Jump to content

Fotografije
* * * * * 3 glasovi

Zanimljive biciklisticke slike

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4254 odgovora na ovu temu

#1281 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 23 November 2011 - 09:08 PM

Preteran broj, ili je brdo preterano strmo?

Preterano strmo. Znaju ljudi iz BG-a to mesto u Ripnju. Ima negde tema na forumu o tom brdu kako su ga pravili (asfalt).
Priča se da Zeggerr najbolje poznaje Ripanjske puteve :-$
  • 0
'Pain is temporary... quitting lasts forever'

#1282 Geri

Geri
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1795 posts
  • LocationJebeni, Nigeria

Postavljeno 23 November 2011 - 09:28 PM

Preteran broj, ili je brdo preterano strmo?

Preterano strmo. Znaju ljudi iz BG-a to mesto u Ripnju. Ima negde tema na forumu o tom brdu kako su ga pravili (asfalt).
Priča se da Zeggerr najbolje poznaje Ripanjske puteve :-$

viewtopic.php?f=1&t=3756&p=67850&hilit=petrino+brdo#p67850
  • 0
Don't take life too seriously, you'll never get out alive...:D

Postavljena slika

#1283 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 November 2011 - 10:01 PM

Evo kako izgleda 12%, Straža kod Bele Crkve. Ne sećam se da je bilo nešto naročito teško, verovatno jer je kratak, a i na dole mislim da nije vuklo nešto posebno i da ima jačih po Beogradu ako me sećanje dobro služi. Šta znam, ima već godinu i po od tada a i inače retko se srećem sa uzbrdicama. Ali to je najviše što sam sreo da je označeno tablom i procentom.
Postavljena slika
  • 0

#1284 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 23 November 2011 - 11:10 PM

Slikao Buca iz Vršca. Obratite pažnju na znak desno... :D
ja u Vršcu.jpg
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#1285 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 23 November 2011 - 11:20 PM

Ako se dobro sećam, ti procenti su %*10 = razlika nadmorske visine na 1 km?

Uspon od 33 posto, ako nisam totalno sj* trigonometriju, je na uglu od 18 stepeni. Ako ovo izgleda malo, ugao od (samo) 26 stepeni (mereno vrlo skupom fensi napravom) je od vrha do podnožja lesne zaravni pored onog American style auto-vidikovca na Bež. kosi (pored stepenica iznad stanice Tošin bunar).

PS :P

Attached Thumbnails

• IMG_8078_resize_resize.JPG

• 0

#1286 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 23 November 2011 - 11:30 PM

Auuuu. Pa taj put za Petrino brdo je nesto sto moram probati u zivotu. A i ta nizbrdica u Vrscu mi se puno svidja. Vozio bih tuda svaki dan :D
  • 0

#1287 Geri

Geri
  • Members
  • 1795 posts

Postavljeno 24 November 2011 - 12:03 AM

Slikao Buca iz Vršca. Obratite pažnju na znak desno... :D
[attachment=0]ja u Vršcu.jpg[/attachment]

Skoro smo išli u Vršac na Vrščaki Breg baš tom ulicom, tj. prečim putem, nema više od možda 1km i prvo počinje sa 15% pa se tek posle pola puta pojavljuje tih famoznih 20% ali ja sam stvarno vozio PRAVO bez prekida, sve, od početka do kraja, mada to nije bilo dobro, hteo sam da povraćam :D , trebao sam da stanem na pola, da malo odmorim pa da nastavim, bio bih svežiji, naravno, niko ne treba da kao ja, na tim usponima vozi preko 12 na čas, sad se kao hvalim, mada mi je to bio prvi susret sa tim bregom, od tada sam dosta ojačao pa zato sada mislim da sam spreman da se popnem i na sam vrh Petrinog brda, hahaha, dajte ljudi pa to su bre samo mala, majušna brda po 1km, šta da kažu oni drugi jadni ljudi za ono Debelo brdo ?! :wink: Bolje svi malo više da vozimo nego što tu pevamo i plašimo decu sa procentima ! :idea: Daćeš meni jedan deci kajsijevače i da vidiš kako se penjem uz sam Genex ! :D
Ko hoće na Petrino brdo nek' očekuje ovo : http://www.sellin.co...ges/image16.gif (kao) Valjda, 'bem li ga ! :D ...ali samo s' tim što je Petrino brdo bar' 10 puta duže, ovde nema više od 100 metara uspona ! :P

Nego (umesto P.S) je l' su svi članovi ovde moderatori ili je to slučajno sad ispalo tako ? :D
A ti Srle, skidaj...to jest reci Buci da oblači tu majicu, zima je, a i " 18+ " je ! hahaha :mrgreen:
  • 0

Postavljena slika

#1288 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 24 November 2011 - 12:23 AM

Nego (umesto P.S) je l' su svi članovi ovde moderatori ili je to slučajno sad ispalo tako ? :D

Pa svi su moderatori. Jel ti još nisi dobio poziv?
rejecting-your-s-h-i-t-rejecting-s-h-i-t-moderator-motifake-demotivational-poster-1257633021.jpg
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#1289 Geri

Geri
  • Members
  • 1795 posts

Postavljeno 24 November 2011 - 12:51 AM

Postavljena slika
  • 0

Postavljena slika

#1290 Hidronaut

Hidronaut
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Postavljeno 24 November 2011 - 01:17 AM

Čim čujem reč "uspon" odmah pomislim na Balkansku ulicu u Beogradu... jednom sam probao da se popnem tuda bajsem i puko sam načisto :mrgreen:

A posle BALKANSKE ULICE kojom ide SAV NORMALAN SVET, sledeća na mojoj listi "Uzbrdice iz pakla" je Čukarička padina (tj. uzbrdica)... baš je gadna... mada moram da kažem da kad sam u formi mogu da je izguram i to u 18-oj brzini!
  • 0

#1291 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 24 November 2011 - 08:32 PM

@Dulijan
Da znam razne puteve, puteljke i staze kroz Ripanj, Rusanj i ostala mesta nadomak Beograda. Lepo je za one sto vole da se pentraju bajkom po brdima, nije daleko od grada, a stvarno ima sta da se vidi i dozivi. Znajuci kako ti ides Dulijane, neverujem da bi te Petrino Brdo sprecilo da ga omlatis na drumasu bez problema (na MTB-u bi ga popeo na dah).

