Jel to znaci da kad servisiras viljusku moras da obrijes noge
Postavljeno 26 January 2017 - 03:09 PM
Ovako je na Petrinom brdu u Ripnju. Sad dok ne prođe zima dok mi je mtb tu u BG dok ga ne šutnem nazad na selo da skuplja prašinu... ima da odem ponovo da se osvetim
Prošli put letos-jesenas sam se obrukao sa drumašem i to sa kompaktom, 34/27. Do duše nisam mogao ni smeo da zapnem svom snagom jer mi je lanac preskočio (mada je i on i kaseta ok) pa sam zaključio kako mora da kuka nije savršeno prava ili nešto idealno naštelovano a i imao sam utisak da ću slomiti nešto, ako ne korman onda pedalu, kurblu nije bilo vredno rizika, ipak sam gurao. Jedva sam skupio hrabrost da se spustim izgleda kao da ćeš se preturiti naglavačke, držao sam obe kočnice do kraja i bicikl je išao. Vićemo sa xt vbrejkom kako će biti. Ako se ne popnem sa 28/34 i krampon gumama ima da se obesim
Stvarno ne mogu da zamislim kako je jedan kolega forumaš tu izašao sa 39/23...
Postavljeno 26 January 2017 - 06:25 PM
Ovo nije losa uzbrdica ko voli da se okusava a prolazi iole blizu
http://www.google.co...!7i13312!8i6656
Postavljeno 30 January 2017 - 04:20 PM
Bogami mislim da gumetine mnogo pomažu zbog gripa. Na drumašu kad ustanem imam utisak da nemam dovoljno opterećenje na zadnjem točku. Kao što su pisali na temi, to je kao zid. Javiću tamo kad se oprobam.
Kramponke na asfaltu imaju lošiji "grip" odnosno prijanjanje na podlogu od "slick"guma,
prosto, manjom površinom naležu na podlogu.
Idealno bi bilo da probaš na schwalbe kojak, po meni, u nekoj većoj dimenziji 37 ili 42
when you look into abbyss, the abbyss looks into you www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe) www.facebook.com/bikecologic
Postavljeno 30 January 2017 - 07:40 PM
Postavljeno 01 February 2017 - 08:06 PM
Sorry za offtopic:
Jes, baš ću da kupim kojak gume zbog jednog brdašceta od sto metara. I nema šanse da kramponke imaju lošiji grip, ne vozim ni ja od juče. Znam kako se drumaš ponaša na usponu kad se ide auzic i kad se divlja po pedalama, a gume 23mm na 8 bara pa točak samo skakuće a može se naterati i na proklizavanje na velikoj strmini ko je jak i ima dovoljno nizak prenos. Dok kramponke od dva inča na 3 bara nema šanse da su lošije u tom pogledu.
Zašto drumaš lošije koči, jel su kaliperi baš toliko lošiji od vbrake, ili možda mtb gumetine imaju bolji kontakt s podlogom i manje vremena su u vazduhu
Postavljeno 01 February 2017 - 08:57 PM
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika