Ako se dobro secam, levo od Pantanija je Stefano Garceli.
Zanimljive biciklisticke slike
Posted 23 January 2016 - 01:00 AM
When asked if she's ok, Lauren replied:
"I'm good. It's just skin."
Ovo je nista, mada je ipak mnogo za jednu damu, al' me podsjeti pa da ispricam, nije svakidasnje, sa biciklom 18kg teskim i s no name opremom odvozim dobar krug preko Svarcvalda i u sutonu se vracam u Baden, vozeci brzo glavnim putem uporedo s bici stazomo, zacujem lokalni autobus iza i u punoj brzini nesmotreno odlucim da se prebacim na stazu, a ono ivicnjak prelaza malo vise uzdignut, prokliza zadnji tocak, ja jos u japankama i sav se prospem bocno po asfaltu, razderem duboko cjelu desnu stranu tijela i udarim slepocnicom od asfalt, vozac autobusa staje, gleda me krvavog i par put poziva da udjem i prevezem se dalje, u polusvjesti mu ponavljam its Ok, on slegnu ramenima i produzi, nekako se dokotrljah do stana i ovi moji samo sto ne popadase u nesvjest kad me vidjose krvavog, samo rekoh molim bez drame, davajte joda, gaze i zavoja, pa mi sve to isprase i previse, a najgore bi velika oteklina na glavi, no ipak tu noc nekako prespavah.
No najludja stvar sto se probudih zorom i onako sav razvaljen, ali ka da nije nista bilo, zajasem taj isti bajs, odvezem se desetak km do stana da zavrsim posao sa dletovanjem i krecenjem, gdje sam na crno ugrabio da nesto radim i zaradim, pa toga dana cjelih 12 sati i jos naredna tri, sljakaj u stanu od 120kvm i visinom zidova 3,5m, sa nekom zajebanom ornamentikom ivicom plafona, uglavnom stojeci na merdevinama po teskoj sparini, al' za utjehu i motivaciju ponijo mini stereo i odvrnuo svoje kompilacije, pjevam i radim, pa povremeno previjam zive rane koje se od pokreta, znojenja i sparine stalno ozivljuju, a vjerovali ili ne, u glavi mi se spontano nizu zamisljajuce slike kako cu od zaradjenih para da sebi priustim dobar treking i svu zeljenu bici odjecu, za sebe i sinove, a tako i bi, dade Bog, mada i ja sam bio stoicki uporan.
Slag na ovu story je sto sam treceg dana zavrsavao ornamente plafona, pa u podne dok se ne osusi prva ruka, na pauzi zajasem onaj bajs i odjiram 20km do prelijepog vodopada na Svarcvaldu, tamo rucah pa se vratih da zavrsim posao, posle cega sam cjelih tri dana samo spavao, odmarao i obilno se hranio, dok su zive rane zarastale sporo uz ponovna gnojenja tokom cjelog mjeseca, pa ipak sam cesto vozio bajs uglavnom po ravnici sa njemacke i francuske strane Rajne, uz par obilazaka 60km udaljenog Strasbura.
Ostali biciklisti i prolaznici cesto su me na raskrscu zagledivali cudeci se sta ovaj poderani ranjenik na ovom jadu od bicikla radi, kakva je ovog muka snasla, a ja se samo osmjehujem, und djiram li djiram...
...eh meraka & sevdaha i moga Bozanskog biciklirajuceg putesestvovanja.
Posted 27 January 2016 - 12:13 AM
Zanimljiv je onaj uspon na kraju donjeg platoa Petrovaradinske tvrdjave sto penje na gornji plato i vidikovac prema mostu Slobode.
Uspon je kratak ali slican, mozda i veci, odvozio ga mladjani sin iz cuga s mtb Lolom i tourney mjenjacem, a potom i ja s trekingom deore, takodje s istim bajsevima iz cuga odvozili krupnom kaldrmom od asfalta do kraja ulaza kroz tunel u tvrdjavu, a kasnije se sjurili kroz onaj tunel sto spusta na Kamenicki put, sledeci put cemo probati iz tog pravca da se uspenjemo iz cuga, cini mi se da je jaci uspon, je li to neko izvozio ? Zna li se koliko je dug uspon sa slike ?
Posted 27 January 2016 - 11:27 AM
Ono prvo sam mislio na okomitu pjesacku uspon-stazu >
Ovo smo iz kraceg zaleta odvozili, duga je mozda 10-15m, a reko bih da je uspon veci od 33%, no da je duplo ili vise duza pitanje je dje bi smo stali, mada mi se cini da je izazov odvoziti je iz mjesta, bez zaleta, probacemo.
Lolo legendarni i slavni, prvi put u NS, iz busa u osvitu unakrsno prodjirao grad i docekao izlazak sunca na vidikovcu Petrovaradinske tvrdjave za Bozic 2015, istog dana presao u vlasnistvo i na zadovoljstvo sinova, dan-danas besprekorno funkcionise sa istom fabrickom opremom, Rubena gumama i Tourney mjenjacima, sa servisiranim nablama uz jedinu zamjenu kocnica i sjedista, prethodno smo skupa odjirali mnogobrojne cikloture svakojakim terenima kroz 4 drzave i vise od 5000km, a od Bozica su sinovi djirali s Lolom ko zna koliko i kuda do sada, uvjek je bio i ostao postovan ka Vojvoda, a tako se ponasa i dalje, na proljece zasluzuje da se kompletno servisira kod Fallout Boya i obnovljen nastavi svoja putesestvja.
Nemojte me pitati za prodaju, nema cjenu ali ima bezmjernu vrijednost, ako mu se desi nekad da samo stane i odustane, bice uramljen i okacen na zidu, da je stalno pred ocima i u dusi s vjecno zivim uspomenama, na nasa prva i neprekidna Bozanska putesestvja
Posted 01 February 2016 - 01:35 AM
Ne znam da li je bilo, ako jeste oprostite. (link)
FANTASTIČNO ! ! !
Hvala!
(nema takvog emotikona, ali... - skidam kapu)
when you look into abbyss, the abbyss looks into you www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe) www.facebook.com/bikecologic
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users