Zanimljive biciklisticke slike
Postavljeno 25 February 2022 - 01:44 PM
Vrv ali nije to tako retko bilo tada, sećam se da je moj deda vozio bicikl sa kočionim sistemom koji je odozgo gumenom paknom pritiskao gumu po gazećem sloju, a mehanizam nije imao sajlu nego je ručica kočnice sistemom metalnih poluga bila povezana sa paknom za kočenje.Da li neko prepoznaje kakva je ovo prednja kočnica na prvoj slici? Deluje kao da koristi stranice gume kao kočionu površinu?!
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 25 February 2022 - 04:38 PM
Vrv ali nije to tako retko bilo tada, sećam se da je moj deda vozio bicikl sa kočionim sistemom koji je odozgo gumenom paknom pritiskao gumu po gazećem sloju, a mehanizam nije imao sajlu nego je ručica kočnice sistemom metalnih poluga bila povezana sa paknom za kočenje.
Toga se i ja sećam, kočnica je nalegala na gazeći sloj, ali ovo sa strane mi je čudno jer je tu guma najtanja... Možda su se tada gume drugačije pravile pa su stranice bile jače? Svakako zanimljivi tandem bicikli, pitam se kako se održavao balans kada dva vozača sede jedan pored drugog? Kako su uopšte kretali iz mirovanja?
Postavljeno 25 February 2022 - 07:25 PM
Jeste, baš zanimljivo sede...Toga se i ja sećam, kočnica je nalegala na gazeći sloj, ali ovo sa strane mi je čudno jer je tu guma najtanja... Možda su se tada gume drugačije pravile pa su stranice bile jače? Svakako zanimljivi tandem bicikli, pitam se kako se održavao balans kada dva vozača sede jedan pored drugog? Kako su uopšte kretali iz mirovanja?
Uvežbani su dobro.
Postavljeno 15 March 2022 - 02:55 PM
Kaže da se ne odvaja od njega (mislim ženu je privremeno ostavio ali bajs je tu )
Mislim da ćemo se lepo družiti, makar je divota bilo čišćenje i podmazivanje bajka uz "čašicu razgovora"
Kada sam ga pitao a što mont bajs, pitao me je samo : da li znaš kakvi su putevi po Rusiji?
Ne znam, ali ovaj bajs će mu i u Srbiji dobro doći
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 17 March 2022 - 08:07 AM
Slika iz oglasa. Zašto bi iskusan prodavac postavio viljušku naopačke i prodavao takav bajs? Screenshot_20220316_132829_com.brave.browser.jpgScreenshot_20220316_132852_com.brave.browser.jpg
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Video sam to i isto se zapitao... Moguće je da nije jedan čovek zadužen za postavljanje oglasa, možda je bio zauzet pa nekom manje iskusnom rekao 'operi onaj sivi bajs, islikaj ga pa postavi na cb', a volan olabavljen za transport, lako se čovek zabuni kad ne zna...
Postavljeno 17 March 2022 - 10:51 AM
Nemate pojma, to mu je ostalo tako kad je isao u rikverc.
Zar ne bi bilo zanimljivo da može tako vila da se okreće, a da korman ostane ravan? Kako bi uticalo na upravljivost i podvoznost (uzgred, odavno ne naiđoh na ovaj izraz, kanda su teme za pravopis imale nekog efekta)?
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika