolje zna kako bi prosao da je nije bilo.
Tresnuo jesam ali kaciga nije pukla. Ali u hitnoj sam svakako završio, srećom bez većih posledica.
Medjutim ove kacije na slikama što je Bakara postavio su poprilično zabrinjavajuće.
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 02 March 2020 - 09:52 PM
Za ove što glasaju za kaciga NE, jedan mali klip za pomoć kako se pada
najbolje pomaže ako se bajs pusti što pre a nikako što kasnije... naravno da nije kamenje, beton i oštra podloga, zemljani trailovi najbolje
u najgorem slučaju ugnječiš rebra a u najboljem samo otreseš prašinu i nađeš bajk gde je već sam otišao.
Posted 02 March 2020 - 10:52 PM
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Posted 23 April 2020 - 10:10 AM
Dugo sam odbijao da nosim kacigu, ali kada sam je nabavio prosle godine, skontao sam da nije nista manje bitna od dresa, sorca, sprinterica, jednostavno gledam je kao sastavni deo biciklistickog odevanja, jer osim zastite od eventualnog povredjivanja glave, pruza zastitu i od sunca, vetra...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users