Koliko se secam, Fargo street je 32% a Petrino je 33% prakticno taj jedan procenat se ne bi osetio na penjanju. Kod Petrinog je problem sto je i sam prilaz strm, pa se 'ne moze uhvatiti zalet' kako to obicno radi vecina.

Brdo pored Minela je lepo za oplesti (isto Ripanj). Relativno je dugo, stepenasto, ali i prilicno strmo. Sam pocetak je po slobodnoj proceni sigurno preko 20% ako ne i celih 25%. Cim grane prolece provescu se pored Minela da 'izmerim nagib' pa cu negde na Berzi okaciti info o brojkama. Ako je neko od ekipe u kojoj sam vozio brdo pored Minela skidao parametre sa Garmina, moze odmah da okaci cifre :mrgreen:
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#1292 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 24 November 2011 - 08:44 PM

Brdo pored Minela je lepo za oplesti (isto Ripanj). Relativno je dugo, stepenasto, ali i prilicno strmo. Sam pocetak je po slobodnoj proceni sigurno preko 20% ako ne i celih 25%.

Da, da, taj deo je takođe dobar, isto iz nule bez zaleta :mrgreen:
  • 0

#1293 Geri

Geri
  • Members
  • 1795 posts

Postavljeno 24 November 2011 - 10:19 PM

@Dulijan
Znajuci kako ti ides Dulijane, neverujem da bi te Petrino Brdo sprecilo da ga omlatis na drumasu bez problema (na MTB-u bi ga popeo na dah).

Ali juče ! :D aKo ga u dahu oplete, ja ga čekam gore sa gajbom piva ! :wink:
  • 0

Postavljena slika

#1294 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 25 November 2011 - 08:46 PM

@ Dulijan
Da idealan za 'prevariti' one koji neznaju kad i gde treba da skrenu ulevo, a tamo zao uspon jedva ceka da zakiseli noge :mrgreen:

@ Geri
Nemoj sumnjati u Dulijana, ocito nisi vozio sa njim. Na mtb-u bi ga opleo iz sale, na drumasu ne znam (nisam ga video na drumasu) ali sam ubedjen da mu ne bi bio problem.
To sto je nama nesto problem, ne znaci da je i drugima problem. Prvi ja nisam uspeo da opeglam Petrino Brdo do vrha na drumasu, vec sam stao na polovini durgog uspona. I vracacu se dok nebudem uspeo da ga popnem :P
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#1295 Geri

Geri
  • Members
  • 1795 posts

Postavljeno 25 November 2011 - 09:15 PM

@ Dulijan
Da idealan za 'prevariti' one koji neznaju kad i gde treba da skrenu ulevo, a tamo zao uspon jedva ceka da zakiseli noge :mrgreen:

@ Geri
Nemoj sumnjati u Dulijana, ocito nisi vozio sa njim. Na mtb-u bi ga opleo iz sale, na drumasu ne znam (nisam ga video na drumasu) ali sam ubedjen da mu ne bi bio problem.
To sto je nama nesto problem, ne znaci da je i drugima problem. Prvi ja nisam uspeo da opeglam Petrino Brdo do vrha na drumasu, vec sam stao na polovini durgog uspona. I vracacu se dok nebudem uspeo da ga popnem :P

Ma ima da sumnjam sve dok se lično ne uverim ! :D Šalim se, uvek od jačeeg ima jači ali kod uspona postoji fizički moguće i nemoguće, znači takav uspon je za nadljudsku snagu, za mašine ili ljude na kokainu ! :D Da je još malo strmije napravili bi' žičaru ! :P Samo dela uvažavam ! :wink:
  • 0

Postavljena slika

#1296 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 25 November 2011 - 09:55 PM

Ma ima da sumnjam sve dok se lično ne uverim ! :D Šalim se, uvek od jačeeg ima jači ali kod uspona postoji fizički moguće i nemoguće, znači takav uspon je za nadljudsku snagu, za mašine ili ljude na kokainu ! :D Da je još malo strmije napravili bi' žičaru ! :P Samo dela uvažavam ! :wink:

Ja ovu temu o Petrinom i ostalim brdašcima nastavljam OVDE, da ne odlazimo baš u n:sign0006
  • 0

#1297 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 26 November 2011 - 09:02 PM

"Forever Bicycles" by the Chinese artist and activist Ai Weiwei at the “Ai Weiwei is Absent” exhibition in the Taipei Fine Arts Museum in Taipei, Taiwan

Attached Thumbnails

• art.jpg

• 0

#1298 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 26 November 2011 - 10:12 PM

Spojiti delove na slici :D

Attached Thumbnails

• parts.jpg

• 0

#1299 Geri

Geri
  • Members
  • 1795 posts

Postavljeno 30 November 2011 - 12:55 AM

Postavljena slika
  • 0

Postavljena slika

#1300 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 November 2011 - 04:20 AM

Postavljena slika

Ala volim ove prizore, pogotovo iz lične perspektive leti na +40 u gradu.
  • 0

14 članova čita ovu temu

0 članova, 14 gosta, 0 anonimnih korisnika